ISTLAB testilaboratorio älykkään merenkulun tutkimusympäristönä

Henkilöt poseeraavat merenkulun simulaattorin ohjaushuoneessa.
Representatives of the Finnish Transport and Communications Agency’s representants Waltteri Laine, Jouni Lappalainen, Markku Karkama ja Esa Pasanen visiting the test laboratory....

Asiantuntijavieraamme pääsivät tutustumaan ja näkemään konkreettisesti, mitä olemme ISTLAB:ssä kehittäneet, kertoo SAMKin laiva-automaation tohtori, yliopettaja Sauli Ahvenjärvi, joka toimii projektin teknisenä sisältöjohtajana.

Molemmat vierailut olivat ilmapiiriltään hyvin rohkaisevia. Hanke vastaa sekä merenkulun toimialan nykyisiin että tuleviin kehitystarpeisiin. Olemme selvästikin oikealla tiellä, toteaa Ahvenjärvi.

”Tiedonjako toimii tällaisten vierailujen yhteydessä molempiin suuntiin. Meille on tärkeää tiedottaa yhteistyökumppaneitamme etenemisestämme samalla, kun pidämme itsemme kartalla toimialan tarpeista ja toiveista. Tutkimus on jatkuvaa ja uskon, että voimme olla tuottamassa todellisia ja toimivia ratkaisuja alan kehittämistarpeisiin”, vahvistaa Ahvenjärvi.

Lue koko uutinen (ISTLAB – Intelligent Shipping Technology Test Laboratory in the eye of future maritime development) >>

Lisätietoja

Yliopettaja, laiva-automaation tohtori Sauli Ahvenjärvi
Satakunnan ammattikorkeakoulu,
Logistiikka ja Meriteknologia
+358 44 710 3678, sauli.ahvenjarvi[at]samk.fi
istlab.samk.fi Projektipäällikkö Meri-Maija Marva
Satakunnan ammattikorkeakoulu,
Logistiikka ja Meriteknologia
+358 44 710 3120, meri-maija.marva[at]samk.fi
istlab.samk.fi

Jaa tämä sivu

Neljä henkilöä istumassa sohvaryhmän äärellä.

Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus työikäisten hyvinvoinnin ja työvoiman riittävyyden asialla

Tänä syksynä ensimmäistä syntymäpäiväänsä viettäneen Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskuksen tavoitteena on, että Satakunnassa olisi maan toimintakykyisimmät työikäiset.

Kalle Männistö talvimaisemissa.

Samkilainen kasvo: Kalle Männistö kehittää GEO-oppimisympäristöä SAMKin leivissä sekä tutkii perhosia

Kalle Männistö työskentelee asiantuntijana SAMKin vetämässä Pohjois-Satakunta vihreän siirtymän aalloilla -hankkeessa. Muuten hän toimii biologian ja maantieteen lehtorina Honkajoen yhtenäiskoulussa ja lukiossa, ja sai juuri vuoden opettajapalkinnon ansioistaan näissä oppiaineissa.

Kuva on otettu Kankaanpään kampuksen auditoriosta, joka on täynnä väkeä.

Teknologiaa ja tikkareita – RoboAI Roadshow tarjosi kävijöilleen kirkkaan tulevaisuuskuvan

– RoboAI Roadshown tulo Kankaanpäähän oli meille erittäin merkityksellistä. Olemme iloisia yritysten puolesta, että heillä oli mahdollisuus saada uusinta teknologiatietoa. Tapahtuma oli järjestetty houkuttelevasti ja paikan päällä oli hyvin väkeä, kiittelee Kankaanpään kaupunginjohtaja Mika Hatanpää.