Rehabilitation-opintojen anti käytäntöön geneveläisessä fysioterapiayrityksessä

Sveitsiläinen Sibyl Szedressy aloitti opinnot SAMKin Rehabilitation-koulutuksessa syksyllä 2018. Genevessä omaa yksityistä fysioterapian alan yritystä pyörittävä Sibyl etsi pitkään itselleen sisällöltään ja toteutustavaltaan sopivaa Master-koulutusta.

Kuntouksen opiskelija Sibyl Szedressy fysioterapia-klinikallaan Sveitsissä.

Sveitsiläinen kolmen lapsen äiti Sibyl Szedressy suorittaa Rehabilitation-koulutusta SAMKissa.

Rehabilitation-opinnoissa käsitellään muun muassa kuntoutuksen teoriaa, esteettömyyttä, kuntoutuspalveluja ja hyvinvointiteknologiaa. Näiden aiheiden lisäksi opintoihin sisältyy myös tutkimus- ja johtamisopintoja.

– Johtaminen, laatu ja prosessit ovat aiheina minulle uusia. Oman työni kannalta on erittäin hyödyllistä käydä myös näitä uusia aiheita läpi ja keskustella niistä muiden opiskelijoiden ja lehtoreiden kanssa.

Sibylin mielestä koulutusohjelman sisältö on mielenkiintoinen ja se antaa perusteelliset tiedot Rehabilitation-alasta.

– Koulutus on avannut silmäni, sillä sisältö on paljon muutakin kuin pelkkää fysioterapiaa, josta minulla on aikaisempaa kokemusta.

SAMKin englanninkielinen Rehabilitation-koulutus soveltuu esimerkiksi fysioterapeuteille, sairaanhoitajille, terveydenhoitajille, kuntoutuksen ohjaajille ja sosionomeille, joilla on vähintään kaksi vuotta työkokemusta ammattikorkeakoulututkinnon jälkeen.

– Keskustelut muiden terveydenhoitoalan ammattilaisten kanssa opintojaksojen aikana on antanut uusia näkökulmia omaan osaamiseeni.

Etäopiskelu onnistuu hyvien työkalujen ansiosta

Master-koulutuksen opetus on järjestetty niin, että työn ja opiskelun yhteensovittaminen on mahdollista. Opiskelu onnistuu myös ulkomailta käsin. Kontaktiopetuspäiviin, joita on noin kaksi päivää kuussa, voi osallistua Porin kampuksella tai HILLissä, joka on SAMKin verkko-opiskeluympäristö.

Mielestäni etäopiskelukonsepti on erittäin hyvä ja se toimii.

– Opintojen aikana olen käynyt 4 kertaa Porin kampuksella. Muuten osallistun opetukseen HILLissä järjestettävien luentojen kautta. Teemme myös jonkin verran ryhmätehtäviä. Mielestäni etäopiskelukonsepti on erittäin hyvä ja se toimii. Työkalut on helppo oppia ja opettajat auttavat ja tukevat.

Oman yrityksen pyörittämisen lisäksi Sibyl ohjaa fysioterapian harjoitteluja suorittavia opiskelijoita ja opettaa fysioterapiaa Geneven yliopistossa. Kiireisen arjen keskellä Sibyl kertookin tekevänsä opiskelutehtäviä yleensä iltaisin, kun hänen kolme lastansa ovat jo nukkumassa.

– Työtä on toki paljon, mutta järjestelmällisyys ja priorisointi auttavat opintojen suorittamisessa. Kun motivaatio on kohdallaan, opinnoista suoriutuu hyvin.

– Rehabilitation-koulutuksen myötä olen tutustunut uuteen maahan, Suomeen, ja sen terveydenhuoltoon ja kulttuuriin. Se on upeaa!

Tutustu Rehabilitation-koulutukseen Sibyl-Szedressy2

Kuka? Sibyl Szedressy

Koulutusohjelma: Rehabilitation (Master-koulutus)

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Opiskelijoita kampuksen ala-aulassa.

OpenSAMK toi jälleen toisen asteen opiskelijoita kampukselle

SAMKissa vietettiin avoimia ovia eli OpenSAMK-tapahtumaa Porissa. Kävijöillä oli mahdollisuus tutustua koulutustarjontaan ja saada opiskelijoilta vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin eri koulutusaloista ja opiskelusta yleisesti.

Business Weekin osallistujat Raquel Delgado Gómez (vas.), Kajip Kanapathypilai, Essi Lindroos ja Kasper Eerdekens palkittiin hyvästä suorituksesta.

Business Week keskittyi lähiruokaan ja vastuullisuuteen – Katso kuvagalleria

SAMK järjesti kansainvälisen Business Week -tapahtuman, joka keskittyi lähiruokaan ja sen vastuullisuuteen. Tapahtuma keräsi yhteen SAMKin tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita sekä Erasmus+ -kumppanikorkeakouluista saapuneita opiskelijoita Kroatiasta, Belgiasta ja Hollannista.

Kuva paneelikeskustelusta (kuvakaappaus)

Tuoreen Johtajuusbarometrin mukaan suomalaiset karttavat johtotehtäviä liiallisen vastuun ja vaatimusten vuoksi

Suomalaisten mielestä hyvän johtajan ominaisuuksissa korostuvat reiluus, tasapuolisuus ja kuuntelutaidot ennemmin kuin kunnianhimoisuus, tuloshakuisuus ja rohkeus. Tulokset selviävät tänään julkistetusta Johtajuusbarometrista, joka selvitti suomalaisten suhtautumista johtajuuteen ja johtamiseen nyt ja tulevaisuudessa.