Opiskelijat sukeltavat vastuullisen lähiruoan maailmaan kansainvälisellä intensiiviviikolla

SAMK järjestää jälleen lokakuun alussa kansainvälisen intensiiviviikon, Business Weekin. Tänä vuonna tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Satakunnan Osuuskaupan kanssa. Teemana on lähiruoka ja ruoan vastuullisuus.

Kuvassa Instagram-sisältöä tekevät opiskelijat Bhanupriya Sarangal Hogeschool PXL:sta ja Dominika Lapinska Hogeschool Rotterdamista.
Viime vuonna vastaavan intensiiviviikon aiheena oli tarinallinen somemarkkinointi. Kuvassa opiskelijat Bhanupriya Sarangal Hogeschool PXL:sta ja Dominika Lapinska Hogeschool Rotterdamista.

Business Weekiin osallistuu SAMKin tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita. Intensiiviviikolle saapuu myös osallistujia Erasmus+-kumppanikorkeakouluista Kroatiasta, Belgiasta ja Hollannista.

Opiskelijat jaetaan ryhmiin, jotka vierailevat Satakunnan Osuuskaupan eri toimipaikoissa, kuten kaupoissa, ravintoloissa ja hotellissa. Näissä yksiköissä opiskelijat tutustuvat Satakunnan Osuuskaupan vastuullisuustoimiin erityisesti lähiruoan osalta.

– Kansainväliset intensiiviviikot ovat opiskelijoille erittäin antoisia. Viikon aikana opittavia asioita saa toteuttaa heti käytännössä ja oppia itse tekemällä. Kansainvälisissä tiimeissä toimiessa pääsee myös vertailemaan toimintatapoja ja oppimaan muilta opiskelijoilta, sanoo SAMKin lehtori Emma Roinila.

Ruoan vastuullisuus osana viestintää

Viikon aikana opiskelijat kehittävät myös viestintätaitojaan vastuullisuuden näkökulmasta. Ohjelmaan sisältyy luentoja ja työpajoja, joissa käsitellään erityisesti sosiaalisen median käyttöä osana vastuullista viestintää.

– Yhteistyö SAMKin kanssa on meille tärkeä tapa tuoda esiin vastuullisuuttamme ruokaan liittyen, erityisesti lähiruoan hankintaan ja sen matkaan meillä, sanoo Satakunnan Osuuskaupan henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaa.

Paikallisen yhteistyön avulla opiskelijat saavat käytännön esimerkkejä siitä, kuinka vastuullisuus ja lähiruoka voidaan yhdistää jokapäiväiseen liiketoimintaan ja viestintään.

– Business Week on Satakunnan Osuuskaupalle oiva mahdollisuus lisätä kansainvälisyyttä omissa toimipaikoissammekin, kun saamme kansainvälisiä opiskelijoita vieraaksemme. Odotuksemme ovat korkealla sekä työpajojen tuotoksista että sosiaalisen median näkyvyydestä opiskelijoiden työn tuloksena, Huhtamaa lisää.

———

Business Week järjestetään 7.–11.10.2024 SAMKin Porin kampuksella ja useissa Satakunnan Osuuskaupan toimipisteissä.

Jaa tämä sivu

Kuvassa yrittäjyyspäivän voittajat vasemmalta oikealle: Niilo Forsström, Apukärry, Porin Lukio Nestori Vettenranta, Apukärry, Porin Lukio Viivi Virtanen, Digikaveri, Satakunnan ammattikorkeakoulu Juho Tuomaala, Fixly, Satakunnan ammattikorkeakoulu

ALL IN PITCH –yritysideakilpailu kisattiin perjantaina SAMKissa

ALL IN Pitch, Uusyrityskeskus Enter Satakunnan ja SAMKin yhdessä järjestämä yritysideakilpailu järjestettiin viime viikolla. Nuoret pääsevät kilpailussa esittelemään liikeideoitaan perinteisen hissipuheen muodossa ja saamaan palautetta tuomaristolta.

Osaamisaluejohtajat Tiina Savola, Riitta Tempakka, Jari Iisakkala ja Heikki Haaparanta sekä opetuksen vararehtori Timo Mattila (keskellä) ovat tyytyväisiä uudistukseen.

SAMK Master School – YAMK-opinnot yhtenä joustavana kokonaisuutena

Uusi SAMK Master School kokoaa yhteen suomenkieliset YAMK-tutkinto-ohjelmat ja tarjoaa opiskelijoille joustavan tavan kehittää osaamistaan. Master School tukee opiskelijoiden ammatillista kasvua ja antaa valmiuksia muuttuvan työelämän tarpeisiin.

Lavalla kolme juontajaa ja etualalla juhlaan osallistujat istuvat.

Fysioterapian koulutus juhli 70-vuotista taivaltaan – Katso kuvagalleria

SAMKin Fysioterapian koulutus juhlii tänä vuonna 70 vuoden virstanpylvästä. Koulutus järjesti tämän kunniaksi juhlaseminaarin. Katso kuvakooste juhlista.