Hanne-Mari Karhusen matka sosionomiksi ja varhaiskasvatuksen ammattilaiseksi

Hanne-Mari Karhunen on esimerkki siitä, miten intohimoinen työ ja jatkuva oppiminen voivat viedä kohti menestyksekästä uraa varhaiskasvatuksen alalla.

Hanne-Mari Karhunen kuvaa itseään peilin kautta.
Hanne-Mari Karhunen löysi kutsumuksensa varhaiskasvatuksesta.

Päästyään SAMKiin opiskelemaan sosionomiksi perinteisen yhteishaun kautta vuonna 1998, Karhunen aloitti opintonsa keväällä samana vuonna. Koulutien jatkaminen kuitenkin keskeytyi, kunnes vuonna 2013 hän päätti palata opintojen pariin.

Opinnoissaan Karhuselle tarjoutui mahdollisuus nauttia enemmän vapaudesta ja joustavuudesta, mikä mahdollisti nopeamman etenemisen ja valmistumisen jouluna 2015. Hän kuvaa opintojaksojen olleen mukavia ja antoisia, erityisesti projektityö Friitalan koululla jätti positiivisen jäljen.

Ura päiväkodissa

Karhunen löysi kutsumuksensa varhaiskasvatuksesta ja työllistyi pian valmistumisensa jälkeen päiväkotiin varhaiskasvatuksen opettajaksi. Nykyään hän toimii eskariopena ja kahden yksikön varajohtajana.

Karhunen kuvaa tyypillistä työpäiväänsä päiväkodin rytmin mukaiseksi, jossa vuorottelevat leikki, opetus, ulkoilu ja hallinnolliset tehtävät. Vapaa-aikanaan hän harrastaa puutöitä, laulaa kuorossa, kuljettaa lapsia harrastuksiin, tekee käsitöitä ja viettää aikaa koiransa kanssa.

Opiskeluajoiltaan Karhuselle jäi erityisesti mieleen kasvuryhmän hetket ja harjoittelujaksot, jotka vahvistivat hänen intoaan varhaiskasvatustyötä kohtaan.

Vaikka hän nauttii vakaasta työsuhteestaan, Karhunen pitää silmänsä avoimina uusille mahdollisuuksille tulevaisuudessa. Hänen tarinansa kertoo sitkeydestä, intohimosta ja jatkuvasta halusta oppia – arvoista, jotka ovat olennaisia menestyksekkään uran rakentamisessa varhaiskasvatuksen alalla.

—-

Hanne-Mari Karhunen

Ammatti: sosionomi

Työtehtävä: eskariopettaja

Milloin valmistunut: 2015

Jaa tämä sivu

Opetuksen vararehtori Timo Mattila on mielissään opiskelijoiden hyvästä työllistymisprosentista.

SAMKista valmistuneet työllistyneet erinomaisesti

Ammattikorkeakouluissa tehdään uraseurantaa viisi vuotta aiemmin AMK- tai YAMK-tutkinnon suorittaneille. Viimeisimmän uraseurantakyselyn mukaan jopa 94 % SAMKista valmistuneista oli työsuhteessa tai työskenteli yrittäjänä. Lisäksi 3 % oli opiskelu- tai perhevapaalla.

Leevi Leppälammi seisoo hämärään aikaan pihassa.

SAMK tarjosi Leeville opiskelupaikan ja mahdollisuuden jäädä Poriin

Leevi Leppälammi opiskelee konetekniikan insinööriksi SAMKissa. Hän on erityisen tyytyväinen valintaansa ja rakastaa Porin kaupunkia.

Sini Kiljala katsoo Amarillossa ulos ikkunasta.

Opiskelijamme työllistyvät: Sini Kiljala työllistyi ravintola-alalle

Sini Kiljala valmistui SAMKista restonomiksi vuonna 2022. Hän työskentelee Porin Amarillossa, jossa hän aloitti hiukan ennen valmistumistaan. Hän toimi ensin tarjoilijana ja 2023 vuoden syksystä lähtien vuoropäällikkönä.