Rakennusmestarit ja -insinöörit selvittävät satakuntalaista rakentamisen mainetekoa

Idea Rakentamisen maineteko Satakunnassa -hankkeesta syntyi halusta luoda positiivinen näkökulma alalle jatkuvien negatiivisten uutisten vastapainoksi.

Kuvituskuva, jossa on rakennuksia ja rakennusmiesten hahmoja.

Ajatus Satakuntalainen Rakentamisen maineteko -hankkeesta heräsi rakennusinsinööri Kari Lindroosilla, kun hän oli lukenut paljon juttuja rakennusalan lamasta ja konkursseista. Hän halusi positiivista uutisointia alan ikävien uutisten vastapainoksi.

– Tiedän, että rakennusalalla on tällä hetkellä vaikeaa, mutta samalla siellä tehdään todella paljon hyvää työtä. Halusin tällaisella kilpailulla nostaa satakuntalaista rakentamisen osaamista, Lindroos sanoo.

Kari Lindroos on Porin Rakennusmestarit ja -insinöörit ry:n puheenjohtajistossa. Hän sai helposti yhdistyksen hankkeen taakse. Mukaan haluttiin laaja edustus alalta ja mukaan tulivat myös SAMK, Satakunnan rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit Satria ry, Rauman Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK, Satakunnan Kansa sekä Korsi Säätiö.

Päätettiin julkistaa kilpailu, johon voisivat osallistua satakuntalaiset rakentamiseen liittyvät yritykset, yhteisöt, yksittäiset henkilöt tai ryhmittymät. Kilpailun tavoitteena on rakennusalan maineen parantaminen sekä osallistujien tunnettavuuden ja näkyvyyden lisääminen. Samalla nostetaan maakuntaa hyvän osaamisen avulla.

Teko voi olla joko paikallisesti, maakunnallisesti tai jopa globaalisti vaikuttava. Kaikki innovatiiviset, uutta luovat tai muuten ansiokkaat oivallukset täyttävät hakukriteerit. Tärkeimpinä hakukriteereinä pidetään juuri erilaisia toteutustapoja, uusia toimintamalleja, innovatiivisia oivalluksia ja kaikkea sellaista, joka tuo satakuntalaista rakentamisen osaamista esimerkillisellä tavalla esiin.

Palkittava kohde voi olla esimerkiksi suunnitelma, saavutus alan koulutuksessa, uudisrakennus- tai saneerauskohde, innovaatio rakennusteollisuudessa tai poikkeava onnistuminen hankkeen toteutustavassa.

Kilpailuun ilmoittautuminen

Kilpailuaika on 15.3–15.4. Hakemukset lähetetään arviointitoimikunnalle, joka koostuu hankkeessa mukana olevien järjestöjen edustajista. Kilpailun voittajalle on luvassa 3 000 euron arvoinen stipendi, jonka lahjoittajana on Korsi Säätiö.

Palkituksi kilpailussa voi tulla muun muassa työturvallisuusteko, kaavoitus- tai rakennuskohde, tyytyväinen asukas/asiakas, digi- tai energiainnovaatio, satakuntalainen rakennustuote, tiiminä toteutettu työmaa, esimerkillinen johtamistapa, organisaation kehitys, innovatiivinen uudisrakennus, onnistunut saneeraushanke tai vähähiilisen rakentamisen edistäminen.

Palkinto jaetaan myös tulevina vuosina ainakin vuoteen 2028 asti. Ensimmäisessä kilpailussa arvioidaan kohteita vuodelta 2023.

Voittajan julkistaminen, stipendin luovutus ja lehdistötilaisuus pidetään SAMKin Porin kampuksen tiloissa 22.5.2024.

Jaa tämä sivu

Opiskelija kannettavan näytön ääressä.

Opinnäytetyö: Sosiaalialan aikuisopiskelijoiden toimeentulo, tulonmuodostus, työssäkäynti ja hyvinvointi SAMKissa

Joulukuussa 2024 julkaistiin AMK-opinnäytetyö, jossa tutkittiin sosiaalialan aikuisopiskelijoiden toimeentuloa, tulonmuodostusta, työssäkäyntiä ja hyvinvointia SAMKissa.

Yhteishaku kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin on päättynyt

Kevään ensimmäinen yhteishaku on päättynyt. SAMKissa oli haettavana kahdeksan ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta ja kolme ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta.

SAMKista valmistui joulukuussa yhteensä 348 opiskelijaa

SAMKista valmistui joulukuussa yhteensä 348 opiskelijaa. Valmistuneista 83 suoritti YAMK-tutkinnon. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita.