Monimuotoisuuden edistäminen
Edistämme ja hyödynnämme aktiivisesti monimuotoisuutta organisaation sisällä. Monimuotoisuus kattaa erilaisia ulottuvuuksia, kuten sukupuoli, ikä, etninen tausta, uskonto, seksuaalinen suuntautuminen, vammaisuus, kulttuuritausta ja muut yksilölliset ominaisuudet. Tunnustamme ja arvostamme ihmisten erilaisia kokemuksia, näkökulmia ja taustoja.
Haluamme SAMKissa rohkaista uteliaisuuteen ja tuoda esiin sekä huomioida erilaiset näkemykset ja ratkaisumahdollisuudet. Monimuotoisuus nähdään voimavarana ja uskomme, että monimuotoisella ja inklusiivisella organisaatiolla on myönteinen vaikutus organisaation maineeseen ja houkuttelevuuteen työpaikkana.
Tarjoamme koulutusta ja lisäämme tietoisuutta monimuotoisuudesta ja sen merkityksestä. SAMKin tavoitteena on lisätä myös työelämän monimuotoisuutta. Työelämässä esiintyvän syrjinnän aktiivinen torjuminen on ihmisoikeuskysymys. Hahmotamme paremmin erilaisten asiakasryhmien tarpeet sekä huomioimme ne palveluissa, tuotteissa ja viestinnässä. Haluamme, että jokaisella on oikeus voida olla työssä omana itsenämme.
Syrjintä- ja häirintätilanteet
SAMKissa on nollatoleranssi kaikkeen häirintään, syrjintään sekä epäasialliseen käytökseen ja näihin tilanteiseen puututaan viipymättä. Selkeät toimintamallit auttavat tarttumaan asiaan ripeästi.
- Opiskelija: Opiskelijakunta SAMMAKKOn häirintäyhdyshenkilö.
- Henkilöstö: Toimintaohje löytyy Intosta Työsuojelu- ja turvallisuussivun alta. Voit myös olla yhteydessä työsuojelupäällikköön tai työsuojeluvaltuutettuun (yhteystietokortti alla).
- Vierailija: Ole yhteydessä paikan päällä esim. opettajaan, tilaisuuden järjestäjään tai tapahtumavastaavaan, tai ota yhteyttä SAMKin työsuojelupäällikköön (yhteystietokortti alla)
Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus
Haluamme luoda SAMKiin inklusiivisen ja tasa-arvoisen työympäristön, jossa jokainen tuntee itsensä tervetulleeksi ja voi ilmaista itseään vapaasti.
Monimuotoinen SAMK -kehittämisryhmä
Kehittämisryhmä tarkastelee ja kehittää SAMKin toimintaa monimuotoisuuden näkökulmasta. Ryhmän tehtävänä on edistää ja ylläpitää toimenpiteitä ja keskustelua, jotka lisäävät organisaation monimuotoisuutta, sekä antaa tukea organisaation sisällä ratkaisuiden löytämisessä. Myös organisaation ulkopuolisten on mahdollista hyödyntää kehittämisryhmän osaamista.
Yhteystiedot
Kati Karinharju
LehtoriHyvinvointi ja terveys Toimintayksikkö
Fysioterapia ja johtaminen Tiimi
Fysioterapia/Physiotherapy -tiimi Toimipaikka
SAMK-kampus Pori
Saara Jäntti
Henkilöstön kehittämispäällikköTalous- ja hallintopalvelut Toimintayksikkö
Henkilöstöpalvelut Toimipaikka
SAMK-kampus Pori
Toimin henkilöstön kehittämispäällikkönä ja tehtävänkuvaani kuuluu osaamisen kehittämisen lisäksi rekrytointi, työhyvinvointi ja perehdytysasiat. Lisäksi olen monimuotoinen SAMK -kehittämisryhmän puheenjohtaja.
Jari Lahti
HenkilöstöpäällikköTalous- ja hallintopalvelut Toimintayksikkö
Henkilöstöpalvelut Muut roolit organisaatiossa
Työsuojelupäällikkö Toimipaikka
SAMK-kampus Pori
Kalle Toivonen
TuntiopettajaLogistiikka ja meriteknologia Toimintayksikkö
Tekniikka ja merenkulku Tiimi
Tekniikka-tiimi Muut roolit organisaatiossa
Työsuojeluvaltuutettu Toimipaikka
SAMK-kampus Rauma
SAMKin kampukset julistautuvat syrjinnästä vapaiksi alueiksi
SAMKin kampukset Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä julistautuivat syrjinnästä vapaiksi alueiksi. Kampuksilla vastustetaan syrjintää ja tunnustetaan kaikkien ihmisten yhdenvertaisuus opiskelijoista henkilökuntaan ja yhteistyökumppaneihin.
Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin
Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.
Onko ympäristösi aisteille kuormittava vai miellyttävä – mitä aistiesteettömyyden hyväksi voi tehdä?
Avoimet oppimisympäristöt, avokonttorit sekä suuret päiväkotiryhmät ovat olleet paljon otsikoissa. Arkemme on täynnä aisteja kuormittavia ympäristöjä – hälyä, visuaalisia elementtejä ja monenlaisia medioita. Aivomme tarvitsevat myös muuta – rauhaa ja palautumista. SAMK julkaisi aiheesta kattavan Aistiesteettömät asumisratkaisut -julkaisun.