Koulutuksen kuvaus
Mitä opintosi sisältävät?
Sairaanhoitaja AMK on Valviran laillistama ja rekisteröimä ammattinimike. Sairaanhoitajan koulutus antaa pätevyyden työskennellä asiantuntijana erilaisilla sosiaali- ja terveydenhuollon alueilla esimerkiksi sairaanhoidon eri erikoisaloilla, erikoissairaanhoidossa, perusterveydenhuollossa, yksityisissä ja kolmannen sektorin palveluissa sekä yrittäjänä. Suomalainen sairaanhoitajatutkinto on arvostettu ja se antaa hyvät mahdollisuudet työskennellä ja työllistyä myös kansainvälisesti. Sairaanhoitaja on hoitotyön asiantuntija. Sairaanhoitajalla on monia mahdollisuuksia uralla etenemiseen, esimerkiksi hoitotyön kliininen asiantuntija, hoitotyön johtaja, kouluttaja, tutkija ja kehittäjä. Suomenkielisessä tutkinto-ohjelmassa on mahdollisuus valita opintojaksoja myös englanninkielisestä tutkinto-ohjelmasta. Hoitotyön tutkinto-ohjelmasta valmistuneet opiskelijat ovat olleet erittäin tyytyväisiä opetuksen laatuun. Satakunnan ammattikorkeakoulun sairaanhoitajakoulutus on maan kärkitasoa.
Sairaanhoitajan tehtävänä on väestön terveyden edistäminen ja ylläpitäminen, sairauksien ehkäiseminen sekä kärsimyksen lievittäminen. Sairaanhoitajakoulutuksessa opiskellaan eettisesti korkeatasoista, näyttöön perustuvaa, laadukasta ja turvallista sekä asiakaslähtöistä terveyden edistämistä ja kliinistä hoitotyötä ja sen kehittämistä monialaisessa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmässä. Opintojen tavoitteena on, että opiskelija kykenee eettisesti korkeatasoiseen hoitotyöhön, kriittiseen ajatteluun ja päätöksentekoon, itsenäiseen työskentelyyn ja monialaiseen yhteistyöhön sekä jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen ja kehittämiseen sekä elinikäiseen oppimiseen.
Voit lukea lisää tutkinnon sisällöstä opintosuunnitelmasta.
Joustavaa monimuoto-opiskelua työn ohella
Monimuotokoulutuksessa lähiopinnot on rytmitetty siten, että työssäkäynti opintojen ohella on mahdollista. Aikaan ja paikkaan sitomaton opiskelu on merkittävä osa koulutusta. Verkko-oppimisympäristöt ovat keskeisiä oppimisympäristöjä. Noin kolmasosa opiskelusta toteutuu harjoitteluna sosiaali- ja terveysalan eri toimintaympäristöissä yhteistyössä asiakkaiden ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.
Hoitotyön monimuotokoulutuksessa kontaktipäiviä on noin 2–3 päivää joka toinen viikko. Suurin osa kontaktipäivistä toteutetaan verkossa (aikaan sidotusti). Simulaatio-opetus järjestetään pääsääntöisesti SAMK-kampuksella Porissa (noin 0-6 päivää lukukaudessa). Verkossa ja kampuksella toteutettavien kontaktipäivien ajankohdat tarkentuvat noin 2 kuukautta ennen seuraavan lukukauden alkua.
Hoitotyön monimuoto-opiskelussa korostuu vastuu omasta opiskelusta, jossa motivaatio itsenäiseen opiskeluun on keskeistä. Opiskelijana olet vastuussa omasta oppimisestasi ja opiskelet paljon itsenäisesti tai ryhmissä. Sinulta edellytetään oma-aloitteisuutta, aktiivisuutta, vastuullisuutta ja kykyä itsenäiseen päätöksentekoon.
Koulutukseen vaadittava terveys ja toimintakyky
Alalle hakeutuvan tulee huomioida, että opiskelu ja ammatissa toimiminen edellyttävät hyvää henkistä tasapainoa. Ala ei sovellu huumeiden käyttäjälle eikä alkoholin tai lääkkeiden ongelmakäyttäjälle. Tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet, krooniset ihosairaudet ja allergiat voivat muuttua terveydelliseksi ongelmaksi opiskeluaikana tai myöhemmin työelämässä.
Sosiaali- ja terveysalaa opiskelevan terveydentilaa koskevista vaatimuksista voit lukea lisää ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta.
Useissa sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä hoidetaan infektioille alttiita potilaita ja alalla työskentely ja opiskelu edellyttää Tartuntatautilain mukaista rokotussuojaa. THL:n sivuilla kerrotaan vaadittavista rokotuksista.
Opiskelijaksi pyrkivän tulee ammattikorkeakoulun pyynnöstä antaa opiskelijaksi ottamisen arvioinnin edellyttämät terveydentilaansa koskevat tiedot sekä tieto opiskeluoikeuden peruuttamista koskevasta päätöksestä. Ennen opiskeluihin kuuluvaan ohjattuun harjoitteluun siirtymistä ammattikorkeakoulu voi pyytää rikosrekisteriotteen esittämistä, jos harjoitteluun kuuluu olennaisesti alaikäisten parissa työskentely.
Valintakurssi
Tähän koulutukseen yhteishaussa valittavat opiskelijat määräytyvät valintakurssin suoritusten perusteella. Valintakurssi on tähän tutkintoon kuuluva 3–5 opintopisteen laajuinen verkko-opintojakso. Valintakurssin aihe ja materiaali paljastuu vasta kun kurssi alkaa.
Saat ohjeet valintakurssille kirjautumiseen ja kurssin aikatauluun siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet hakemuksellasi ilmoittanut. Tarkista siis hakemus huolellisesti! Sähköposti tulee sinulle muutaman arkipäivän sisällä hakuajan päättymisen jälkeen. Jos et saa sähköpostia, ilmoita asiasta heti osoitteeseen hakijapalvelut@samk.fi. Kannattaa tarkkailla myös roskapostikansiota.
Opintosuunnitelma
Linkki avautuu uuteen välilehteen
launch