Opiskelijamme työllistyvät: Tradenomiopintojen aikana vaativiin taloushallinnon työtehtäviin

Julius Nieminen opiskelee neljättä vuotta SAMKissa taloushallinnon tradenomiksi. Hän työskentelee opintojen ohella palkanlaskentatehtävissä Econialla.

Julius Nieminen kasvokuvassa seinän edessä.

Liiketalouden opinnot Julius aloitti heti armeijasta pääsyn jälkeen syksyllä 2020. Alkuopintoja varjosti vahvasti koronapandemia, jonka seurauksena ensimmäiset vuodet menivät vahvasti etäopiskelujen parissa. Nyt Julius on siinä vaiheessa opintoja, että ainoastaan opinnäytetyö on jäljellä ennen valmistumista.

Julius on muuttanut Poriin Uudestakaupungista, jossa hän suoritti lukion. Pori tuntui parhaalta vaihtoehdolta sijainnin puolesta, sillä Porissa on hyvät julkisen liikenteen yhteydet ja omallakin autolla pääsee loistavasti Uuteenkaupunkiin.

Harjoittelu ylitse muiden

SAMKissa opinnot ovat Juliuksen mielestä monipuoliset, mutta yhden asian hän nostaa ylitse muiden: harjoittelun.

– Ilman SAMKin mahdollistamaa harjoittelua en olisi tämänhetkisessä työtehtävässäni. Econia tarjosi harjoittelupaikkaa ja harjoittelun jälkeen sain jäädä sinne myös töihin.

Julius löysi kyseisen harjoittelupaikan, kun Econia oli SAMKin tiloissa esittäytymässä ja kertomassa toiminnastaan. Julius päätti hakea paikkaa ja sai paikan palkanlaskijana.

– Lisäksi minulla kävi loistava tuuri harjoittelupaikan suhteen, sillä teen myös nyt opinnäytetyön Econialle, Julius naurahtaa.

Opintojen aikana tullut paljon uusia asioita ja tehtävää on ollut paljon. Hän on oppinut, että tärkein yksittäinen oppi on aikatauluttaminen. Aikatauluttaminen koskee niin opiskelua kuin myös työelämää.

– Aikatauluttamisella olen saanut tehtäviä tehtyä ajallaan, eivätkä tehtävät kasaannu. Aikatauluttaminen on myös töissä hyödyllistä. Aikatauluttamisella olen myös saanut stressiä hillittyä.

Tulevaisuus on tradenomille avoin

Juliuksella ei ole tulevaisuudelle tarkkaa suunnitelmaa. Hän kuitenkin aikoo tehdä muutaman vuoden töitä, minkä jälkeen hän aikoo hakea ylempään ammattikorkeakoulututkintoon jatkokoulutukseen.

– Uskon, että töitä varmasti riittää, eivätkä ne tekemällä lopu. Onneksi tradenomin tutkinto mahdollistaa todella paljon eri työtehtäviä, jos vaikka joskus näihin hommiin kyllästyy, toteaa Julius.

Julius on erittäin tyytyväinen tämänhetkiseen työpaikkaansa. Econia tarjoaa monipuolisia työtehtäviä osaajille.

– Työ on monipuolista ja kansainväistä ja saan auttaa asiakkaitani osaamisellani, mikä tuo minulle hyvää fiilistä.

Lue lisää liiketalouden opinnoista Julius Nieminen istuu penkillä padel-kentän laidalla.

Julius Nieminen

  • Neljännen vuoden tradenomiopiskelija
  • Suuntautuu opinnoissa taloushallintoon
  • Kotoisin Uudestakaupungista

Jaa tämä sivu

Kortteeri-projektin työpajassa syksyllä 2020 ideoitiin taiteilijoiden työtiloja Jämintie 2:ssa sijaitsevaan kiinteistöön.

Kankaanpään Taidekoulun kampus laajenee – opiskelijoille lisää työtiloja

SAMKin Kankaanpään Taidekoulun kampuksen toiminta laajenee uusiin tiloihin Kankaanpään keskustassa, kun ydinkeskustassa sijaitseva kiinteistö muuntautuu kuvataiteen opiskelijoiden työskentelytiloiksi.

Pelastusrengas

Suomen ensimmäinen merilogistiikan alan tradenomitutkinto-ohjelma kehitettiin varmistamaan Suomen huoltovarmuutta ja kilpailukykyä

SAMK on valmistellut Suomen ensimmäistä tradenomitutkintoa, jossa voi suuntautua merilogistiikan alalle. Tavoitteena on vahvistaa huoltovarmuutta ja varmistaa merilogistiikan toiminta osana Suomen kilpailukykyä. Tutkinto on suunniteltu yhteistyössä alan yritysten kanssa.

Seija Maria Sairasen näyttely Liian pitkä päiväuni on nähtävissä Porin kampuksen Taidekäytävällä.

Porin kampuksen Taidekäytävällä Seija Maria Sairasen näyttely Liian pitkä päiväuni

Seija Maria Sairanen opiskelee SAMKin Taidekoulun kampuksella Kankaanpäässä kolmatta vuotta. Sairanen kuvaa taiteen tekemistä tutkimusmatkaksi.