SAMKissa haussa useita erikoistumiskoulutuksia ─ Tarjolla myös digitaalisten palveluiden koulutusta sote-alalle
SAMKissa on nyt käynnissä haku useisiin syksyllä 2021 alkaviin erikoistumiskoulutuksiin. Ne ovat korkeakoulututkinnon jälkeen suoritettavia pitkäkestoisia koulutuksia, jotka edistävät ammatillista kehittymistä ja erikoistumista.

Erikoistumiskoulutukset ovat yleensä maksullisia, mutta kokonaan verkossa toteutettava Monialainen osaaminen sosiaali- ja terveysalan digitalisaation kehittämisessä -erikoistumiskoulutus on maksuton. Koulutuksessa perehdytään sosiaali- ja terveyspalvelujen digitaaliseen kehittämiseen sekä muotoiluosaamiseen ja hallintaan. Koulutus koostuu neljästä osasta ja osa opinnoista on vapaasti valittavissa.
– Opiskelija tuottaa lopuksi kehittämistehtävän, jossa häneltä vaaditaan käytännön ongelmanratkaisutaitoja ja toimimista erilaisissa verkostoissa ja kehittämisyhteisössä. Tämä edistää oppijan ammatillisen osaamisen kehittymistä, kertoo koulutuksesta vastaava lehtori Heli Lepistö.
– Koulutuksen avulla opiskelijalle voi avautua uusia työtehtäviä, joita digitalisaatio on sote-alalle luonut, hän jatkaa.
Palvelumuotoilu ja digitaaliset palvelut tulossa yhä vahvemmin myös sote-alalle
– Tämän erikoistumiskoulutuksen suorittanut opiskelija saavuttaa sellaisen tietoperustan, jolla hän kykenee toimimaan vaativissa asiantuntijatehtävissä monialaisten sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen suunnittelu- ja kehittämistehtävissä. Lisäksi hän oppii ihmislähtöisen ja ketterän kehittämismenetelmän – palvelumuotoilun – käytön, Lepistö sanoo.
Kokonaisuus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan korkeakoulututkinnon suorittaneille henkilöille, kuten sairaanhoitajille, sosionomille tai fysioterapeuteille. Koulutukseen voivat osallistua myös muilta aloilta korkeakoulututkinnon suorittaneet, jotka työskentelevät sote-alalla. Koulutus sopii lisäksi työttömille tai työttömyysuhan alla oleville tai alan vaihtoa harkitseville.
Tänä keväänä on haussa useita erikoistumiskoulutuksia:
- Haavahoidon asiantuntija 30 op
- Monialainen osaaminen sosiaali- ja terveysalan digitalisaation kehittämisessä 30 op
- Syövän ehkäisy, syöpään sairastuneen hoito ja hoitotyö – moniammatillinen erikoistumiskoulutus 30 op
- Aivoterveyden edistäminen 30 op
- Mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumiskoulutus 30 op
Opintojen laajuus on 30 opintopistettä ja ne voidaan suorittaa työn ohessa.