Uramahdollisuudet
Mahdollisuuksia valmistumisen jälkeen
1) Esihenkilötyöhön ja johtamiseen suuntautuvat opinnot valmentavat sinut yritystoiminnan suunnitteluun ja ohjaukseen, asiakassuhteiden hallintaan sekä liiketoimintaprosessien ja henkilöstön johtamiseen ja kehittämiseen. Tutkinnon suoritettuasi voit työskennellä yrityksen tai muun organisaation henkilöstöpäällikkönä, henkilöstöasioiden hoitajana tai henkilöstöassistenttina ja erilaisissa organisaation kehittämisprojekteissa hyödyntäen digitaalista osaamista. Esihenkilötyön ja johtamisen suuntautuminen soveltuu sinulle, joka toimit esihenkilönä ja haluat kehittää esihenkilötaitojasi. Koulutus soveltuu myös tulevaisuudessa johto- ja asiantuntijatehtävissä toimiville.
Valmistuneet ovat työllistyneet esimerkiksi henkilöstöpäällikön, henkilöstöasioiden suunnittelijan tehtäviin ja erilaisiin organisaation kehittämishankkeisiin.
2) Finanssi- ja datatalouteen suuntautuva ammattikorkeakoulututkinto antaa sinulle valmiudet työskennellä esim. pankeissa, vakuutusyhtiöissä tai yritysten ja julkisen sektorin talous- ja rahoitustehtävissä. Mainituilla sektoreilla ennestään toimiville on hyötyä täydentää aikaisempia opintojaan ammattikorkeakoulututkinnoksi.
Valmistuttuasi voit toimia monissa talous- ja finanssialan osaamista edellyttävissä työtehtävissä sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Opinnot tarjoavat talous- ja finanssialan osaamisen lisäksi tulevaisuudessa tarvittavaa IT-osaamista. Finanssi- ja talousalalla asiakaspalvelu on merkittävässä roolissa, joten opintojen aikana kehityt asiakaspalvelijana ja myyjänä.
Valmistuneet ovat työllistyneet pankkeihin ja vakuutusyhtiöihin nimikkeillä rahoitusasiantuntija, riskipäällikkö, salkunhoitaja, pankkineuvoja, liiketoiminnan kehittäjä, palvelumuotoilija, työhyvinvointiasiantuntija, korvauskäsittelijä, konttorinjohtaja, yritysneuvoja. Kelassa ja ELY-keskuksissa, työtehtävät voivat olla esim. rahoitusasiantuntijan, vakuutusneuvojan, vakuutusvirkailijan tai etuuskäsittelijän tehtäviä. Pk-yrityksissä, kunnissa tai valtion palveluksessa työtehtävät voivat olla esim. assistentin, talouspalvelusihteerin, toimitusjohtajan, palvelupäällikön, talouspäällikön, controllerin, kirjapitäjän tai eritysasiantuntijan tehtäviä.
3) Oikeustradenomin opinnoissa voit valmistuttuasi toimia monissa oikeudellista tietoa edellyttävissä työtehtävissä sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Yritystoiminnassa ja julkisessa hallinnossa tarvitaan liiketaloudellisen tietämyksen lisäksi juridista asiantuntemusta, jotta pystytään hankkimaan, omaksumaan ja soveltamaan oikeudellista tietoa. Oikeuslaitoksen piirissä tradenomikoulutus soveltuu mm. käräjä- tai oikeusapusihteereille, edunvalvontasihteereille, lainkäyttösihteereille, ulosottoylitarkastajille ja ulosottotarkastajille. Myös oikeushallinnon piirissä jo työskenteleville on hyödyksi täydentää aikaisempia opintojaan ammattikorkeakoulututkinnoksi.
Valmistuneet ovat työllistyneet mm. tuomioistuimiin, oikeusaputoimistoihin, edunvalvontatoimistoihin, ulosottoon, verohallintoon ja muuhun valtionhallintoon, kuntiin, Kelaan ja yksityisellä sektorilla pankkeihin, vakuutusyhtiöihin, perintä- ja laki-/asianajotoimistoihin sekä järjestöihin. Oikeushallintoon työllistyneiden valmistuvien nimikkeitä on mm. ulosottotarkastaja, ulosottoylitarkastaja, käräjäsihteeri, oikeusapusihteeri, edunvalvontasihteeri. Verohallinnossa valmistuneet ovat työllistyneet asiakasneuvojiksi, verosihteereiksi ja verotarkastajiksi. Yksityisellä puolella valmistuneet ovat työllistyneet mm. korvauskäsittelijöiksi, pankkineuvojiksi ja asianajosihteereiksi.