Tutkinnon nimi
Insinööri (AMK)Koulutusala
TekniikkaOpiskelumuoto
PäivätoteutusOpiskelukieli
SuomiLaajuus
240 opintopistettäHakuaika
11.3. - 25.3.2025Opinnot alkavat
Syksy 2025Suorituspaikka
PoriKesto
4 vuottaAloituspaikat
25Valintatapa
Todistusvalinta, AMK-valintakoeHae tähän tutkinto-ohjelmaan kevään yhteishaussa!
Kevään yhteishaku suomenkielisiin tutkinto-ohjelmiin 11.–25.3.
Haku päättyy 25.3. klo 15. Opinnot alkavat syksyllä 2025.
Koulutuksen kuvaus
Mitä opintosi sisältävät?
Opintojen myötä:
- Hallitset konetekniikan perusteiden ja alan ohjelmistojen käytön
- Olet sisäistänyt teknisen ajattelutavan
- Omaat suunnittelu- ja laskentataitoja.
Näitä opiskellaan:
- tietokoneavusteinen suunnittelu
- rakenteiden mekaniikka
- materiaalitekniikka
- koneensuunnittelu
- työstö- ja liittämistekniikka
- projektinhallinta
- tuotesuunnittelu/kehitys
- tuotannon ohjaus ja johtaminen
- tuontantoautomaatio.
Opetus on pääasiassa englanniksi
Konetekniikan tutkinto-ohjelman opetus järjestetään luonnontieteen opintoja lukuunottamatta yhteisopetuksena kansainvälisen Mechanical Engineering -ohjelman kanssa. Näin ollen suuri osa opetusmateriaalista on englanniksi ja opetuksessa käytetään paljon englantia. Opettajat ovat kuitenkin suomenkielentaitoisia ja saat koko opintojen ajan suomeksi tukea opintojesi läpiviemiseen. Sinulla on mahdollisuus tehdä opinnäytetyö, tentit ja tehtäviä joko suomeksi tai englanniksi.
Kaikki opiskelijat suorittavat konetekniikan ammatilliset perusopinnot. Niistä opiskelija saa sähkö- ja automaatiotekniikan, materiaalien käyttäytymisen, tuotteiden valmistustekniikoiden, rakenteiden ja komponenttien mitoituksen sekä suunnitteluohjelmistojen käytön perusosaamisen. Vaihtoehtoiset ammattiopinnot mahdollistavat opiskelijan ammatillisen suuntautumisen joko suunnitteluun tai tuotantoon. Ammattiopintoja suoritetaan osallistumalla luentoihin ja tekemällä harjoitustehtäviä sekä itsenäisesti että ryhmätyöskentelynä. Opittua osaamista sovelletaan käytännössä konetekniikan laboratorioharjoituksissa. Opintoihin kuuluu 30 op harjoittelua, mikä on mahdollista suorittaa kesätöissä tai osa-aikaisessa työsuhteessa lukuvuoden aikana. Konetekniikassa on mahdollista suorittaa opintoja laajemman projektikokonaisuuden parissa, jolloin pääset haastamaan suunnittelu-, valmistus- ja projektiosaamistasi käytännössä.
Voit lukea lisää tutkinto-ohjelman sisällöstä opintosuunnitelmasta.
Opetuksen toteutus
Opetus järjestetään arkipäivisin lähiopetuksena SAMK-kampuksella Porissa. Teoriaopintojen oppeja päästään soveltamaan ja harjoittelemaan konetekniikan laboratoriossa.
Opintosuunnitelma Linkki avautuu uuteen välilehteenSuuntautumisvaihtoehdot
Mikä kiinnostaa eniten? Suuntaa opintojasi
Kaikki opiskelijat suorittavat konetekniikan ammatilliset perusopinnot. Niistä opiskelija saa sähkö- ja automaatiotekniikan, materiaalien käyttäytymisen, tuotteiden valmistustekniikoiden, rakenteiden ja komponenttien mitoituksen sekä suunnitteluohjelmistojen käytön perusosaamisen. Vaihtoehtoiset ammattiopinnot mahdollistavat opiskelijan ammatillisen suuntautumisen joko suunnitteluun tai tuotantoon. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.
Uramahdollisuudet
Mahdollisuuksia valmistumisen jälkeen
Konetekniikan insinöörit voivat työskennellä moninaisissa tehtävissä. Koulutus antaa valmiuksia työskennellä esimerkiksi suunnittelutehtävissä, tuotannonsuunnittelussa, projektitehtävissä, hankinta- ja myyntitehtävissä, kehitys- ja laatutehtävissä. Alan työllisyysnäkymät ovat hyvät.
Tehtävänimikkeitä:
- projekti-insinööri
- osto/myynti-insinööri
- kehitysinsinööri
- suunnitteluinsinööri
- tuotantoinsinööri
- laatuinsinööri.
Kaikissa eri ammateissa toimenkuva voi kokemuksen karttuessa johtaa päällikön tehtäviin.
Yhteyshenkilö
Leena Nolvi
LehtoriTeknologia Toimintayksikkö
Teollinen ympäristö Tiimi
Kone-tiimi Toimipaikka
SAMK-kampus Pori
Kaksi kieltä, yksi ryhmä: Näin konetekniikan opinnot uudistuvat
Konetekniikan opiskelijat opiskelevat jatkossa yhdessä englanninkielisen Mechanical Engineering -tutkinto-ohjelman kanssa. Opetuskieli on pääsääntöisesti englanti. Englanniksi toteutettava opetus rikastaa kulttuurien välistä vuorovaikutusta, vahvistaa kielitaitoa ja avaa ovia työelämään – Suomessa ja kansainvälisesti.