Koulutuksen kuvaus
Mitä opintosi sisältävät?
Satakunta on merkittävä ruoantuottaja. Yritykset ovat jo useamman vuoden toivoneet Satakuntaan elintarvikealan AMK-tason koulutusta. Nyt se toteutuu. Koulutusta on suunniteltu yhteistyössä eri toimijoiden kanssa, joita ovat mm. alan yritykset, Rauman kauppakamari ja Pyhäjärvi-instituutti sekä Seinäjoen ammattikorkeakoulu.
Elintarvikeinsinöörin koulutus on työelämälähtöistä ja siihen kuuluu käytännön työskentelyä alan yrityksissä. Alan työtehtäviin tutustut tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa erilaisissa projekteissa ja toimeksiannoissa heti opintojen alusta lähtien.
Elintarviketeollisuuden ala on kehittyvä, monipuolinen ja kansainvälinen. Alalla työntekijät ja heidän osaamisensa on avainasemassa. Elintarviketuotannon insinöörin työtehtävät ovat monipuolisia ja häneltä edellytetään korkeaa ammattitaitoa.
Elintarviketeollisuuden tuotteet näkyvät jokaisen ruokapöydässä. Elintarviketeollisuuden yrityksiä on jokaisessa Suomen maakunnassa. Suomessa valmistettujen elintarvikkeiden kotimaisuusaste on keskimäärin 82 prosenttia ja se on neljänneksi suurin teollisuudenala maassamme. Elintarviketeollisuus on myös Suomen suurin kulutustavaroiden valmistaja.
Koulutuksessa pääpaino on elintarvikealan keskeisissä osaamistarpeissa, joita ovat esimerkiksi prosessi- ja tuotekehitysosaaminen, toiminta esihenkilönä; turvallisuus- ja laatuvaatimusten hallinta sekä teknis-taloudellinen ajattelu.
Voit lukea lisää tutkinnon sisällöstä opintosuunnitelmasta.
Joustavaa monimuoto-opiskelua vaikka työn ohella
Monimuoto-opiskelussa yhdistyvät itsenäinen opiskelu, verkko-opinnot ja noin kerran kuukaudessa järjestettävät lähijaksot. Lähijaksot pidetään pääasiassa SAMK-kampus Raumalla. Osa lähipäivien laboratoriotöistä järjestetään kuitenkin SAMK-kampus Porissa ja muutamina päivinä Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. Opiskelu onnistuu hyvin työn ohessa, sillä työ ja opinnot on mahdollista yhdistää erilaisten oppimistehtävien avulla.
Verkkoluennot:
- Järjestetään viikoittain maanantain ja perjantain välillä
- Aika klo 17 jälkeen
- Keskimäärin 4 luentoa viikossa
- Tallennetaan myöhempää katselua varten.
Lähipäivät kampuksella:
- Pääasiassa laboratoriotöitä
- Yleensä perjantaisin, mutta jotkut päivät voivat olla torstaisin tai lauantaisin
- Noin 4 lähipäivää lukukaudessa
- Lähipäiville ei voi osallistua etänä.
Opintosuunnitelma
Linkki avautuu uuteen välilehteen
launch