Satakuntalainen merenkulun koulutus kansainvälistä huippua – Kansainvälinen konferenssi ensi kertaa Suomeen

SAMK valittiin järjestämään Kansainvälisen merenkulkualan korkeakoulujen (IAMU) vuosikonferenssi 2023 (The Annual General Assembly, AGA23). Vuosikonferenssin järjestelyvastuu mahdollistaa satakuntalaisen ja suomalaisen meriosaamisen esittelyn globaalille merenkulun yhteisölle omalla kotikentällä.

SAMK-kampus Rauma Merimäki veden takana
Kuvaaja PekkaLehmuskallio MMMarvajuttuihin

Satakuntalainen merenkulun koulutus kansainvälistä huippua – Kansainvälinen konferenssi ensi kertaa Suomeen

Vuosikonferenssin järjestelyvastuu mahdollistaa satakuntalaisen ja suomalaisen meriosaamisen esittelyn globaalille merenkulun yhteisölle omalla kotikentällä.

– Tämä on kunniatehtävä. Valituksi tuleminen on hieno osoitus siitä, miten arvostettuna merenkulun koulutuksemme ja muu alan tekeminen nähdään maailmalla, kommentoi SAMKin toimitusjohtaja-rehtori Jari Multisilta.

Konferenssin järjestäjän valitsee vuosittain IAMU. Tapahtuman teemat vaihtelevat vuosittain. Keskeistä ovat merenkulun koulutuksen kehittämisen ja tutkimustoiminnan ajankohtaiset teemat. Vuonna 2023 teema on globaaleiden meriammattilaisten koulutuksen laatu. SAMK on ollut IAMUn aktiivinen jäsen 15 vuotta.

– Helmikuussa 2021 toimintansa aloittanut SAMKin Merilogistiikan tutkimuskeskus täydentää ja tukee merenkulkualan koulutusta laajalla kansallisella ja kansainvälisellä tutkimustoiminnalla, kertoo logistiikka ja meriteknologia -osaamisalueen johtaja Riitta Tempakka.

Suomen konferenssikokonaisuuden järjestelyt käynnistyvät jo loppuvuonna 2021. Vuosikonferenssi AGA21 järjestettiin Aleksandriassa Egyptissä 26.-28.10.2021.

Seuraava vuosikonferenssi järjestetään Batumissa Georgiassa syksyllä 2022.

Vuonna 2023 tarkempia aiheita konferenssissa ovat teknologian kehitys merenkulussa, merenkulun turvallisuuden hallinta, merenkulun ympäristökestävyys ja globaalien meriammattilaisten koulutus. Teema ja aihepiirit ovat merenkulun alan koulutukselle ja tutkimukselle akuutteja.

Jaa tämä sivu

Szilvia Simon-Nagy SAMKin neuvotteluhuoneessa.

SAMKissa panostetaan vahvasti kansainvälisten opiskelijoiden kotoutumiseen

Moni SAMKiin saapuva kansainvälinen opiskelija kohtaa heti opintojen ensimetreillä Szilvia Simon-Nagyn, joka toimii kansainvälisten asioiden koordinaattorina. Mitä kaikkea hänen työkenttäänsä kuuluu ja mitä SAMKissa tehdään kotoutumisen helpottamiseksi?

Kuvassa Kati Mikkola

Rovaniemeltä käsin YAMK-tutkintoon

Rovaniemeläinen Kati Mikkola suoritti hyvinvointipalveluiden kehittämisen ja johtamisen opinnot etänä 1,5 vuodessa.

Roope Töykkälä seisoo sillalla kahvikuppi kädessä.

Roope Töykkälä tekee opinnäytetyönsä liittyen tekoälyn käyttöön B2B-myynnissä

Roope Töykkälä opiskelee kolmatta vuotta SAMKissa tradenomiksi. Poriin tie vei yhteishaun todistusvalinnan kautta.