Hoitotyön harjoitteluista saa monipuolisia kokemuksia

Silja-Sofia Ilvonen opiskelee hoitotyön tutkinto-ohjelmassa toista vuotta ja valmistuu sairaanhoitajaksi. Silja-Sofia on kotoisin Porista ja hän halusi jäädä vielä kotikaupunkiinsa asumaan, joten SAMK valintana oli helppo.

Silja-Sofia Ilvonen on ottanut verikokeen.
Silja-Sofia Ilvonen on päässyt SAMKissa oppimaan hoitotyötä käytännössä.

Silja-Sofia kertoo harjoittelujen olevan kokemusrikkaita ja tuottavan ”ahaa-elämyksiä”. Silja-Sofia neuvookin, että kannattaa hakeutua harjoitteluihin mahdollisimman moniin eri työtehtäviin, jotta sitten näkee mistä tykkää ja mihin haluaa suuntautua.

– Opiskelijana olen erittäin etuoikeutettu, koska pääsen kokeilemaan erilaisia työpaikkoja, työtehtäviä ja työympäristöjä.            

Silja-Sofia oli harjoittelussa lastenpsykiatrisella osastolla viisi viikkoa ja kiinnostui kovasti psykiatriasta. Hän kertoo, että on iloinen saamastaan työkokemuksesta, sillä hän ei olisi uskaltanut mennä suoraan töihin psykiatriselle osastolle, vaan hän sai kokea tämän paikan työtehtävät harjoittelun muodossa. Tämä lisäsi itsevarmuutta ja kokemusta. Erityistä onnistumisen tunnetta ja itseluottamusta toi se, että SAMKissa opittuja asioita pääsi käyttämään käytännössä.

Silja-Sofia Ilvonen ottaa pukuhuoneessa selfien.
Silja-Sofialle on tuonut onnistumisen tunnetta ja itseluottamusta, kun SAMKissa opittuja asioita on päässyt käyttämään harjoittelussa.

Jatko-opiskelut jo mielessä

– Aion jatkaa opiskelua, koska tykkään opiskelusta ja haen uusia haasteita, kertoo Silja-Sofia.

Hänellä ei ole vielä tarkkaa suuntaa, johon menisi, mutta vaihtoehtoja on kuitenkin runsaasti. Sosiaali- ja terveysalalla voi hyvin jatkaa opiskeluja, mutta muutkin alat kyllä kiinnostavat. Mistä sitä tietää, jos vaikka lähtee opiskelemaan liiketaloutta tai kouluttautuu insinööriksi. Onhan SAMKissa hyvät mahdollisuudet kouluttautua.

Jaa tämä sivu

Opetuksen vararehtori Timo Mattila on mielissään opiskelijoiden hyvästä työllistymisprosentista.

SAMKista valmistuneet työllistyneet erinomaisesti

Ammattikorkeakouluissa tehdään uraseurantaa viisi vuotta aiemmin AMK- tai YAMK-tutkinnon suorittaneille. Viimeisimmän uraseurantakyselyn mukaan jopa 94 % SAMKista valmistuneista oli työsuhteessa tai työskenteli yrittäjänä. Lisäksi 3 % oli opiskelu- tai perhevapaalla.

Leevi Leppälammi seisoo hämärään aikaan pihassa.

SAMK tarjosi Leeville opiskelupaikan ja mahdollisuuden jäädä Poriin

Leevi Leppälammi opiskelee konetekniikan insinööriksi SAMKissa. Hän on erityisen tyytyväinen valintaansa ja rakastaa Porin kaupunkia.

Sini Kiljala katsoo Amarillossa ulos ikkunasta.

Opiskelijamme työllistyvät: Sini Kiljala työllistyi ravintola-alalle

Sini Kiljala valmistui SAMKista restonomiksi vuonna 2022. Hän työskentelee Porin Amarillossa, jossa hän aloitti hiukan ennen valmistumistaan. Hän toimi ensin tarjoilijana ja 2023 vuoden syksystä lähtien vuoropäällikkönä.