Uusi julkaisu: Sininen Satakunta – Hyvinvointia, elämyksiä ja elinvoimaa

Julkaisun teemoja ovat Satakunnan vesistöjen liiketoimintamahdollisuudet ja matkailuvaltit, vesistömatkailutoimijoiden yhteistyö ja Blue Care.

Millaista vesistöjen kestävää käyttöä Satakunnassa tällä hetkellä on? Mitkä ovat vesistömatkailumme valtit? Millaisia liiketoimintamahdollisuuksia vesistöt tarjoavat? Millaista Blue Care -toimintaa Satakunnassa voisi olla?

Satakunnan ammattikorkeakoulun BlueSata-hankkeessa selvitettiin Satakunnan vesistöjen nykyistä käyttöä palveluiden resurssina sekä edistettiin eri tavoin uuden, maakunnan vesiä kestävällä tavalla hyödyntävän palvelutuotannon kehittymistä.

Julkaisuun ”Sininen Satakunta – Hyvinvointia, elämyksiä ja elinvoimaa” on koottu hankkeen toteutukseen liittyviä kirjoituksia sekä hankkeen keskeisimmät tulokset. Julkaisun teemoja ovat Satakunnan vesistöjen liiketoimintamahdollisuudet ja matkailuvaltit, vesistömatkailutoimijoiden yhteistyö ja Blue Care.

Julkaisu on tehty osana BlueSata – Vesistöistä palveluliiketoimintaa Satakuntaan hanketta. Hanketta toteutettiin vuosina 2017–2019 ja sen rahoitti Satakunnan ELY-keskus Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman rahastosta.

Lataa julkaisu luettavaksesi

Julkaisun kansikuva Maarika Iijolainen, julkaisun taitto Heidi Valtonen.

Jaa tämä sivu

Kuva on otettu Kankaanpään kampuksen auditoriosta, joka on täynnä väkeä.

Teknologiaa ja tikkareita – RoboAI Roadshow tarjosi kävijöilleen kirkkaan tulevaisuuskuvan

– RoboAI Roadshown tulo Kankaanpäähän oli meille erittäin merkityksellistä. Olemme iloisia yritysten puolesta, että heillä oli mahdollisuus saada uusinta teknologiatietoa. Tapahtuma oli järjestetty houkuttelevasti ja paikan päällä oli hyvin väkeä, kiittelee Kankaanpään kaupunginjohtaja Mika Hatanpää.

Aurinkopaneelijärjestelmä SAMKin kampuksen katolla

SAMKissa lasketaan hiilijalanjälkeä – miten voimme vähentää päästöjä?

SAMKin hiilijalanjälkeä on laskettu Arenen hiilijalanjälkilaskentaohjeen mukaisesti vuodesta 2020 lähtien. Tämän hetken tavoitteena on tunnistaa merkittävimpiä päästölähteitä eri kategorioissa ja parantaa laskennan tarkkuutta. Mitä hyötyä laskennasta on, tutkija Sanna Lindgren?

Mind Nutrition -tutkimuksen ravitsemusasiantuntija ja tutkija Aino Kipfer esitteli tutkimusta Satahyvää -tutkimuspäivässä.

Hoitajien masennusriski korkeampi – voiko ravitsemus tukea hyvinvointia? 

Mind Nutrition -tutkimus keskittyy selvittämään, voiko ravitsemusohjaus lievittää hoitajien masennusoireita sekä parantaa työkykyä ja elämänlaatua.