Uramahdollisuudet
Mahdollisuuksia valmistumisen jälkeen
1) Esihenkilötyöhön ja johtamiseen suuntautuvat opinnot valmentavat yritystoiminnan suunnitteluun ja ohjaukseen, asiakassuhteiden hallintaan sekä liiketoimintaprosessien ja henkilöstön johtamiseen ja kehittämiseen. Tutkinnon suoritettuaan opiskelija voi työskennellä yrityksen tai muun organisaation henkilöstöpäällikkönä, henkilöstöasioiden hoitajana tai henkilöstöassistenttina ja erilaisissa organisaation kehittämisprojekteissa hyödyntäen digitaalista osaamista. Esihenkilötyön ja johtamisen suuntautuminen soveltuu opiskelijoille, jotka toimivat esihenkilöinä ja haluavat kehittää esihenkilötaitojaan. Koulutus soveltuu myös tulevaisuudessa johto- ja asiantuntijatehtävissä toimiville.
Valmistuneet ovat työllistyneet esimerkiksi henkilöstöpäällikön, henkilöstöasioiden suunnittelijan tehtäviin ja erilaisiin organisaation kehittämishankkeisiin.
2) Finanssi- ja talousopintoihin sisältyy monipuolisia ja työelämän vaatimukset täyttäviä opintojaksoja. Laajan liiketalouden osaamisen lisäksi koulutus sisältää rahoituksen, sijoittamisen, taloushallinnon, juridiikan, markkinoinnin sekä henkilöstöhallinnon opintojaksoja. Finanssi- ja taloustehtäviin suuntautuva ammattikorkeakoulututkinto antaa valmiudet työskennellä esim. pankeissa, vakuutusyhtiöissä tai yritysten ja julkisen sektorin rahoitustehtävissä. Mainituilla sektoreilla ennestään toimiville on hyötyä täydentää aikaisempia opintojaan ammattikorkeakoulututkinnoksi.
Valmistuneet ovat työskennelleet pankeissa, vakuutusyhtiöissä, Kelassa, ELY-keskuksissa, pk-yrityksissä, kunnissa tai valtion palveluksessa. Tehtävänimikkeitä ovat olleet sijoitusneuvoja, sijoituspäällikkö, rahoitusneuvoja, rahoituspäällikkö, pankinjohtaja, rahoitussuunnittelija, talouspäällikkö, vakuutusneuvoja, vakuutusvirkailija, etuuskäsittelijä, talouspalvelusihteeri, toimitusjohtaja, palvelupäällikkö, digital sales specialist, process manager.
3) Julkishallintoon suuntautuvalla opiskelijalla on valmistuttuaan valmiudet toimia erilaisten organisaatioiden asiantuntija- ja esihenkilötehtävissä julkisella sektorilla, kolmannella sektorilla ja julkisyhteisöjen kanssa yhteistyötä tekevissä organisaatioissa. Opintoihin sisältyvän laajan liiketaloudellisen osaamisen ansiosta opiskelijalla on mahdollisuudet toimia myös yksityisen sektorin tehtävissä. Julkisella sektorilla tuotetaan suuri määrä palveluita, ja tulossa on muutoksia palveluiden tuottamisessa, organisaatioiden toiminnassa ja henkilöstössä. Koulutuksen tarkoituksena on vastata julkisyhteisöjen rekrytointitarpeeseen ja täydennys- ja lisäkoulutukseen. Myös julkishallinnon piirissä jo työskenteleville on hyödyksi täydentää aikaisempia opintojaan ammattikorkeakoulututkinnoksi.
Valmistuneet ovat työllistyneet kuntiin, kuntayhtymiin, valtionhallintoon, seurakuntiin ja muihin julkisen sektorin organisaatioihin. Tehtävänimikkeitä ovat olleet esimerkiksi hallintosihteeri, hankinta-asiantuntija, viestintäsuunnittelija, toimistopäällikkö, projektikoordinaattori, johdon sihteeri, asiakasneuvoja, henkilöstösuunnittelija, veroasiantuntija.
4) Oikeustradenomin opinnoissa opiskelija voi valmistuttuaan toimia monissa oikeudellista tietoa edellyttävissä työtehtävissä sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Yritystoiminnassa ja julkisessa hallinnossa tarvitaan liiketaloudellisen tietämyksen lisäksi juridista asiantuntemusta, jotta pystytään hankkimaan, omaksumaan ja soveltamaan oikeudellista tietoa. Oikeuslaitoksen piirissä tradenomikoulutus soveltuu mm. käräjä- tai oikeusapusihteereille, edunvalvontasihteereille, lainkäyttösihteereille, ulosottoylitarkastajille ja ulosottotarkastajille. Myös oikeushallinnon piirissä jo työskenteleville on hyödyksi täydentää aikaisempia opintojaan ammattikorkeakoulututkinnoksi.
Valmistuneet ovat työllistyneet mm. tuomioistuimiin, oikeusaputoimistoihin, edunvalvontatoimistoihin, ulosottoon, verohallintoon, TE-toimistoihin ja muuhun valtionhallintoon, kuntiin, Kelaan ja yksityisellä sektorilla pankkeihin, vakuutusyhtiöihin, perintä- ja laki-/asianajotoimistoihin sekä järjestöihin. Oikeushallintoon työllistyneiden valmistuvien nimikkeitä on mm. ulosottotarkastaja, ulosottoylitarkastaja, käräjäsihteeri, oikeusapusihteeri, edunvalvontasihteeri. Verohallinnossa valmistuneet ovat työllistyneet asiakasneuvojiksi, verosihteereiksi ja verotarkastajiksi. Yksityisellä puolella valmistuneet ovat työllistyneet mm. korvauskäsittelijöiksi, pankkineuvojiksi ja asianajosihteereiksi.