Kankaanpäässä järjestetään kevään aikana ympäristötaiteen työpajoja

Taide, teknologia ja kestävä matkailu -hanke (TTKM) toteuttaa kevään aikana Kankaanpäässä sarjan monimuotoisia työpajoja.

Liilasävyinen kuva, jossa on ihminen veden äärellä.

Asiantuntijoiden vetämissä työpajoissa kehitetään muun muassa ympäristötaiteen ja paikkasidonnaisen taiteen uusia näkökulmia, taiteen ja kulttuurin digitalisaation ulottuvuuksia, sekä älykkään intuition, tilallisen ajattelun ja havainnoinnin monia puolia.

Janne Saarikivi – Etnografinen mikrotutkimusmatkailu taiteellisena työkaluna

Tiistaina 4.3.2025, klo 9–15

Auditorio, Taidekoulun kampus, Kankaanpää

Kielentutkija Janne Saarikivi johdattaa työpajan osallistujat tutkimaan ympäristönsä kielellistä ja historiallista kerrostumaa taiteellisesta näkökulmasta.

Luento, klo 9–11

Luennolla käsitellään ympäröivän alueen paikannimiä ja niiden yhteyttä vanhoihin toimintoihin, Pohjois-Satakunnan ja Kankaanpään seudun historiaa sekä paikallisuuden ja identiteetin merkitystä. Lisäksi perehdytään etnografiseen työskentelytapaan taiteilijan työkaluna.

Etnografinen työpaja, klo 12–15

Iltapäivän työpaja alkaa lähiympäristön kartan tarkastelulla ja sopivien tutkimuskohteiden valinnalla. Osallistujat jalkautuvat tutkimaan ja dokumentoimaan paikkoja maantieteellisestä, historiallisesta ja etnografisesta näkökulmasta.

Päivän päätteeksi kootaan havainnot yhteen ja pohditaan, miten niitä voisi hyödyntää.

Ilmoittaudu työpajaan 27.2. mennessä.

Reija Leivo – Ympäristötaiteellisen maisemasuunnittelun työpaja

Keskiviikkona 12.3. klo 13-16 ja keskiviikkona 9.4. klo 13-16

Auditorio, Taidekoulun kampus, Kankaanpää

Maisemasuunnittelija Reija Leivo ohjaa kaksiosaisen työpajan, joka keskittyy vihersuunnittelua hyödyntävän ympäristötaiteen suunnitteluun.

Työpaja tarjoaa osallistujille mahdollisuuden perehtyä monimuotoisen vihersuunnittelun periaatteisiin ja pohtia, miten niitä voi soveltaa taiteellisessa työssä kaupunkiympäristössä.

Ensimmäinen osa järjestetään keskiviikkona 12.3.2025 klo 13–16.

Tällöin käsitellään monimuotoisen vihersuunnittelun perusteita ja käyttäjän roolia suunnitteluprosessissa. Työpajassa pohditaan, mitä hyvä viheralue tarkoittaa, ja tarkastellaan vihersuunnittelun mahdollisuuksia ympäristötaiteessa. Lisäksi tutustutaan suunnittelualueeseen ja aloitetaan projektien ideointi.

Toinen osa pidetään keskiviikkona 9.4.2025 klo 13–16.

Tässä osiossa syvennytään ympäristötaidetta integroivaan vihersuunnitteluun ja sen rooliin kaupunkitilan kehittämisessä. Lisäksi pohditaan, miten luonnon monimuotoisuutta voidaan edistää viheralueilla taiteen keinoin.

Työpaja huipentuu projektikonseptien jatkokehittelyyn.

Ilmoittaudu työpajaan 6.3. mennessä.


TTKM-hanke on SAMKin, LABin, Tampereen yliopiston ja Geoparkien yhteinen ESR+ -hanke.

Jaa tämä sivu

Opiskelija kannettavan näytön ääressä.

Opinnäytetyö: Sosiaalialan aikuisopiskelijoiden toimeentulo, tulonmuodostus, työssäkäynti ja hyvinvointi SAMKissa

Joulukuussa 2024 julkaistiin AMK-opinnäytetyö, jossa tutkittiin sosiaalialan aikuisopiskelijoiden toimeentuloa, tulonmuodostusta, työssäkäyntiä ja hyvinvointia SAMKissa.

Yhteishaku kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin on päättynyt

Kevään ensimmäinen yhteishaku on päättynyt. SAMKissa oli haettavana kahdeksan ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta ja kolme ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta.

SAMKista valmistui joulukuussa yhteensä 348 opiskelijaa

SAMKista valmistui joulukuussa yhteensä 348 opiskelijaa. Valmistuneista 83 suoritti YAMK-tutkinnon. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita.