Iiro Lintula löytää opiskelun parhaat puolet Porissa – käytännön tekeminen ja harjoittelut avaavat uusia ovia

Insinööriksi opiskeleva Iiro Lintula valitsi SAMKin opiskelupaikakseen, koska Porin kaupunki itsessään herätti kiinnostusta. Lintula kertoo myös arvostavansa lyhyttä matkaa Tammelaan, mikä teki SAMKista käytännöllisen vaihtoehdon opiskelun ja elämän tasapainottamiseen.

Iiro Lintula ikkunan ääressä.
Iiro Lintulan tavoitteena on löytää opintojen jälkeen oman alan töitä.

Iiro Lintulan mielestä parasta energia- ja ympäristötekniikan insinööriopinnoissa on mahdollisuus päästä tekemään käytännön harjoituksia, erityisesti fysiikan laboratorioissa. Hän kokee, että omakohtainen tekeminen auttaa oppimaan tehokkaammin, sillä teoriat ja käsitteet konkretisoituvat käytännön työssä.

–  Kun pääsee itse tekemään, niin ymmärrän itse paremmin asiat kuin istumalla pelkästään teorialuennoilla, toteaa Iiro.

Opintojen aikana tullut paljon uusia asioita ja tehtävää on ollut paljon. Välillä tuntuu, ettei aikaa ole muuhun kuin opiskeluun.

– Silloin kun kaikkien tehtävien palautukset ovat samoihin aikoihin niin tuntuu, ettei ehdi mitään muuta tekemään vapaa-ajalla kuin syödä ja nukkua, Iiro naurahtaa.

Harjoittelu avaa ovia tulevaisuuteen

Iiro Lintula on suorittanut kesäharjoittelujaan Aurubiksella, missä hän työskenteli kupari- ja metallialan tehtävissä. Työssä hän oppi paljon uutta ja korostaa, että hyvä työasenne auttaa luomaan arvokkaita kontakteja, jotka voivat tuoda uusia mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

– Harjoittelussa kun tekee hommat hyvin, niin on mahdollisuus saada kullan arvoisia kontakteja tulevaisuuteen, Iiro sanoo.

Lisäksi Lintula sai kokemusta LHJ:ltä, jossa hän syventyi jätteiden lajitteluun ja kemian alan tehtäviin, jotka liittyvät suoraan hänen omaan alavalintaansa.

– Harjoitteluni olivat erilaisia, kuten halusinkin. Kun pääsin näkemään alan eri puolia, niin sain mahdollisimman paljon irti harjoitteluistani, Iiro toteaa.

—————

Iiro Lintula

  • Viidennen vuoden insinööriopiskelija
  • Suuntautuu opinnoissaan energia- ja ympäristötekniikkaan
  • Kotoisin Tammelasta

—————

Artikkeli on kirjoitettu osana opiskelijoiden opinnoissaan tuottamaa juttusarjaa.

Jaa tämä sivu

Matias Maja istuu pöydän ääressä ja tekee muistiinpanoja paperille.

Insinööriopiskelija Matias Majan opinnäytetyöaihe syntyi yrityksen tarpeista

Matias Maja on neljännen vuoden energiatekniikan insinööriopiskelija SAMKissa. Kotikaupunki tuntui Porista kotoisin olevalle Matiakselle hyvältä vaihtoehdolta opiskelujen suhteen, eikä se ole odotuksia pettänyt. Pian valmistuva insinööriopiskelija on ollut tyytyväinen SAMKin tarjoamiin puitteisiin sekä opetukseen.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat Puustellin HR-asiantuntija Eemeli Kakko (kuvassa vasemmalla), SAMKin kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi ja osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta sekä Puustellin tehtaanjohtaja Tarmo Vesimäki.

SAMK ja Puustelli syventävät yhteistyötään kumppanuusohjelmassa

SAMK ja Puustelli Group Oy ovat tehneet pitkään yhteistyötä, joka vahvistuu nyt entisestään Puustellin liittyessä SAMKin uuteen kumppanuusohjelmaan.

Laitamilla-näyttelyn avajaiset.

Laitamilla-opinnäytetyönäyttely juhlistaa 60-vuotiasta kuvataiteen opetusta

Galleria Ars Porissa avautui Kankaanpään Taidekoulun kampukselta kuvataiteilijoiksi valmistuvien Laitamilla-opinnäytetyönäyttely.