Matkailun kehittämiskeskuksen kokoomajulkaisu valottaa matkailualan tulevaisuutta

Matkailun kehittämiskeskuksen kokoomajulkaisussa aiheina ovat toiminnan keskeiset teemat: kestävä kehitys, digitaalisuus, kansainvälistyminen, osaamisen ja työllisyyden lisääminen sekä relevantit aiheet kuten hyvinvointi sekä ruoka- ja pyörämatkailu.

Punainen mökki veden äärellä.

Matkailun kehittämiskeskus aktivoi ja tukee matkailuyrittäjiä liiketoimintansa uudistamisessa ja kasvussa sekä osaamisen vahvistamisessa. Kokoomajulkaisun tavoitteena on kerätä ja tuoda keskuksen osaamista esiin laajalla rintamalla sekä lisätä tietoutta asiantuntijoidemme osaamisesta.

– Kehittämiskeskus aktivoi matkailualan yhteistyötä käynnistämällä verkostoja ja yhdistämällä toimijoita. Toiminnan kautta satakuntalainen matkailutoimiala pysyy alan valtakunnallisen ja kansainvälisen kehityksen tahdissa. Kehittämiskeskuksen toiminta on ketterää ja yrityslähtöistä; tulokset hyödyntävät konkreettisina käytännön työkaluina alan toimijoita ja sidosryhmiä, Matkailun kehittämiskeskuksen tutkimuspäällikkö Saila Valkeaniemi kirjoittaa esipuheessaan.

– Panostuksia matkailun kehittämiseen tarvitaan ja nämä satsaukset tuovat alueelle konkreettisesti elinvoimaisuutta ja hyvinvointia monilla eri tavoin. Matkailun suuntana on kestävä ja turvallinen tulevaisuus – yhdessä mahdollistamme sen, Valkeaniemi lisää.

Voit lukea Matkailun kehittämiskeskuksen kokoomajulkaisun Theseus -palvelussa.

Tutustu kokoomajulkaisuun

Jaa tämä sivu

Neljä henkilöä istumassa sohvaryhmän äärellä.

Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus työikäisten hyvinvoinnin ja työvoiman riittävyyden asialla

Tänä syksynä ensimmäistä syntymäpäiväänsä viettäneen Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskuksen tavoitteena on, että Satakunnassa olisi maan toimintakykyisimmät työikäiset.

Kalle Männistö talvimaisemissa.

Samkilainen kasvo: Kalle Männistö kehittää GEO-oppimisympäristöä SAMKin leivissä sekä tutkii perhosia

Kalle Männistö työskentelee asiantuntijana SAMKin vetämässä Pohjois-Satakunta vihreän siirtymän aalloilla -hankkeessa. Muuten hän toimii biologian ja maantieteen lehtorina Honkajoen yhtenäiskoulussa ja lukiossa, ja sai juuri vuoden opettajapalkinnon ansioistaan näissä oppiaineissa.

Kuva on otettu Kankaanpään kampuksen auditoriosta, joka on täynnä väkeä.

Teknologiaa ja tikkareita – RoboAI Roadshow tarjosi kävijöilleen kirkkaan tulevaisuuskuvan

– RoboAI Roadshown tulo Kankaanpäähän oli meille erittäin merkityksellistä. Olemme iloisia yritysten puolesta, että heillä oli mahdollisuus saada uusinta teknologiatietoa. Tapahtuma oli järjestetty houkuttelevasti ja paikan päällä oli hyvin väkeä, kiittelee Kankaanpään kaupunginjohtaja Mika Hatanpää.