Opiskelijat sukeltavat vastuullisen lähiruoan maailmaan kansainvälisellä intensiiviviikolla

SAMK järjestää jälleen lokakuun alussa kansainvälisen intensiiviviikon, Business Weekin. Tänä vuonna tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Satakunnan Osuuskaupan kanssa. Teemana on lähiruoka ja ruoan vastuullisuus.

Kuvassa Instagram-sisältöä tekevät opiskelijat Bhanupriya Sarangal Hogeschool PXL:sta ja Dominika Lapinska Hogeschool Rotterdamista.
Viime vuonna vastaavan intensiiviviikon aiheena oli tarinallinen somemarkkinointi. Kuvassa opiskelijat Bhanupriya Sarangal Hogeschool PXL:sta ja Dominika Lapinska Hogeschool Rotterdamista.

Business Weekiin osallistuu SAMKin tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita. Intensiiviviikolle saapuu myös osallistujia Erasmus+-kumppanikorkeakouluista Kroatiasta, Belgiasta ja Hollannista.

Opiskelijat jaetaan ryhmiin, jotka vierailevat Satakunnan Osuuskaupan eri toimipaikoissa, kuten kaupoissa, ravintoloissa ja hotellissa. Näissä yksiköissä opiskelijat tutustuvat Satakunnan Osuuskaupan vastuullisuustoimiin erityisesti lähiruoan osalta.

– Kansainväliset intensiiviviikot ovat opiskelijoille erittäin antoisia. Viikon aikana opittavia asioita saa toteuttaa heti käytännössä ja oppia itse tekemällä. Kansainvälisissä tiimeissä toimiessa pääsee myös vertailemaan toimintatapoja ja oppimaan muilta opiskelijoilta, sanoo SAMKin lehtori Emma Roinila.

Ruoan vastuullisuus osana viestintää

Viikon aikana opiskelijat kehittävät myös viestintätaitojaan vastuullisuuden näkökulmasta. Ohjelmaan sisältyy luentoja ja työpajoja, joissa käsitellään erityisesti sosiaalisen median käyttöä osana vastuullista viestintää.

– Yhteistyö SAMKin kanssa on meille tärkeä tapa tuoda esiin vastuullisuuttamme ruokaan liittyen, erityisesti lähiruoan hankintaan ja sen matkaan meillä, sanoo Satakunnan Osuuskaupan henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaa.

Paikallisen yhteistyön avulla opiskelijat saavat käytännön esimerkkejä siitä, kuinka vastuullisuus ja lähiruoka voidaan yhdistää jokapäiväiseen liiketoimintaan ja viestintään.

– Business Week on Satakunnan Osuuskaupalle oiva mahdollisuus lisätä kansainvälisyyttä omissa toimipaikoissammekin, kun saamme kansainvälisiä opiskelijoita vieraaksemme. Odotuksemme ovat korkealla sekä työpajojen tuotoksista että sosiaalisen median näkyvyydestä opiskelijoiden työn tuloksena, Huhtamaa lisää.

———

Business Week järjestetään 7.–11.10.2024 SAMKin Porin kampuksella ja useissa Satakunnan Osuuskaupan toimipisteissä.

Jaa tämä sivu

Noora Heikkilä Porin kampuksen käytävällä.

SAMK tuntui sopivalta vaihtoehdolta perhe-elämän ohelle

Noora Heikkilä on luovan markkinoinnin opiskelija, joka aloitti opiskelut syksyllä 2023. Noora on kotoisin Porista ja hänellä on 3-vuotias tytär, joten tuntui luonnollisimmalta vaihtoehdolta hakea opiskelupaikkaa omasta kotikaupungista.

Iiro Lintula ikkunan ääressä.

Iiro Lintula löytää opiskelun parhaat puolet Porissa – käytännön tekeminen ja harjoittelut avaavat uusia ovia

Insinööriksi opiskeleva Iiro Lintula valitsi SAMKin opiskelupaikakseen, koska Porin kaupunki itsessään herätti kiinnostusta. Lintula kertoo myös arvostavansa lyhyttä matkaa Tammelaan, mikä teki SAMKista käytännöllisen vaihtoehdon opiskelun ja elämän tasapainottamiseen.

Lukiolaisia maalaamassa mallista.

Kankaanpään lukiot ja SAMKin Taidekoulun kampus yhteistyöhön

SAMKin Taidekoulun kampus ja Kankaanpään lukiot ovat tehneet pitkään monipuolista yhteistyötä, mutta nyt laadittu sopimus tuo lisää pitkäjänteisyyttä ja tavoitteellisuutta yhteistyöhön.