SAMK mukana lisäämässä matkailu- ja ravintola-alan vetovoimaa

Satakunnan taiturit -kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa. Kilpailun tavoitteena oli tuoda lisää näkyvyyttä ja vetovoimaa ravintola-alalle. Viisi joukkuetta kilpaili Satakunta-menun luomisessa.

Ruokakilpailun voittajajoukkue esittelee annostaan.

Voitokas joukkue esitteli ruoka-annoksensa tuomaristolle.

Aamun alkajaisiksi jokaiseen joukkueeseen arvottiin porilaisravintolan ammattikokin kaveriksi kahdeksasluokkalainen, toisen asteen ravintola-alan opiskelija, opettaja ja median edustaja. Kilpailussa joukkueet suunnittelivat ja toteuttivat kolmen ruokalajin menun, joihin pääraaka-aineiksi oli ennakkoon valittu satakuntalaishenkisesti karitsa alkuruuaksi, siika pääruuaksi ja tyrni jälkiruuaksi. Satakunta-menusta ravintolat voivat jatkossa tehdä omia versioitaan Satakunnan ruokamatkailun edistämiseksi.

Satakunnan taiturit -kilpailu toteutettiin WinNovassa yhteistyönä Satakunnan Matkailu- ja Ravintolayrittäjät ry:n ja Mara ry:n alaisen matkailun vetovoimatyöryhmän Porin ryhmän toimesta. Mukana yhteistyössä olivat myös WinNova ja Sataedu sekä kilpailun sponsorit, jotka lahjoittivat kilpailussa käytetyt raaka-aineet.

Tuomareina kilpailussa toimivat Jukka Luojukoski, Juha Miikkulainen, Anita Juhola, Kristian Vainio sekä Ilkka Nenonen. Tuomarit pisteyttivät kunkin annoksen maun, ulkonäön, esillepanon ja kattauksen. Lisäksi huomiota kiinnitettiin ruokahävikkiin. Kilpailu alkoi vauhdikkaasti ja oli hyvin tasaväkistä. Kilpailun voiton veivät Matti Liipon (Mister Chef), Jenny Alasen (Winnova), Peppi Peltomaan (Kuninkaanhaan koulu), Joonas Erosen (WinNova) ja Julle Kallion (Radio Pori) muodostama joukkue.

Kilpailun tavoitteena oli tuoda lisää näkyvyyttä ja vetovoimaa ravintola-alalle, jotta alalle saataisiin uusia innokkaita tekijöitä. Ravintola-alan koulutuksia Satakunnan seudulla järjestävät Sataedu Kokemäellä, Ulvilassa ja Kankaanpäässä, sekä WinNova Porissa ja Raumalla.

Valmistumisen jälkeen opintoja voi jatkaa Satakunnan ammattikorkeakoulun restonomikoulutuksissa Porissa suomeksi (matkailuliiketoiminnan tutkinto-ohjelma) ja englanniksi (International Tourism Management -tutkinto-ohjelma).

Turun vetovoimatyöryhmä järjestää Mara <3 minä -rekrytreffit ystävänpäivänä 14.2.2023. Lisää rekrytreffeistä voi lukea tapahtuman sivuilta.

Kokkauskilpailun voittajajoukkue poseeraa.

Valtakunnallinen vetovoimahanke

Valtakunnallisen vetovoimahankkeen työryhmät koostuvat Mara ry:n jäsenyrityksistä sekä alan kouluttajista ammatilliselta toiselta asteelta ja korkea-asteelta. Vetovoimatyöryhmien tavoitteena on edistää sekä alan koulutuksen että työllistymismahdollisuuksien vetovoimaa paikallisesti. SAMK on mukana Turun ja Porin vetovoimatyöryhmissä.

Kuvassa kilpailun voittanut joukkue.

Jaa tämä sivu

Aurinkopaneelijärjestelmä SAMKin kampuksen katolla

SAMKissa lasketaan hiilijalanjälkeä – miten voimme vähentää päästöjä?

SAMKin hiilijalanjälkeä on laskettu Arenen hiilijalanjälkilaskentaohjeen mukaisesti vuodesta 2020 lähtien. Tämän hetken tavoitteena on tunnistaa merkittävimpiä päästölähteitä eri kategorioissa ja parantaa laskennan tarkkuutta. Mitä hyötyä laskennasta on, tutkija Sanna Lindgren?

Porin kampus ylhäältäpäin kuvattuna.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa 2025

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.

Szilvia Simon-Nagy SAMKin neuvotteluhuoneessa.

SAMKissa panostetaan vahvasti kansainvälisten opiskelijoiden kotoutumiseen

Moni SAMKiin saapuva kansainvälinen opiskelija kohtaa heti opintojen ensimetreillä Szilvia Simon-Nagyn, joka toimii kansainvälisten asioiden koordinaattorina. Mitä kaikkea hänen työkenttäänsä kuuluu ja mitä SAMKissa tehdään kotoutumisen helpottamiseksi?