Juuli Pietikäinen – Matkailualan restonomista palvelualojen moniosaajaksi

Juuli Pietikäinen löysi tiensä matkailualalle sattumalla, ja työskentelee nyt Seikkailupuisto Huikeen ja Ultra Action Park Puuvillan monipuolisissa toimistotöissä. Koulutuksensa ja työkokemustensa ansiosta Juuli on saanut tilaisuuden kokeilla monia erilaisia rooleja.

Juuli Pietikäinen istuu puistonpenkillä, taustalla puita syksyn väreissä.
Juuli Pietikäinen nauttii monipuolisista työtehtävistään.

Juuli aloitti opintonsa WinNovassa, jossa hän opiskeli matkailualaa ennen siirtymistään Satakunnan ammattikorkeakouluun restonomin opintoihin. Matkailuala ei kuitenkaan ollut hänen ensimmäinen suunnitelmansa.

– Alun perin matkailuala ei ollut suunnitelmana, mutta ala alkoi kiinnostaa ja vei mukanaan opintojen myötä,  Juuli toteaa.

Valmistuttuaan hän työskenteli Ahlströmin ruukilla myyntipalvelussa sekä ravintola- ja majoitustoiminnassa. Tämä monipuolinen työnkuva tarjosi arvokkaita kokemuksia.

– Sain tehdä paljon erilaisia tehtäviä, mikä opetti sopeutumaan erilaisiin tilanteisiin, Juuli kuvailee.

Verkostoituminen avainasemassa

Restonomin koulutus on osoittautunut Juulille erittäin laajaksi ja avannut monia uramahdollisuuksia. Nykyisessä työssään Seikkailupuisto Huikeessa ja Ultra Action Park Puuvillassa Juuli vastaa toimistotehtävistä, taloushallinnosta ja myynnistä.

Työnkuva vaihtelee, ja hän saattaa päivän aikana siirtyä koneen ääreltä asiakaspalvelutilanteisiin.

– Restonomin tutkinto on todella laaja ja tarjoaa valmiudet työskennellä monilla eri aloilla. Teen toimistotyön lisäksi taloushallintoa ja välillä autan ravintolan puolella, Juuli kertoo.

Juuli painottaa verkostoitumisen merkitystä työelämässä. Hän rohkaisee opiskelijoita tutustumaan alan ammattilaisiin jo opintojen aikana.  

– Verkostoituminen saattaa avata ovia työelämään, ja hyvä maine voi kantaa pitkälle,  hän neuvoo.

—————

Artikkeli on kirjoitettu osana opiskelijoiden opinnoissaan tuottamaa juttusarjaa.

Jaa tämä sivu

Kortteeri-projektin työpajassa syksyllä 2020 ideoitiin taiteilijoiden työtiloja Jämintie 2:ssa sijaitsevaan kiinteistöön.

Kankaanpään Taidekoulun kampus laajenee – opiskelijoille lisää työtiloja

SAMKin Kankaanpään Taidekoulun kampuksen toiminta laajenee uusiin tiloihin Kankaanpään keskustassa, kun ydinkeskustassa sijaitseva kiinteistö muuntautuu kuvataiteen opiskelijoiden työskentelytiloiksi.

Pelastusrengas

Suomen ensimmäinen merilogistiikan alan tradenomitutkinto-ohjelma kehitettiin varmistamaan Suomen huoltovarmuutta ja kilpailukykyä

SAMK on valmistellut Suomen ensimmäistä tradenomitutkintoa, jossa voi suuntautua merilogistiikan alalle. Tavoitteena on vahvistaa huoltovarmuutta ja varmistaa merilogistiikan toiminta osana Suomen kilpailukykyä. Tutkinto on suunniteltu yhteistyössä alan yritysten kanssa.

Seija Maria Sairasen näyttely Liian pitkä päiväuni on nähtävissä Porin kampuksen Taidekäytävällä.

Porin kampuksen Taidekäytävällä Seija Maria Sairasen näyttely Liian pitkä päiväuni

Seija Maria Sairanen opiskelee SAMKin Taidekoulun kampuksella Kankaanpäässä kolmatta vuotta. Sairanen kuvaa taiteen tekemistä tutkimusmatkaksi.