RoboAI-viikko 2023: Tiedolla johtamisen torstai uuden ja paremman liiketoiminnan äärellä

Tiedolla johtamisen päivä on tiukkaa asiaa uuden ja paremman liiketoiminnan luomisesta. Päivä on tarkoitettu kaikille yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita oman liiketoiminnan kehittämisestä ja kilpailussa erottumisesta erityisen osaamisen avulla.

Mikko Pakkasela ja Hanna Rissanen poseeraavat studiossa.
Tiedolla johtamisen keskus BICin tutkimuspäällikkö Mikko Pakkasela ja projektipäällikkö Hanna Rissanen odottavat RoboAI-viikon tiedolla johtamisen päivää innolla.

Tiedolla johtamisen keskus BICin tutkimuspäällikkö Mikko Pakkasela ja projektipäällikkö Hanna Rissanen odottavat RoboAI-viikon tiedolla johtamisen päivää innolla.

Tiedolla johtamisella on keskeinen rooli yritysten ja organisaatioiden menestyksessä. Liiketoiminnan kehittäminen sekä tuotteiden ja palveluiden uudistaminen edellyttävät yrityksiltä parempaa ymmärrystä omasta toiminnasta ja ympäröivästä markkinasta.

Menestyminen edellyttää sopivaa yhdistelmää tehokasta tuotantoa ja korkeatasoista osaamista. Näiden taustalla ovat puolestaan oman liiketoiminnan ja liiketoimintaympäristön syvällinen tuntemus sekä asiakaslähtöinen tuote- ja palvelukehitys.

Lähikuvassa Siamak Naghian.
Genelecin Siamäk Naghian on tiedolla johtamisen aamupäivän keynote-puhuja.

– Tiedolla johtamisen aamupäivä keskittyy osaamisen kehittämiseen ja lisäarvon tuottamiseen. Mitä yritykset voisivat tehdä, että he saisivat parasta mahdollista osaamista, Tiedolla johtamisen keskus BICin tutkimuspäällikkö Mikko Pakkasela sanoo.

Päivän keynote-puhujaksi saapuukin huippuluokan kaiutinvalmistaja Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian. Genelecissä paneudutaan siihen, mitä ihmiset osaavat, mitä he oppivat ja miten sitä voidaan tukea. Naghianista yksi ajankohtaisimmista kysymyksistä on, miten johtaa ja kehittää innovaatioympäristöä niin, että ”jokainen saa olla minä”.

Tiedolla johtamiseen ei riitä pelkkä data

Tiedon hyödyntämisen merkitys niin uusien palveluiden luomisessa kuin organisaation toiminnan johtamisessakin on ollut pitkään voimakkaassa kasvussa luonnollisena osana digitalisaatiokehitystä. Yritykset ja yhteisöt tarvitsevat kiihtyvän digitalisaation käyttöönoton myötä uutta osaamista tiedolla johtamiseensa.

– Yritysten pitää pystyä vastaamaan yhä paremmin asiakkaiden vaatimuksiin ja reagoimaan nopeammin muutoksiin. Tämän ymmärryksen perustana on liiketoiminnasta ja markkinasta kerätty data ja siitä jalostettu tieto, Pakkasela sanoo.

Tiedolla johtamisen aamupäivän asiantuntijaesityksissä pureudutaan juuri näihin teemoihin. Tenure track -professori Hongxiu Li Tampereen yliopistosta puhuu liiketoimintadata-analytiikasta. Lin mukaan dataan liittyvien resurssien olemassaolo ei vielä takaa näiden kilpailuetujen saavuttamista. Hän painottaa, että liiketoiminnan ja liiketoimintadata-analytiikan välisellä synergialla on tärkeä rooli liiketoimintadata-analytiikan tehokkaassa käytössä kilpailuetujen saavuttamiseksi.

Päivän päättää yhteen kokoava paneelikeskustelu, johon osallistuvat toimitusjohtaja Siamäk Naghian Genelecistä, kehitysjohtaja Vesa Törölä Bolidenistä ja projektijohtaja Katariina Yrjönkoski Porin yliopistokeskuksesta. Paneelikeskustelua vetävät SAMKin Tiedolla johtamisen keskus BICin tutkimuspäällikkö Mikko Pakkasela ja tietojohtamisen professori Marko Seppänen Tampereen yliopistosta.

Tiedolla johtamisen aamupäivä järjestetään RoboAI-viikolla 20.4.2023 klo 8.00 alkaen.

Anna teknologian inspiroida ja ilmoittaudu!

Tsekkaa koko viikon ohjelma!

Lisätietoja tiedolla johtamisen keskus BIC:sta

Lisätiedot:
Mikko Pakkasela
0447103189
mikko.pakkasela@samk.fi

Jaa tämä sivu

Neljä henkilöä istumassa sohvaryhmän äärellä.

Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus työikäisten hyvinvoinnin ja työvoiman riittävyyden asialla

Tänä syksynä ensimmäistä syntymäpäiväänsä viettäneen Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskuksen tavoitteena on, että Satakunnassa olisi maan toimintakykyisimmät työikäiset.

Kalle Männistö talvimaisemissa.

Samkilainen kasvo: Kalle Männistö kehittää GEO-oppimisympäristöä SAMKin leivissä sekä tutkii perhosia

Kalle Männistö työskentelee asiantuntijana SAMKin vetämässä Pohjois-Satakunta vihreän siirtymän aalloilla -hankkeessa. Muuten hän toimii biologian ja maantieteen lehtorina Honkajoen yhtenäiskoulussa ja lukiossa, ja sai juuri vuoden opettajapalkinnon ansioistaan näissä oppiaineissa.

Kuva on otettu Kankaanpään kampuksen auditoriosta, joka on täynnä väkeä.

Teknologiaa ja tikkareita – RoboAI Roadshow tarjosi kävijöilleen kirkkaan tulevaisuuskuvan

– RoboAI Roadshown tulo Kankaanpäähän oli meille erittäin merkityksellistä. Olemme iloisia yritysten puolesta, että heillä oli mahdollisuus saada uusinta teknologiatietoa. Tapahtuma oli järjestetty houkuttelevasti ja paikan päällä oli hyvin väkeä, kiittelee Kankaanpään kaupunginjohtaja Mika Hatanpää.