Kuvassa on kaksi opiskelijaa.

Insinööri (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, muuntokoulutus/monimuotototeutus

Kiinnostaako sinua ura rakennuslan insinöörinä, jolla on monipuoliset valmiudet alan työtehtäviin?

Huom! Tämä toteutus on muuntokoulutus. Voit hakea tähän, jos sinulla on aiempi insinöörin tutkinto tai vähintään 120 op keskeneräisiä insinööriopintoja.

Opinnot sisältävät mm. talonrakennuksen tuotannonsuunnittelua ja työnjohtamista, rakennushankkeen kokonaisuuden hallintaa, rakennesuunnittelua, korjausrakentamista, rakennusten energiatehokkuutta, vesi- ja lämmönjakojärjestelmiä sekä ilmastointijärjestelmiä, LVI-suunnittelua ja tietomalleja. Voit suuntautua rakennustuotantoon, rakennesuunnitteluun tai LVI-suunnitteluun.

Tutkinnon nimi

Insinööri (AMK)

Koulutusala

Tekniikka

Opiskelumuoto

Monimuotototeutus

Opiskelukieli

Suomi

Laajuus

240 opintopistettä

Hakuaika

11.3. - 25.3.2025

Opinnot alkavat

Syksy 2025

Suorituspaikka

Pori

Kesto

3 vuotta

Aloituspaikat

20

Valintatapa

Valintakurssi

Koulutuksen kuvaus

Mitä opintosi sisältävät?

Tähän rakennus- ja yhdyskuntatekniikan muuntokoulutukseen voit hakea, jos sinulla on joko:

  • insinööri AMK -tutkinto tai
  • ammatillisen korkea-asteen insinööritutkinto (tutkintoa on voinut suorittaa noin vuoteen 2000 saakka) tai
  • vähintään 120 opintopistettä keskeneräisiä insinööri (AMK) -opintoja.

Huomioithan, että tämä muuntokoulutus ei ole mukana yhteishaussa. Voit hakea tähän ohjelmaan ainoastaan SAMKin omassa erillishaussa 11.–25.3.2025. Täytä erillishaun hakulomake, sillä tätä tutkinto-ohjelmaa ei löydy yhteishaun lomakkeelta. Voit hakea sekä yhteishaussa muihin hakukohteisiin että erillishaussa tähän tutkinto-ohjelmaan.

Tämä muuntokoulutus tarjoaa opiskelijoille laaja-alaiset valmiudet suunnitella, rakentaa ja ylläpitää rakennuksia. Koulutuksessa painottuvat tekninen osaaminen, kestävä kehitys ja modernien teknologioiden hyödyntäminen. Opinnot kattavat muun muassa rakennesuunnittelun, talotekniikan sekä rakennustuotannon. Käytännönläheinen opetus, kuten projektityöt ja työharjoittelu, valmistavat opiskelijat suoraan työelämän tarpeisiin. Valmistuneet insinöörit voivat työskennellä monipuolisissa tehtävissä, esimerkiksi suunnittelijoina, projektipäälliköinä tai rakennustyömaiden johto- ja valvontatehtävissä.

Opetus toteutetaan pääsääntöisesti arki-iltaisin ja lauantaisin. Opetus koostuu sekä lähi- että etäopetuksesta. Opintojaksoista riippuen voi toteutus olla kokonaan verkossa tai lähitunteina kampuksella, esim. laboratoriotöitä tehdään pääasiassa laboratorioissa. Arki-iltojen opetukselle pyritään mahdollistamaan myös etäosallistuminen. Lähipäiviä on alle 10 lukuvuoden aikana.

Voit lukea lisää tutkinnon sisällöstä opintosuunnitelmasta. Tässä muuntokoulutuksessa opintosuunnitelmasta toteutetaan kaikki ammattiopinnot, työharjoittelu, opinnäytetyö sekä joitakin perusopintoja.

Opetussuunnitelma Linkki avautuu uuteen välilehteen

Suuntautumisvaihtoehdot

Mikä kiinnostaa eniten? Suuntaa opintojasi

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksessa voi suuntautua rakennustuotantoon, rakennesuunnitteluun tai LVI-suunnitteluun. 

Uramahdollisuudet

Mahdollisuuksia valmistumisen jälkeen

Valmistumisen jälkeen rakennustekniikan insinööri voi toimia mm. rakennus- tai LVI-alan suunnittelu-, työnjohto-, projektinhoito-, valvonta-, tuotekehitys-, myynti- ja markkinointi-, ylläpito- ja viranomaistehtävissä.

Tehtävänimikkeitä

  • Rakennesuunnittelija
  • LVI-suunnittelija
  • Työmaainsinööri
  • Vastaava työnjohtaja
  • Tuotepäällikkö

Opiskelu- ja uratarinoita

Lue lisää
Taneli opiskelee SAMKissa toista vuotta.

Taneli Liikamaa suuntaa johtotehtäviin rakennus- ja yhdyskuntatekniikan alalla

SAMKissa rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööriksi opiskeleva Taneli Liikamaa kertoo valinneensa alan perheen vaikutuksesta, mutta opintojen monipuolisuus on vahvistanut hänen kiinnostustaan rakennusalaa kohtaan.

Mies seisoo rakennustyömaalla.

Rakennusinsinöörikoulutus vei uralla eteenpäin

Rakennusala oli Sami Korhoselle jo ennestään tuttu, mutta rakennusinsinöörikoulutus tarjosi mahdollisuuden edetä uralla. Kun työsopimus päättyi eikä jatkosta ollut varmuutta, Korhoselle avautui tilaisuus toteuttaa pitkäaikainen haave opiskeluista.

Valtteri Lähteenmäki koiran kanssa ulkoilemassa.

Valtteri Lähteenmäki pääsi harjoittelun kautta työnjohtotehtäviin

Valtteri Lähteenmäki haki joitakin vuosia sitten yhteishaussa Satakunnan ammattikorkeakouluun opiskelemaan rakennus- ja yhdyskuntatekniikkaa. Nyt hän on neljännen vuoden LVI-alalle suuntautunut insinööriopiskelija.

Kuva kahdesta opiskelijasta.

Näillä ohjeilla haet SAMKiin sujuvasti!

Näillä ohjeilla haet SAMKiin sujuvasti!
Hakeminen