Hanne-Mari Karhusen matka sosionomiksi ja varhaiskasvatuksen ammattilaiseksi

Hanne-Mari Karhunen on esimerkki siitä, miten intohimoinen työ ja jatkuva oppiminen voivat viedä kohti menestyksekästä uraa varhaiskasvatuksen alalla.

Hanne-Mari Karhunen kuvaa itseään peilin kautta.
Hanne-Mari Karhunen löysi kutsumuksensa varhaiskasvatuksesta.

Päästyään SAMKiin opiskelemaan sosionomiksi perinteisen yhteishaun kautta vuonna 1998, Karhunen aloitti opintonsa keväällä samana vuonna. Koulutien jatkaminen kuitenkin keskeytyi, kunnes vuonna 2013 hän päätti palata opintojen pariin.

Opinnoissaan Karhuselle tarjoutui mahdollisuus nauttia enemmän vapaudesta ja joustavuudesta, mikä mahdollisti nopeamman etenemisen ja valmistumisen jouluna 2015. Hän kuvaa opintojaksojen olleen mukavia ja antoisia, erityisesti projektityö Friitalan koululla jätti positiivisen jäljen.

Ura päiväkodissa

Karhunen löysi kutsumuksensa varhaiskasvatuksesta ja työllistyi pian valmistumisensa jälkeen päiväkotiin varhaiskasvatuksen opettajaksi. Nykyään hän toimii eskariopena ja kahden yksikön varajohtajana.

Karhunen kuvaa tyypillistä työpäiväänsä päiväkodin rytmin mukaiseksi, jossa vuorottelevat leikki, opetus, ulkoilu ja hallinnolliset tehtävät. Vapaa-aikanaan hän harrastaa puutöitä, laulaa kuorossa, kuljettaa lapsia harrastuksiin, tekee käsitöitä ja viettää aikaa koiransa kanssa.

Opiskeluajoiltaan Karhuselle jäi erityisesti mieleen kasvuryhmän hetket ja harjoittelujaksot, jotka vahvistivat hänen intoaan varhaiskasvatustyötä kohtaan.

Vaikka hän nauttii vakaasta työsuhteestaan, Karhunen pitää silmänsä avoimina uusille mahdollisuuksille tulevaisuudessa. Hänen tarinansa kertoo sitkeydestä, intohimosta ja jatkuvasta halusta oppia – arvoista, jotka ovat olennaisia menestyksekkään uran rakentamisessa varhaiskasvatuksen alalla.

—-

Hanne-Mari Karhunen

Ammatti: sosionomi

Työtehtävä: eskariopettaja

Milloin valmistunut: 2015

Jaa tämä sivu

Uuden koulutuksen suunnittelussa mukana olleet Leena Nolvi ja Jussi Törmälä ovat tyytyväisiä suunnittelutyöhön.

Kaksi kieltä, yksi ryhmä: Näin konetekniikan opinnot uudistuvat

Konetekniikan opiskelijat opiskelevat jatkossa yhdessä englanninkielisen Mechanical Engineering -tutkinto-ohjelman kanssa. Opetuskieli on pääsääntöisesti englanti. Englanniksi toteutettava opetus rikastaa kulttuurien välistä vuorovaikutusta, vahvistaa kielitaitoa ja avaa ovia työelämään – Suomessa ja kansainvälisesti.

Opiskelijoita kampuksen ala-aulassa.

OpenSAMK toi jälleen toisen asteen opiskelijoita kampukselle

SAMKissa vietettiin avoimia ovia eli OpenSAMK-tapahtumaa Porissa. Kävijöillä oli mahdollisuus tutustua koulutustarjontaan ja saada opiskelijoilta vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin eri koulutusaloista ja opiskelusta yleisesti.

Business Weekin osallistujat Raquel Delgado Gómez (vas.), Kajip Kanapathypilai, Essi Lindroos ja Kasper Eerdekens palkittiin hyvästä suorituksesta.

Business Week keskittyi lähiruokaan ja vastuullisuuteen – Katso kuvagalleria

SAMK järjesti kansainvälisen Business Week -tapahtuman, joka keskittyi lähiruokaan ja sen vastuullisuuteen. Tapahtuma keräsi yhteen SAMKin tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita sekä Erasmus+ -kumppanikorkeakouluista saapuneita opiskelijoita Kroatiasta, Belgiasta ja Hollannista.