Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus työikäisten hyvinvoinnin ja työvoiman riittävyyden asialla

Tänä syksynä ensimmäistä syntymäpäiväänsä viettäneen Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskuksen tavoitteena on, että Satakunnassa olisi maan toimintakykyisimmät työikäiset.

Neljä henkilöä istumassa sohvaryhmän äärellä.

Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskuksen ensimmäinen kokoomajulkaisu kokoaa yhteen kymmenen asiantuntija-artikkelia sen kolmesta tutkimuskärjestä, jotka ovat työikäisten ravitsemus, työikäisten mielenterveys sekä työ- ja koulutusperäinen maahanmuutto. Näiden lisäksi julkaisu sisältää keskuksen muita tärkeitä teemoja, kuten opiskelijahyvinvointi, esteettömyys sekä osaamisen ja osaajien lisääminen Satakunnassa.  

Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskuksen tavoite on palvella Satakunnan elinkeinoelämää lisäämällä työvoiman hyvinvointia ja toimintakykyä. Tutkimuskeskus etsii keinoja, joiden avulla työikäiset pysyisivät hyvinvoivina kiinni työelämässä mahdollisimman pitkään. Keskuksen tutkimushankkeissa on mukana noin 40 asiantuntijaa ja teoksen julkaisuhetkellä hankkeita on käynnissä yli 20.

Kokoomajulkaisun esipuheessa tutkimuspäällikkö Henna Kyhä kirjoittaa keskuksen alueellisesta merkityksestä:

– Julkaisussa on haluttu tuoda esiin tutkimuskeskuksessa tehtyä ajankohtaista tutkimusta sekä kehitettyjä käytännön ratkaisuja. Toivon, että teos antaa uusia näkökulmia ja ideoita toimintakyvyn tukemiseksi, jotta maakunnassa voimme yhä paremmin vastata muuttuvan työelämän vaatimuksiin. Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskuksen tavoite on, että Satakunnassa on Suomen toimintakykyisimmät työikäiset.

Tutustu Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskuksen kokoomajulkaisuun Theseus-palvelussa.

Jaa tämä sivu

Kalle Männistö talvimaisemissa.

Samkilainen kasvo: Kalle Männistö kehittää GEO-oppimisympäristöä SAMKin leivissä sekä tutkii perhosia

Kalle Männistö työskentelee asiantuntijana SAMKin vetämässä Pohjois-Satakunta vihreän siirtymän aalloilla -hankkeessa. Muuten hän toimii biologian ja maantieteen lehtorina Honkajoen yhtenäiskoulussa ja lukiossa, ja sai juuri vuoden opettajapalkinnon ansioistaan näissä oppiaineissa.

Kuva on otettu Kankaanpään kampuksen auditoriosta, joka on täynnä väkeä.

Teknologiaa ja tikkareita – RoboAI Roadshow tarjosi kävijöilleen kirkkaan tulevaisuuskuvan

– RoboAI Roadshown tulo Kankaanpäähän oli meille erittäin merkityksellistä. Olemme iloisia yritysten puolesta, että heillä oli mahdollisuus saada uusinta teknologiatietoa. Tapahtuma oli järjestetty houkuttelevasti ja paikan päällä oli hyvin väkeä, kiittelee Kankaanpään kaupunginjohtaja Mika Hatanpää.

Aurinkopaneelijärjestelmä SAMKin kampuksen katolla

SAMKissa lasketaan hiilijalanjälkeä – miten voimme vähentää päästöjä?

SAMKin hiilijalanjälkeä on laskettu Arenen hiilijalanjälkilaskentaohjeen mukaisesti vuodesta 2020 lähtien. Tämän hetken tavoitteena on tunnistaa merkittävimpiä päästölähteitä eri kategorioissa ja parantaa laskennan tarkkuutta. Mitä hyötyä laskennasta on, tutkija Sanna Lindgren?