Universal Robotsin ja SAMKin yhteistyörobotiikan työpajat Porissa ja Loimaalla

HSL-Robo -hankkeen työpaja RoboAI:n laboratoriossa.
Universal Robotsin ja SAMKin yhteistyörobotiikan työpajat Porissa ja Loimaalla

Universal Robotsin ja SAMKin yhteistyörobotiikan työpajat

Robotiikka on yleistymässä valtavaa vauhtia ja erityisesti yhteistyörobotiikka (engl. collaborative robot, cobot) on nyt isoimmassa kasvussa. Teollisuussektori ja enenemässä määrin myös palvelupuoli ovat ottamassa cobotteja käyttöön. Erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten tarpeisiin valmistetut yhteistyörobotit sopivat hyvin erilaisiin tuotantoympäristöihin.

Yhteistyörobotti on ihmisen työkaveri ja toimii nimensä mukaisesti yhteistyössä. Käsivarsimallinen yhteistyörobotti ei vahingoita ihmistä törmäystilanteessa. Yhteistyörobottien ohjelmoiminen on nykyään helppoa. Cobotit eivät ole korvaamassa ihmistä, vaan nimenomaan auttavat hankalissa (esim. epäergonomisissa) tehtävissä ja parantavat työn tarkkuutta ja laatua.

Käytännön työpajoissa UR-yhteistyörobottien ohjelmointia ja testausta

Työpajan ohjelma jakautuu kahteen työpajaosioon sekä aamukahvien aikana järjestettävään infotilaisuuteen. Workshopissa päästään käytännössä tutustumaan ja testaamaan UR-yhteistyörobottien ohjelmointia ja ominaisuuksia. Työpajassa on myös nähtävillä EasyPalletizer-alusta, joka on suunniteltu palletoinnin helppoon robotisointiin. Siirrettävä yhteistyörobottiratkaisu helpottaa pakkaamotyön fyysistä kuormaa ja vähentää sairauspoissaoloja merkittävästi. EasyPalletizer on kehitetty eurolavoilla ja jalusta voidaan varustaa myös robotin nostoyksiköllä.

Yhteistyörobotti on helppo ohjelmoida erilaisiin työtehtäviin ja sen siirtäminen tehtävästä toiseen on yksinkertaista.

Universal Robots on tanskalainen robottivalmistaja. Heidän päätuotteitaan ovat pk-teollisuuteen suunnatut käsivarsiyhteistyörobotit (cobotit). Monikansallisella Universal Robotsilla on n. 700 työntekijää ja yli 1.100 kumppania ympäri maailmaa.

Jaa tämä sivu

Neljä henkilöä istumassa sohvaryhmän äärellä.

Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus työikäisten hyvinvoinnin ja työvoiman riittävyyden asialla

Tänä syksynä ensimmäistä syntymäpäiväänsä viettäneen Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskuksen tavoitteena on, että Satakunnassa olisi maan toimintakykyisimmät työikäiset.

Kalle Männistö talvimaisemissa.

Samkilainen kasvo: Kalle Männistö kehittää GEO-oppimisympäristöä SAMKin leivissä sekä tutkii perhosia

Kalle Männistö työskentelee asiantuntijana SAMKin vetämässä Pohjois-Satakunta vihreän siirtymän aalloilla -hankkeessa. Muuten hän toimii biologian ja maantieteen lehtorina Honkajoen yhtenäiskoulussa ja lukiossa, ja sai juuri vuoden opettajapalkinnon ansioistaan näissä oppiaineissa.

Kuva on otettu Kankaanpään kampuksen auditoriosta, joka on täynnä väkeä.

Teknologiaa ja tikkareita – RoboAI Roadshow tarjosi kävijöilleen kirkkaan tulevaisuuskuvan

– RoboAI Roadshown tulo Kankaanpäähän oli meille erittäin merkityksellistä. Olemme iloisia yritysten puolesta, että heillä oli mahdollisuus saada uusinta teknologiatietoa. Tapahtuma oli järjestetty houkuttelevasti ja paikan päällä oli hyvin väkeä, kiittelee Kankaanpään kaupunginjohtaja Mika Hatanpää.