Kankaanpään Taidekoulun kampus laajenee – opiskelijoille lisää työtiloja

SAMKin Kankaanpään Taidekoulun kampuksen toiminta laajenee uusiin tiloihin Kankaanpään keskustassa, kun ydinkeskustassa sijaitseva kiinteistö muuntautuu kuvataiteen opiskelijoiden työskentelytiloiksi.

Kortteeri-projektin työpajassa syksyllä 2020 ideoitiin taiteilijoiden työtiloja Jämintie 2:ssa sijaitsevaan kiinteistöön.
Kortteeri-projektin työpajassa syksyllä 2020 ideoitiin taiteilijoiden työtiloja Jämintie 2:ssa sijaitsevaan kiinteistöön.

60-vuotisjuhlavuottaan viettävä kuvataiteen opetus Kankaanpäässä on perustamisestaan lähtien ollut tärkeä osa kaupunkia. Viime vuosina SAMK on panostanut kuvataiteen opetuksen kehittämiseen ja opiskelupaikkojen lisäämiseen kampuksella.

– Koemme lisätarvetta monipuolisille työskentelytiloille, jotka tukevat opiskelijoiden mahdollisuuksia innovatiiviseen ja opintoja eteenpäin vievään työskentelyyn. Yhteistyö Kankaanpään kaupungin kanssa on ollut tärkeässä roolissa uusien mahdollisuuksien löytämiseksi taideopetuksessa kuin myös alueen elinvoimaisuuden kehittämisessä, toteaa osaamisaluejohtaja Tiina Savola.

Työtilojen kehittäminen osana Kankaanpään keskustaa

Kankaanpään kaupunki ja SAMK ovat solmineet vuokrasopimuksen osoitteessa Jämintie 2 sijaitsevasta kiinteistöstä työtilakäyttöön. Talon sijaitseminen lähellä toria ja keskellä kulttuurikorttelia antaa mahdollisuuksia myös monenlaiseen jatkokehittämiseen.

– Kyseinen kiinteistö on ollut useita vuosia vajaakäytöllä ja nyt SAMKin toiminnan alkaessa rakennus herää uudelleen eloon. Tyhjä rakennus keskellä kylää on lisännyt jonkin verran ilkivaltaa alueella ja odotammekin, että rakennuksen aktiivinen käyttö muuttaa tilannetta. Yhteistyö SAMKin kanssa on ollut aina sujuvaa ja tämäkin yhteishanke osoittaa, että sama suunta jatkuu, kertoo Kankaanpään kaupungin tekninen johtaja Pentti Saloniemi.

Kampuksen oppimisympäristöt hyvällä tasolla

Pääkampuksen toimivuus taiteen opetustiloina on Kankaanpäässä tuttua. Nyt tehty lisäpanostus työtiloihin antaa myös opetukseen lisämahdollisuuksia.

– Työhuone on taiteilijan työpaikka. Ammattimaiseen toimintaan kuvataiteessa liittyy keskittyminen omaan luovaan prosessiin. Taiteilijan on hyvä jo opiskeluaikana saada kokeilla omaa työtilaa ja huonetta, jonka oven voi itse vetää kiinni. Tilat parantavat erityisesti opinnäytetyövaiheessa olevien opiskelijoiden siirtymistä taiteen kentälle. Nimesimme työtilat Tarna-taloksi kunnioittaaksemme Taidekoulun toista perustajaa Juhani Tarnaa, sanoo opetuspäällikkö Matti Velhonoja.

Jaa tämä sivu

Laitamilla-näyttelyn avajaiset.

Laitamilla-opinnäytetyönäyttely juhlistaa 60-vuotiasta kuvataiteen opetusta

Galleria Ars Porissa avautui Kankaanpään Taidekoulun kampukselta kuvataiteilijoiksi valmistuvien Laitamilla-opinnäytetyönäyttely.

SAMK uusi kampus

12 ammattikorkeakoulua valmistelee ehdotusta ammatillisesta tohtoritutkinnosta

Ammattikorkeakoulut haluavat, että Suomi seuraa eurooppalaista kehitystä ja mahdollistaa ammatilliset tohtoritutkinnot. Tavoitteena on Suomen kilpailukyvyn kasvattaminen.

SAMKin opiskelijoita luokkatilanteessa, osa etualalla sumeana, tarkennus taaempana oleviin opiskelijoihin.

Verkkototeutukset vetivät hakijoita – SAMKin hakijamäärä nousussa kevään yhteishaussa

SAMKiin oli kevään yhteishaussa ensisijaisia hakijoita 3 900 ja hakemuksia jätettiin yhteensä lähes 12 000. Vetovoima oli aloituspaikkoja kohden keskimäärin 2,97 ensisijaista hakijaa.