Kuvataiteen opintojen monipuolisuus mahdollistaa omannäköisen tutkintorakenteen

Siri Ylinen on opiskellut nyt kaksi vuotta kuvataidetta SAMKissa. Hän aloitti kuvataiteen opinnot SAMKissa syksyllä 2021.

Siri Ylinen posaaraa kädet silmillä.

Kuvataiteen opinnot antavat Sirin mielestä erinomaisen pohjan omalle taiteilijan työlle.

Aiemmin ravintolakokiksi valmistunut Siri hakeutui alalle harrastuneisuuden pohjalta. Hän on omien sanojensa mukaan aina toiminut visuaalisten ja luovien projektien parissa esimerkiksi erilaisten julisteiden ja toisaalta myös ruoanlaitonkin osalta.

Kankaanpään Taidekoulun kampuksesta Sirille oli syntynyt hyvä mielikuva sieltä valmistuneiden lahjakkaiden taiteilijoiden myötä, joten hän päätti itsekin hakea sinne syventääkseen visuaalista osaamistaan. Kampuksen yhteisöllisyys on huomionarvoista.

– Taidekoulu on oma pienehkö yksikkönsä, minkä ansiosta syntyy vahva side opiskelutovereihin. Kankaanpään kampus itsessään luo vahvan verkoston taidemaailmaan, Siri aprikoi.

Opinnot antavat Sirin mielestä erinomaisen pohjan omalle taiteilijan työlle. Satakunnan ammattikorkeakoulussa on nykyään hyvät mahdollisuudet myös töiden opinnollistamiseen.

– Koulutus antaa erittäin hyvät perustiedot ja paljon työkaluja, jotta voin toimia itsenäisenä kuvataiteilijana ja saada muodostettua sellaisen työelämän, jonka haluan, kertoo Siri.

Perusopinnot ovat Sirillä jo käytynä ja nyt on saanut alkaa valita ammattiaineita. Mahdollisuudet valita opintojaksoja vapaasti ilman suuntautumista erikseen mihinkään taidemuotoon yllättää Sirin mukaan monet.

– Itselläni mielenkiintoisimpia ovat olleet esitystaiteen opintojaksot, joilla on tullut käytyä parhaita keskusteluja esimerkiksi taiteilijan työstä, Siri pohtii.

Siri Ylisen veistos

Siri Ylinen

  • Opiskelee kuvataiteilijaksi (AMK)
  • Harrastukset: Pyykkien lajittelu värien mukaan, talvisin paljain jaloin kävely Reposaaren takarannalla

Kuvassa Siri Ylisen kokeellinen kipsiveistos.

Jaa tämä sivu

Szilvia Simon-Nagy SAMKin neuvotteluhuoneessa.

SAMKissa panostetaan vahvasti kansainvälisten opiskelijoiden kotoutumiseen

Moni SAMKiin saapuva kansainvälinen opiskelija kohtaa heti opintojen ensimetreillä Szilvia Simon-Nagyn, joka toimii kansainvälisten asioiden koordinaattorina. Mitä kaikkea hänen työkenttäänsä kuuluu ja mitä SAMKissa tehdään kotoutumisen helpottamiseksi?

Kuvassa Kati Mikkola

Rovaniemeltä käsin YAMK-tutkintoon

Rovaniemeläinen Kati Mikkola suoritti hyvinvointipalveluiden kehittämisen ja johtamisen opinnot etänä 1,5 vuodessa.

Roope Töykkälä seisoo sillalla kahvikuppi kädessä.

Roope Töykkälä tekee opinnäytetyönsä liittyen tekoälyn käyttöön B2B-myynnissä

Roope Töykkälä opiskelee kolmatta vuotta SAMKissa tradenomiksi. Poriin tie vei yhteishaun todistusvalinnan kautta.