Merkittävä kansainvälinen merenkulun koulutuksen konferenssi ensimmäistä kertaa Suomessa

SAMK järjestää ensi viikolla kansainvälisen merenkulkualan korkeakoulujen, The International Association of Maritime Universities (IAMU), vuosikonferenssin 2023.

Merenkulun simulaattori, kuvassa Heikki Koivisto.

Projektipäällikkö Heikki Koivisto SAMKin Rauman kampuksen simulaattorissa Suomen ainoalla 360 astetta kattavalla visuaalisillalla, DP-komentosillalla.

Viralliselta nimeltään The Annual General Assembly (AGA23) -konferenssin teemat vaihtelevat vuosittain. Keskeisiä aiheita ovat merenkulun koulutuksen kehittäminen ja tutkimustoiminta. Vuonna 2023 teemana on Kansainvälisten merenkulun ammattilaisten koulutuksen laatu – Quality of the Education of Global Maritime Professionals. Konferenssissa esitellään teknologian, turvallisuuden ja kestävän kehityksen näkökulmia merenkulun koulutuksessa.

IAMU valitsee vuosittain konferenssin järjestäjän. SAMK on ollut IAMUn aktiivinen jäsen jo 21 vuotta. Vuosikonferenssin järjestelyvastuu antaa mahdollisuuden esitellä satakuntalaista ja suomalaista meriosaamista kansainväliselle merenkulun yhteisölle.

SAMKille kansainvälinen tunnustus

– Järjestelyvastuun saaminen on upea tunnustus suomalaiselle ja satakuntalaiselle merenkulun koulutukselle ja tutkimukselle, sanoo tapahtuman järjestelytoimikunnan vastuuhenkilö, logistiikka ja meriteknologia -osaamisalueen johtaja Riitta Tempakka. SAMK valittiin vuosikonferenssin järjestäjäksi yhdeksän hakijan joukosta. Edellinen konferenssi järjestettiin Batumissa Georgiassa syksyllä 2022.

Vuonna 2023 tarkempia aiheita konferenssissa ovat teknologian kehitys merenkulussa, merenkulun turvallisuuden hallinta, merenkulun ympäristökestävyys ja globaalien meriammattilaisten koulutus. Teema ja aihepiirit ovat merenkulun alan koulutukselle ja tutkimukselle ajankohtaisia.

SAMKissa toimii myös Merilogistiikan tutkimuskeskus, joka täydentää ja tukee merenkulkualan koulutusta laajalla kansallisella ja kansainvälisellä tutkimustoiminnalla.

Tapahtumaan osallistuu merenkulun alan asiantuntijoita globaalisti yli 50 yliopistosta ja korkeakoulusta. Osana tapahtumaa järjestetään myös merenkulkualan opiskelijoille suunnattu oma IAMUS-konferenssi.

Lisätietoja konferenssista:

Logistiikka ja meriteknologia -osaamisalueen johtaja Riitta Tempakka

0447103052, riitta.tempakka@samk.fi

Lue lisää konferenssista Lue lisää IAMUsta Lue lisää Merilogistiikan tutkimuskeskuksesta 

Jaa tämä sivu

Nainen lukee kirjaa ikkunan ääressä.

Opiskeluarjen tasapaino ja yhteisöllisyys korostuvat SAMKin opiskelijahyvinvointikyselyssä

SAMKin opiskeluhyvinvointikysely toteutettiin edellisvuosien tapaan keväällä 2024. Kyselyn tulokset tarjoavat arvokasta tietoa opiskelijoiden kokemuksista.

Kuvassa kilpailun voittajat vasemmalta oikealle: Niilo Forsström, Apukärry, Porin Lukio Nestori Vettenranta, Apukärry, Porin Lukio Viivi Virtanen, Digikaveri, Satakunnan ammattikorkeakoulu Juho Tuomaala, Fixly, Satakunnan ammattikorkeakoulu

ALL IN PITCH -yritysideakilpailu kisattiin perjantaina SAMKissa

ALL IN Pitch, Uusyrityskeskus Enter Satakunnan ja SAMKin yhdessä järjestämä yritysideakilpailu järjestettiin viime viikolla. Nuoret pääsevät kilpailussa esittelemään liikeideoitaan perinteisen hissipuheen muodossa ja saamaan palautetta tuomaristolta.

Osaamisaluejohtajat Tiina Savola, Riitta Tempakka, Jari Iisakkala ja Heikki Haaparanta sekä opetuksen vararehtori Timo Mattila (keskellä) ovat tyytyväisiä uudistukseen.

SAMK Master School – YAMK-opinnot yhtenä joustavana kokonaisuutena

Uusi SAMK Master School kokoaa yhteen suomenkieliset YAMK-tutkinto-ohjelmat ja tarjoaa opiskelijoille joustavan tavan kehittää osaamistaan. Master School tukee opiskelijoiden ammatillista kasvua ja antaa valmiuksia muuttuvan työelämän tarpeisiin.