Tuukka Silfver – matkalla sähköinsinööriksi NOPSA-opintojen kautta

Tuukka Silfver on sähköinsinööriopiskelija, joka kulkee omaa polkuaan SAMKissa kohti tutkintoa ja tulevaisuuden haaveita. Hän päätyi opiskelemaan sähköalaa ammattikoulutaustan ja NOPSA-opintojen kautta, jotka antoivat suoran väylän ammattikorkeakouluun.

Tuukka Silfver ajaa traktoria.
Tuukka Silfver pyrkii yhdistämään työn, opiskelun ja vapaa-ajan tehokkaasti.

Opinnot ovat antaneet Tuukalle laajan yleiskatsauksen sähkötekniikkaan, mutta hän kokee, että tuleva työ itsessään opettaa enemmän kuin teoria.

NOPSA-opinnot ovat tarjonneet Tuukalle mahdollisuuden opiskella etukäteen SAMKissa, mikä helpotti siirtymistä ammattikorkeakouluun. Hänen mielestään sähköinsinööriopinnot ovat luonteva jatkumo ammattioppilaitoksen sähköalalta, vaikka matka on vaatinut uusien, haastavien aiheiden, kuten differentiaali- ja integraalilaskennan, haltuunottoa.

Opiskelun haasteet ja työelämän kutsu

Toisen opiskeluvuotensa aloittanut Tuukka painii arjessaan ajan ja motivaation tasapainottelun kanssa. Hän tekee töitä opiskelun ohessa, ja haasteena on aikatauluttaa opiskelutyöt ja työvuorot. Hänen kokemuksensa mukaan työ tarjoaa palkitsevuutta ja konkretiaa.

Yhteisöllisyys ja opiskelijaelämä – voimavaroja opiskeluun

Opiskelijayhteisö on tarjonnut Tuukalle paljon tukea ja ystävyyssuhteita. Hänet on pyydetty mukaan Porin insinööriopiskelijoiden PIO:n hallitukseen.

– SAMKin opiskelijayhteisön merkitys on suuri erityisesti Porin kaltaisessa pienessä kaupungissa.

Tapahtumissa ja yhteisissä kokemuksissa, kuten opiskelijaristeilyillä, Tuukka on löytänyt yhteisön, johon kuulua. Hän kertoo pilke silmäkulmassa ikimuistoisista risteilykokemuksista, joissa insinööriopiskelijat saivat hetkeksi irtioton arjesta.

Haaveena ura sähköalalla ja työelämän monipuoliset mahdollisuudet

Tuukkaa motivoi tavoite saada sähköinsinöörin tutkinto, joka avaa ovia erilaisiin työtehtäviin. Valmistuttuaan hän haluaisi suuntautua työnjohtotehtäviin tai jopa kaivosinsinööriksi.

Sähköinsinöörin ammatti tarjoaa hänen mukaansa varmuuden työllistymisestä, ja tulevaisuuden hyvä palkka on hänelle suuri motivaattori.

Rohkaisu muille alasta kiinnostuneille

Opintojen ja työn täyttämässä arjessaan Tuukka korostaa, ettei kouluttautumisesta koskaan ole haittaa, vaikka se välillä tuntuu rankalta. Hänen neuvonsa muille on yksinkertainen.

– Kannattaa opiskella. Ikinä ei kouluttautumisesta ole tullut kenellekään mitään haittaa.

—————

Artikkeli on kirjoitettu osana opiskelijoiden opinnoissaan tuottamaa juttusarjaa.

Jaa tämä sivu

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat Puustellin HR-asiantuntija Eemeli Kakko (kuvassa vasemmalla), SAMKin kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi ja osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta sekä Puustellin tehtaanjohtaja Tarmo Vesimäki.

SAMK ja Puustelli syventävät yhteistyötään kumppanuusohjelmassa

SAMK ja Puustelli Group Oy ovat tehneet pitkään yhteistyötä, joka vahvistuu nyt entisestään Puustellin liittyessä SAMKin uuteen kumppanuusohjelmaan.

Laitamilla-näyttelyn avajaiset.

Laitamilla-opinnäytetyönäyttely juhlistaa 60-vuotiasta kuvataiteen opetusta

Galleria Ars Porissa avautui Kankaanpään Taidekoulun kampukselta kuvataiteilijoiksi valmistuvien Laitamilla-opinnäytetyönäyttely.

SAMK uusi kampus

12 ammattikorkeakoulua valmistelee ehdotusta ammatillisesta tohtoritutkinnosta

Ammattikorkeakoulut haluavat, että Suomi seuraa eurooppalaista kehitystä ja mahdollistaa ammatilliset tohtoritutkinnot. Tavoitteena on Suomen kilpailukyvyn kasvattaminen.