

Konetekniikan monimuotokoulutus tarjoaa monipuolisen väylän valmistua insinööriksi. Koulutus on joustava ratkaisu varsinkin työssä käyville opiskelijoille. SAMKin tarjoama koulutus on räätälöity erityisesti Satakunnan elinkeinoelämän ja teollisuuden tarpeisiin. Teknologiayrityksissä on jatkuva tarve konetekniikan osaajista, erityisesti meriteollisuudessa. Monimuoto-opiskelu mahdollistaa kouluttautumisen uudelle alalle myös työn ohessa. Koulutukseen voi hakeutua sekä lukio- että ammattikouluopintojen jälkeen.
Opintojen myötä:
Kaikki opiskelijat suorittavat konetekniikan ammatilliset perusopinnot. Ne tarjoavat opiskelijalle perusosaamisen materiaalien käyttäytymisestä, tuotteiden valmistusteknikoista, rakenteiden ja komponenttien mitoituksesta sekä suunnitteluohjelmistojen käytöstä.
Ammattiopintoina on tarjolla kone- ja tuotesuunnitteluun, meriteknologiaan, tuotantotekniikkaan ja teollisuuden järjestelmiin liittyviä kokonaisuuksia. Ammattiopintoja suoritetaan osallistumalla luentoihin ja tekemällä harjoitustehtäviä sekä itsenäisesti että ryhmätyöskentelynä. Opittua osaamista sovelletaan käytännössä konetekniikan laboratorioharjoituksissa. Opintoihin kuuluu 30 op harjoittelua.
Koulutuksessa opiskellaan ensisijaisesti verkkoympäristössä. Opetusta on myös lähiopetuksessa, kun teoriaopintojen oppeja päästään soveltamaan ja harjoittelemaan käytännössä konetekniikan ja meriteknologian laboratorioissa lähijaksoilla. Sinulta edellytetään oma-aloitteisuutta, aktiivisuutta, vastuullisuutta ja kykyä työskennellä itsenäisesti.
Joustavaa monimuoto-opiskelua työn ohella
Tutkinto-ohjelmaan kuuluu sekä verkko- että kampusopintoja. Verkko-opetus toteutetaan pääsääntöisesti arki-iltaisin, mutta tarvittaessa myös viikonloppuisin. Verkko-opetus tallennetaan myöhempää katselua varten. Lähiopetusta kampuksilla (Raumalla ja Porissa) järjestetään 3 viikon välein perjantai-iltapäivisin ja lauantaisin, 5 kertaa syksyllä ja 7 kertaa keväällä. Lähiopetuspäiviin ei voi osallistua verkossa.
Verkossa ja kampuksilla toteutettavien kontaktipäivien ajankohdat tarkentuvat noin 2 kuukautta ennen seuraavan lukukauden alkua.
Kaikki opiskelijat suorittavat konetekniikan ammatilliset perusopinnot. Niistä opiskelija saa materiaalien käyttäytymisen, tuotteiden valmistustekniikoiden, rakenteiden ja komponenttien mitoituksen sekä suunnitteluohjelmistojen käytän perusosaamisen. Perusopintojen jälkeen opiskelija voi suuntautua vahvemmin automaatioon, robotiikkaan ja tuotantotekniikkaan tai vastaavasti meriteknologiaan, laitossuunnitteluun ja kunnossapitoon. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.
Konetekniikan insinöörit työllistyvät erittäin hyvin ja voivat työskennellä moninaisissa tehtävissä. Koulutus antaa valmiuksia työskennellä esimerkiksi suunnittelutehtävissä, tuotannonsuunnittelussa, projektitehtävissä, kunnossapitotehtävissä, hankinta- ja myyntitehtävissä sekä kehitys- ja laatutehtävissä. Alan työllisyysnäkymät ovat hyvät.
Tehtävänimikkeitä:
Kaikissa eri ammateissa toimenkuva voi kokemuksen karttuessa johtaa päällikön tehtäviin.
Ville Reuna valmistui konetekniikan insinööriksi SAMKista vuonna 2019, 37-vuotiaana, ja pääsi unelma-ammattiinsa opettajaksi, mutta tie sinne ei ole ollut aina selvä. Tällä hetkellä hän opiskelee töiden ohessa SAMKissa tekniikan ylempää insinööritutkintoa monimuotona.
Leevi Leppälammi opiskelee konetekniikan insinööriksi SAMKissa. Hän on erityisen tyytyväinen valintaansa ja rakastaa Porin kaupunkia.
Konetekniikan opiskelijat opiskelevat jatkossa yhdessä englanninkielisen Mechanical Engineering -tutkinto-ohjelman kanssa. Opetuskieli on pääsääntöisesti englanti. Englanniksi toteutettava opetus rikastaa kulttuurien välistä vuorovaikutusta, vahvistaa kielitaitoa ja avaa ovia työelämään – Suomessa ja kansainvälisesti.