Kuva liiketalouden opiskelijasta.

Tradenomi (AMK), Liiketalous, verkkototeutus, Huittinen

Kehitä liiketalouden osaamistasi ja opiskele tradenomiksi joustavasti verkossa!

Liiketalouden aikuiskoulutuksessa kehität ammatillista osaamistasi ja hyödynnät oppimaasi työssäsi. Voit suorittaa tradenomin tutkinnon joustavasti kokonaan verkossa, työn ohessa.

Opintojesi aikana saat hyvän peruskäsityksen liiketalouden keskeisistä osa-alueista, kuten taloushallinnosta, markkinoinnista ja yrittäjyydestä. Näiden opintojen lisäksi suuntaudut valintasi mukaan erilaisiin esihenkilötyön ja henkilöstön kehittämisen tehtäviin. Opinnot kehittävät tiimi- ja vuorovaikutustaitoja, teknisiä valmiuksia sekä kielitaitoa.

Tutkinnon nimi

Tradenomi (AMK)

Koulutusala

Liiketalous

Opiskelumuoto

Verkkototeutus

Opiskelukieli

Suomi

Laajuus

210 opintopistettä

Hakuaika

11.3. - 25.3.2025

Opinnot alkavat

Syksy 2025

Suorituspaikka

Huittinen

Kesto

3 vuotta

Aloituspaikat

45

Valintatapa

Valintakurssi

Hae tähän tutkinto-ohjelmaan kevään yhteishaussa!

Kevään yhteishaku suomenkielisiin tutkinto-ohjelmiin 11.–25.3.

Haku päättyy 25.3. klo 15. Opinnot alkavat syksyllä 2025.

Hae Opintopolussa Linkki avautuu uuteen välilehteen

Koulutuksen kuvaus

Mitä opintosi sisältävät?

Tradenomiksi joustavasti verkossa: finanssi ja datatalous, esihenkilötyö ja johtaminen sekä juridiikka

Tässä tutkinto-ohjelmassa opiskelee pääasiassa työssäkäyviä ammattilaisia. Liiketalouden verkkokoulutuksessa voit kehittää ammatillista osaamistasi ja hyödyntää oppimaasi käytännön työelämässä. Opiskelu tapahtuu 100-prosenttisesti verkko-opiskeluna. Luentoihin ja tapaamisiin osallistut verkon kautta, ohjaus tapahtuu verkossa, oppimateriaali on verkossa ja opintojaksojen tehtävät palautat verkkoon. Verkkoluennot voit kuunnella myös nauhoituksina. Opintoihin kuuluu kaikille opiskelijoille suunnatut liiketalouden koulutusohjelman perusopinnot ja yhteiset ammattiopinnot. Näiden opintojen lisäksi suuntaudut valintasi mukaan finanssi- ja datatalouteen, esihenkilötyöhön ja johtamiseen tai juridiikkaan. Opintojesi aikana tiimi- ja vuorovaikutustaitosi kehittyvät, digitaaliset valmiutesi paranevat ja kielitaitosi vahvistuu.

Esihenkilötyön ja johtamisen suuntautumisen tavoitteena on vahvistaa esihenkilötyön tehtäväkenttään ja tehtäväosaamiseen liittyvää ammattiosaamista ja tukea urakehitystä erilaisiin esihenkilötyön ja henkilöstön kehittämisen tehtäviin. Opinnoissa opit liiketoiminnan ja organisaatioiden kehittämistä, henkilöstön ja prosessien johtamista sekä perehdyt laaja-alaisesti esihenkilötyön tehtäväkenttään ja tulevaisuuden esihenkilötyöhön.

Oikeustradenomin opinnoissa perehdyt useisiin eri oikeudenaloihin sekä julkisoikeuden että yksityisoikeuden puolelta. Opinnot antavat valmiuksia työskennellä oikeudellista tietoa vaativissa asiantuntija- tai esihenkilötehtävissä yksityisellä ja julkisella sektorilla. Oikeustradenomiopinnoissa opit hakemaan, omaksumaan ja soveltamaan luotettavaa ja ajantasaista oikeudellista tietoa julkisoikeuden (prosessi-, rikos-, hallinto-, luotto- ja ulosotto-oikeus) sekä yksityisoikeuden (työ-, yhtiö-, perhe-, jäämistö-, sopimus-, vahingonkorvaus-, kiinteistö- ja dataoikeus) aloilta.

