Merenkulkualan korkean tason tapaaminen Raumalla

Raumalla järjestetään korkean tason merenkulkualan tapaaminen lokakuun lopussa, kun Euroopan komission alainen asiantuntijaryhmä kokoontuu SAMKin Rauman-kampuksella.

SAMK-kampus Rauma Merimäki veden takana
Kuvaaja PekkaLehmuskallio MMMarvajuttuihin

 

Raumalla saman pöydän äärellä ovat unionimaiden meriturvallisuuden johtavat asiantuntijat – koolla on EU komission meriliikenteen digitaalisten palvelujen ja järjestelmien korkean tason ohjausryhmän sisällä toimiva merenkulun automaation (MASS) työryhmä. MASS on lyhennys sanoista maritime autonomous surface ships, ja työryhmä valmistelee ohjeistusta turvalliseen ja ympäristöystävälliseen merenkulun automaation testaukseen.

Ohjeistusta turvalliseen ja ympäristöystävälliseen merenkulun automaation testaukseen

Ohjeistuksen on tarkoitus olla linjassa kansainvälisen merenkulun organisaation IMO:n turvallisuuskomiteassa kesäkuussa laaditun väliaikaisen kokeiluohjeistuksen kanssa. EU-ohjeistuksen painopiste on alusliikennepalveluissa (VTS), riskien hallinnassa ja Euroopan merenkulun turvallisuusviraston (EMSA) palveluissa. Työryhmä arvioi kehittämistarpeita liittyen merenkulun automaatioon, esimerkiksi EU-lainsäädäntöön.

Rauman kokouksen yhteydessä 28. – 29.10.2019 liikenne- ja viestintäministeriö esittelee merenkulun automaation strategian valmistelua Suomessa. SAMK esittelee alan koulutusta sekä simulaattorikeskustaan, ja tilaisuudessa puhuu muun muassa SAMKin uusi Senior Fellow, merenkulkuneuvos Markku Mylly.

Kokous on yksi Suomen EU-puheenjohtajuuskauden tapahtumista Suomessa. Sen järjestävät Euroopan komissio sekä liikenne- ja viestintävirasto. Linkki tapahtumaselosteeseen. MASS-asiantuntijaryhmän suomalaiset jäsenet ovat viestintäneuvos Anne Miettinen liikenne- ja viestintäministeriöstä ja johtaja Matti Aaltonen Liikenne- ja viestintävirastosta.

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Seija Maria Sairasen näyttely Liian pitkä päiväuni on nähtävissä Porin kampuksen Taidekäytävällä.

Porin kampuksen Taidekäytävällä Seija Maria Sairasen näyttely Liian pitkä päiväuni

Seija Maria Sairanen opiskelee SAMKin Taidekoulun kampuksella Kankaanpäässä kolmatta vuotta. Tällä hetkellä hän työskentelee pääosin kaksiulotteisella pinnalla maalaten. Sairanen kuvaa taiteen tekemistä tutkimusmatkaksi.

Noora Heikkilä Porin kampuksen käytävällä.

SAMK tuntui sopivalta vaihtoehdolta perhe-elämän ohelle

Noora Heikkilä on luovan markkinoinnin opiskelija, joka aloitti opiskelut syksyllä 2023. Noora on kotoisin Porista ja hänellä on 3-vuotias tytär, joten tuntui luonnollisimmalta vaihtoehdolta hakea opiskelupaikkaa omasta kotikaupungista.

Iiro Lintula ikkunan ääressä.

Iiro Lintula löytää opiskelun parhaat puolet Porissa – käytännön tekeminen ja harjoittelut avaavat uusia ovia

Insinööriksi opiskeleva Iiro Lintula valitsi SAMKin opiskelupaikakseen, koska Porin kaupunki itsessään herätti kiinnostusta. Lintula kertoo myös arvostavansa lyhyttä matkaa Tammelaan, mikä teki SAMKista käytännöllisen vaihtoehdon opiskelun ja elämän tasapainottamiseen.