Kestävä kehitys keskiössä Merilogistiikan tutkimuskeskuksen kokoomajulkaisussa

Merilogistiikan tutkimuskeskuksen ensimmäinen kokoomajulkaisu sisältää yhdeksän asiantuntija-artikkelia teemoinaan vihreä siirtymä, huoltovarmuus, oppiminen ja osaamisen lisääminen, digitaalisten työkalujen käyttö laivanrakennuksessa ja logistiikkaketjuissa sekä terveys ja hyvinvointi.

Kuva mereltä kohti satamaa. Satamassa nostureita.

Merilogistiikan tutkimuskeskuksessa tehdään alan tutkimusta ja tuote- sekä palvelukehitystä kansallisissa ja kansainvälisissä projekteissa yhdessä eri toimijoiden kanssa. Kokoomajulkaisun tavoitteena on kerätä ja tuoda keskuksen osaamista esiin laajalla rintamalla sekä lisätä tietoutta asiantuntijoidemme osaamisesta.

– Tutkimus- ja kehittämishankkeet rakennetaan yritysten tarpeiden pohjalta, millä varmistetaan, että hankkeiden tulokset jalkautuvat yrityskenttään ja sidosryhmille konkreettisina käytännön työkaluina. Globaalissa maailmassa kukaan ei ”elä pullossa”, ja Merilogistiikan tutkimuskeskuskin toimii paikallisesti, alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Se on satakuntalainen toimija, jolle maailma on avoinna ja joka on maailmalle avoin, Merilogistiikan tutkimuskeskuksen tutkimuspäällikkö Minna Keinänen-Toivola kirjoittaa esipuheessaan.

Voit lukea Merilogistiikan tutkimuskeskuksen kokoomajulkaisun Theseus -palvelussa.

Kokoomajulkaisun toimitus- ja julkaisu on rahoitettu MeriLoki-hankkeella (Merilogistiikan tutkimuskeskuksen kohdennetuilla toimilla meri-, logistiikka- ja huoltovarmuusosaamista ja yrityksille kasvua Satakunnassa). MeriLoki rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Tutustu kokoomajulkaisuun 

Jaa tämä sivu

Neljä henkilöä istumassa sohvaryhmän äärellä.

Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus työikäisten hyvinvoinnin ja työvoiman riittävyyden asialla

Tänä syksynä ensimmäistä syntymäpäiväänsä viettäneen Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskuksen tavoitteena on, että Satakunnassa olisi maan toimintakykyisimmät työikäiset.

Kalle Männistö talvimaisemissa.

Samkilainen kasvo: Kalle Männistö kehittää GEO-oppimisympäristöä SAMKin leivissä sekä tutkii perhosia

Kalle Männistö työskentelee asiantuntijana SAMKin vetämässä Pohjois-Satakunta vihreän siirtymän aalloilla -hankkeessa. Muuten hän toimii biologian ja maantieteen lehtorina Honkajoen yhtenäiskoulussa ja lukiossa, ja sai juuri vuoden opettajapalkinnon ansioistaan näissä oppiaineissa.

Kuva on otettu Kankaanpään kampuksen auditoriosta, joka on täynnä väkeä.

Teknologiaa ja tikkareita – RoboAI Roadshow tarjosi kävijöilleen kirkkaan tulevaisuuskuvan

– RoboAI Roadshown tulo Kankaanpäähän oli meille erittäin merkityksellistä. Olemme iloisia yritysten puolesta, että heillä oli mahdollisuus saada uusinta teknologiatietoa. Tapahtuma oli järjestetty houkuttelevasti ja paikan päällä oli hyvin väkeä, kiittelee Kankaanpään kaupunginjohtaja Mika Hatanpää.