Finanssi ja datatalouden suuntautumisen opinnot antavat valmiuksia toimia monipuolisissa tehtävissä finanssialalla ja muilla toimialoilla. Finanssi- ja datatalousopintoihin sisältyy monipuolisia työelämän vaatimukset täyttäviä opintojaksoja. Laajan liiketalouden osaamisen lisäksi koulutus sisältää rahoituksen, datatalouden, sijoittamisen, taloushallinnon, juridiikan ja markkinoinnin opintojaksoja. Uutena asiana opetussuunnitelmassa on datatalouden sisältöjä, joiden kautta opit hyödyntämään dataa liiketoiminnan kehittämisessä, analysoimaan ja hallitsemaan dataa sekä saat uusia valmiuksia toimia dataohjautuvassa liiketoimintaympäristössä.

Yhteisissä opinnoissa opiskelet liiketalouden aihepiirejä, kuten taloushallintoa, markkinointia ja yrittäjyyttä ja monipuolisesti muita aiheita, jotka liittyvät tradenomin toimintaympäristöihin. Lisäksi opiskelet ammatillista viestintää, ruotsia ja englantia. Opiskelu tapahtuu 100-prosenttisesti verkko-opiskeluna, mikä edellyttää sinulta itsenäistä työskentelyotetta. Luentoihin, ohjaukseen ja muihin tapaamisiin osallistutaan verkon kautta, oppimateriaali on verkossa ja opintojaksojen tehtävät palautetaan verkkoon. Verkkoluennot voit kuunnella myös nauhoituksina. Opintoihin kuuluu sekä yksilö- että ryhmätyöskentelyä. Oppimistehtävät ovat esimerkiksi esseetyyppisiä raportteja, verkkotenttejä tai opintojakson yhteistä sisällöntuottamista. Opiskelussa käytetään monipuolisesti erilaisia verkkopedagogisia menetelmiä. Lisäksi hyödynnetään opinnollistamisen mahdollisuuksia. Opintoihin sisältyy myös harjoittelu.

Voit lukea lisää tutkinnon sisällöstä opintosuunnitelmasta.

Opintosuunnitelma Linkki avautuu uuteen välilehteen

Suuntautumisvaihtoehdot

Mikä kiinnostaa eniten? Suuntaa opintojasi

Suuntautumisvaihtoehdon valitset opintojen alettua. Sinulle nimetään tutoropettaja valitsemasi suuntautumisvaihtoehdon perusteella. Tämän koulutuksen suuntautumisvaihtoehdot ovat:

  1. esihenkilötyö ja johtaminen
  2. finanssi ja datatalous
  3. oikeustradenomi.

Uramahdollisuudet

Mahdollisuuksia valmistumisen jälkeen

1) Esihenkilötyöhön ja johtamiseen suuntautuvat opinnot valmentavat sinut yritystoiminnan suunnitteluun ja ohjaukseen, asiakassuhteiden hallintaan sekä liiketoimintaprosessien ja henkilöstön johtamiseen ja kehittämiseen. Tutkinnon suoritettuasi voit työskennellä yrityksen tai muun organisaation henkilöstöpäällikkönä, henkilöstöasioiden hoitajana tai henkilöstöassistenttina ja erilaisissa organisaation kehittämisprojekteissa hyödyntäen digitaalista osaamista. Esihenkilötyön ja johtamisen suuntautuminen soveltuu sinulle, joka toimit esihenkilönä ja haluat kehittää esihenkilötaitojasi. Koulutus soveltuu myös tulevaisuudessa johto- ja asiantuntijatehtävissä toimiville.

Valmistuneet ovat työllistyneet esimerkiksi henkilöstöpäällikön, henkilöstöasioiden suunnittelijan tehtäviin ja erilaisiin organisaation kehittämishankkeisiin.

2) Finanssi- ja datatalouteen suuntautuva ammattikorkeakoulututkinto antaa sinulle valmiudet työskennellä esim. pankeissa, vakuutusyhtiöissä tai yritysten ja julkisen sektorin talous- ja rahoitustehtävissä. Mainituilla sektoreilla ennestään toimiville on hyötyä täydentää aikaisempia opintojaan ammattikorkeakoulututkinnoksi.

Valmistuttuasi voit toimia monissa talous- ja finanssialan osaamista edellyttävissä työtehtävissä sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Opinnot tarjoavat talous- ja finanssialan osaamisen lisäksi tulevaisuudessa tarvittavaa IT-osaamista. Finanssi- ja talousalalla asiakaspalvelu on merkittävässä roolissa, joten opintojen aikana kehityt asiakaspalvelijana ja myyjänä.

