Tutkinnon nimi
Insinööri (AMK)Koulutusala
TekniikkaOpiskelumuoto
MonimuotototeutusOpiskelukieli
SuomiLaajuus
240 opintopistettäHakuaika
28.8. - 11.9.2024Opinnot alkavat
Kevät 2025Suorituspaikka
PoriKesto
4 vuottaAloituspaikat
30Valintatapa
ValintakurssipisteetKoulutuksen kuvaus
Mitä opintosi sisältävät?
Koulutuksen tavoite on tuottaa energia- ja ympäristötekniikan osaajia, jotka työllistyvät koulutustaan vastaaviin tehtäviin ja ovat valmiita jatkuvaan oppimiseen työuran edetessä. Kaikki koulutusalalle tulevat opiskelijat suorittavat energia- ja ympäristötekniikan perusopinnot. Sen jälkeen opiskelija erikoistuu kiinnostuksensa mukaan energian tuotanto- ja jakelujärjestelmiin tai ympäristötekniikkaan ja ympäristöasioiden hallintaan. Valmistunut opiskelija osaa toimia energia- ja ympäristöalan asiantuntija- sekä esimiestehtävissä.
Voit lukea lisää tutkinnon sisällöstä opintosuunnitelmasta.
Opintosuunnitelma Linkki avautuu uuteen välilehteenSuuntautumisvaihtoehdot
Mikä kiinnostaa eniten? Suuntaa opintojasi
Energiatekniikka ja ympäristötekniikka.
Opintojen suuntautuminen valitaan toisen vuoden aikana muodostamalla henkilökohtainen opiskelusuunnitelma tarjolla olevista valinnaisista ammattiopinnoista. Suuntautumiseksi voi valita joko ympäristö- tai energiatekniikan.
Uramahdollisuudet
Mahdollisuuksia valmistumisen jälkeen
Energia- ja ympäristötekniikka on globaali ja kasvava, ala, jossa kuitenkin paljon kotimaisia työpaikkoja, jotka myös pysyvät Suomessa. Satakunnassa ja Suomessa alan osaajien kysyntä on kasvussa niin energia- ja vesilaitoksilla, kuin suurempien yritysten ympäristöosastoilla tai edunvalvontajärjestöissä.
Yhteyshenkilö
Jarkko Heinonen
OpetuspäällikköTeknologia Toimintayksikkö
Rakennettu ympäristö Toimipaikka
SAMK-kampus Pori
Opiskelu- ja uratarinat
Lue lisääIiro Lintula löytää opiskelun parhaat puolet Porissa – käytännön tekeminen ja harjoittelut avaavat uusia ovia
Insinööriksi opiskeleva Iiro Lintula valitsi SAMKin opiskelupaikakseen, koska Porin kaupunki itsessään herätti kiinnostusta. Lintula kertoo myös arvostavansa lyhyttä matkaa Tammelaan, mikä teki SAMKista käytännöllisen vaihtoehdon opiskelun ja elämän tasapainottamiseen.
SAMKissa lasketaan hiilijalanjälkeä – miten voimme vähentää päästöjä?
SAMKin hiilijalanjälkeä on laskettu Arenen hiilijalanjälkilaskentaohjeen mukaisesti vuodesta 2020 lähtien. Tämän hetken tavoitteena on tunnistaa merkittävimpiä päästölähteitä eri kategorioissa ja parantaa laskennan tarkkuutta. Mitä hyötyä laskennasta on, tutkija Sanna Lindgren?
Opinnäytetyö: Kasa betonia ja terästä, maksaako tuulipuisto itsensä hiilijalanjäljessä takaisin?
Energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelmasta valmistunut Sofia Savolainen on tehnyt opinnäytetyön tuulivoimapuiston infratöiden hiilijalanjälkeen liittyen.