Merenkulkualan korkean tason tapaaminen Raumalla

Raumalla järjestetään korkean tason merenkulkualan tapaaminen lokakuun lopussa, kun Euroopan komission alainen asiantuntijaryhmä kokoontuu SAMKin Rauman-kampuksella.

SAMK-kampus Rauma Merimäki veden takana
Kuvaaja PekkaLehmuskallio MMMarvajuttuihin

 

Raumalla saman pöydän äärellä ovat unionimaiden meriturvallisuuden johtavat asiantuntijat – koolla on EU komission meriliikenteen digitaalisten palvelujen ja järjestelmien korkean tason ohjausryhmän sisällä toimiva merenkulun automaation (MASS) työryhmä. MASS on lyhennys sanoista maritime autonomous surface ships, ja työryhmä valmistelee ohjeistusta turvalliseen ja ympäristöystävälliseen merenkulun automaation testaukseen.

Ohjeistusta turvalliseen ja ympäristöystävälliseen merenkulun automaation testaukseen

Ohjeistuksen on tarkoitus olla linjassa kansainvälisen merenkulun organisaation IMO:n turvallisuuskomiteassa kesäkuussa laaditun väliaikaisen kokeiluohjeistuksen kanssa. EU-ohjeistuksen painopiste on alusliikennepalveluissa (VTS), riskien hallinnassa ja Euroopan merenkulun turvallisuusviraston (EMSA) palveluissa. Työryhmä arvioi kehittämistarpeita liittyen merenkulun automaatioon, esimerkiksi EU-lainsäädäntöön.

Rauman kokouksen yhteydessä 28. – 29.10.2019 liikenne- ja viestintäministeriö esittelee merenkulun automaation strategian valmistelua Suomessa. SAMK esittelee alan koulutusta sekä simulaattorikeskustaan, ja tilaisuudessa puhuu muun muassa SAMKin uusi Senior Fellow, merenkulkuneuvos Markku Mylly.

Kokous on yksi Suomen EU-puheenjohtajuuskauden tapahtumista Suomessa. Sen järjestävät Euroopan komissio sekä liikenne- ja viestintävirasto. Linkki tapahtumaselosteeseen. MASS-asiantuntijaryhmän suomalaiset jäsenet ovat viestintäneuvos Anne Miettinen liikenne- ja viestintäministeriöstä ja johtaja Matti Aaltonen Liikenne- ja viestintävirastosta.

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Nainen lukee kirjaa ikkunan ääressä.

Opiskeluarjen tasapaino ja yhteisöllisyys korostuvat SAMKin opiskelijahyvinvointikyselyssä

SAMKin opiskeluhyvinvointikysely toteutettiin edellisvuosien tapaan keväällä 2024. Kyselyn tulokset tarjoavat arvokasta tietoa opiskelijoiden kokemuksista.

Kuvassa kilpailun voittajat vasemmalta oikealle: Niilo Forsström, Apukärry, Porin Lukio Nestori Vettenranta, Apukärry, Porin Lukio Viivi Virtanen, Digikaveri, Satakunnan ammattikorkeakoulu Juho Tuomaala, Fixly, Satakunnan ammattikorkeakoulu

ALL IN PITCH -yritysideakilpailu kisattiin perjantaina SAMKissa

ALL IN Pitch, Uusyrityskeskus Enter Satakunnan ja SAMKin yhdessä järjestämä yritysideakilpailu järjestettiin viime viikolla. Nuoret pääsevät kilpailussa esittelemään liikeideoitaan perinteisen hissipuheen muodossa ja saamaan palautetta tuomaristolta.

Osaamisaluejohtajat Tiina Savola, Riitta Tempakka, Jari Iisakkala ja Heikki Haaparanta sekä opetuksen vararehtori Timo Mattila (keskellä) ovat tyytyväisiä uudistukseen.

SAMK Master School – YAMK-opinnot yhtenä joustavana kokonaisuutena

Uusi SAMK Master School kokoaa yhteen suomenkieliset YAMK-tutkinto-ohjelmat ja tarjoaa opiskelijoille joustavan tavan kehittää osaamistaan. Master School tukee opiskelijoiden ammatillista kasvua ja antaa valmiuksia muuttuvan työelämän tarpeisiin.