Valmistuneet ovat työllistyneet pankkeihin ja vakuutusyhtiöihin nimikkeillä rahoitusasiantuntija, riskipäällikkö, salkunhoitaja, pankkineuvoja, liiketoiminnan kehittäjä, palvelumuotoilija, työhyvinvointiasiantuntija, korvauskäsittelijä, konttorinjohtaja, yritysneuvoja. Kelassa ja ELY-keskuksissa, työtehtävät voivat olla esim. rahoitusasiantuntijan, vakuutusneuvojan, vakuutusvirkailijan tai etuuskäsittelijän tehtäviä. Pk-yrityksissä, kunnissa tai valtion palveluksessa työtehtävät voivat olla esim. assistentin, talouspalvelusihteerin, toimitusjohtajan, palvelupäällikön, talouspäällikön, controllerin, kirjapitäjän tai eritysasiantuntijan tehtäviä.

3) Oikeustradenomin opinnoissa voit valmistuttuasi toimia monissa oikeudellista tietoa edellyttävissä työtehtävissä sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Yritystoiminnassa ja julkisessa hallinnossa tarvitaan liiketaloudellisen tietämyksen lisäksi juridista asiantuntemusta, jotta pystytään hankkimaan, omaksumaan ja soveltamaan oikeudellista tietoa. Oikeuslaitoksen piirissä tradenomikoulutus soveltuu mm. käräjä- tai oikeusapusihteereille, edunvalvontasihteereille, lainkäyttösihteereille, ulosottoylitarkastajille ja ulosottotarkastajille. Myös oikeushallinnon piirissä jo työskenteleville on hyödyksi täydentää aikaisempia opintojaan ammattikorkeakoulututkinnoksi.

Valmistuneet ovat työllistyneet mm. tuomioistuimiin, oikeusaputoimistoihin, edunvalvontatoimistoihin, ulosottoon, verohallintoon ja muuhun valtionhallintoon, kuntiin, Kelaan ja yksityisellä sektorilla pankkeihin, vakuutusyhtiöihin, perintä- ja laki-/asianajotoimistoihin sekä järjestöihin. Oikeushallintoon työllistyneiden valmistuvien nimikkeitä on mm. ulosottotarkastaja, ulosottoylitarkastaja, käräjäsihteeri, oikeusapusihteeri, edunvalvontasihteeri. Verohallinnossa valmistuneet ovat työllistyneet asiakasneuvojiksi, verosihteereiksi ja verotarkastajiksi. Yksityisellä puolella valmistuneet ovat työllistyneet mm. korvauskäsittelijöiksi, pankkineuvojiksi ja asianajosihteereiksi.

Yhteyshenkilö

Heidi Varpelaide

Lehtori
+358 44 710 6333 heidi.varpelaide@samk.fi
Vastuualueyksikkö
Palveluliiketoiminta
Toimintayksikkö
Johtaminen, juridiikka ja liiketoiminta
Tiimi
Liiketoiminta verkko -tiimi
Toimipaikka
Kuninkaisten kampus

Opiskelu- ja uratarinat

Lue lisää
Pelastusrengas

Suomen ensimmäinen merilogistiikan alan tradenomitutkinto-ohjelma kehitettiin varmistamaan Suomen huoltovarmuutta ja kilpailukykyä

SAMK on valmistellut Suomen ensimmäistä tradenomitutkintoa, jossa voi suuntautua merilogistiikan alalle. Tavoitteena on vahvistaa huoltovarmuutta ja varmistaa merilogistiikan toiminta osana Suomen kilpailukykyä. Tutkinto on suunniteltu yhteistyössä alan yritysten kanssa.

Noora Heikkilä Porin kampuksen käytävällä.

SAMK tuntui sopivalta vaihtoehdolta perhe-elämän ohelle

Noora Heikkilä on luovan markkinoinnin opiskelija, joka aloitti opiskelut syksyllä 2023. Noora on kotoisin Porista ja hänellä on 3-vuotias tytär, joten tuntui luonnollisimmalta vaihtoehdolta hakea opiskelupaikkaa omasta kotikaupungista.

Business Weekin osallistujat Raquel Delgado Gómez (vas.), Kajip Kanapathypilai, Essi Lindroos ja Kasper Eerdekens palkittiin hyvästä suorituksesta.

Business Week keskittyi lähiruokaan ja vastuullisuuteen – Katso kuvagalleria

SAMK järjesti kansainvälisen Business Week -tapahtuman, joka keskittyi lähiruokaan ja sen vastuullisuuteen. Tapahtuma keräsi yhteen SAMKin tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita sekä Erasmus+ -kumppanikorkeakouluista saapuneita opiskelijoita Kroatiasta, Belgiasta ja Hollannista.

Kuva kahdesta opiskelijasta.

Näillä ohjeilla haet SAMKiin sujuvasti!

Näillä ohjeilla haet SAMKiin sujuvasti!
Hakeminen