Koulutuksen kuvaus
Mitä opintosi sisältävät?
Puhuttaessa hyvinvointiteknologiasta voimme tarkastella monipuolisesti erilaisia teknologioita, jotka tavalla tai toisella voivat edistää ja auttaa ylläpitämään ihmisten kokemaa hyvinvointia ja terveyttä. Käyttäessämme näitä palveluja ja tuotteita tuotamme tietoa, jota voimme tallentaa, hyödyntää ja käyttää eri tavoin. Hyvinvointianalyytikon pätevyys täysin uutena YAMK-tutkintoon sisältyvänä suuntautumisvaihtoehtona on vastaus osaamisvajeeseen, jonka digitaalisuuden nopea kehittyminen terveys- ja hyvinvointitietojen tallentamisessa on tuonut esiin. Jo vähäinenkin analytiikkaosaaminen mahdollistaa sote-palvelujärjestelmän asiakaslähtöisemmän, järkevämmän ja kustannustehokkaan toiminnan sekä edesauttaa tulevien hyvinvointialueiden palveluiden ja toimintamallien suunnittelua.
Teknologian hyödyntäminen ja robotisaatio muovaavat jokaisen tulevaisuutta ja ne näkyvät ja tulevat näkymään myös vahvasti hyvinvointialalla. Jotta teknologia saataisiin oikeassa muodossa oikeaan paikkaan, sen kehittäminen ja käyttöönotto edellyttävät monialaista yhteistyötä ja erilaisten osaamisten yhdistämistä. Käyttäjälähtöistä teknologian kehittämisosaamista ja teknologiaa hyödyntävien palveluiden muotoiluosaamista tulisikin kartuttaa eri toimialoilla luoden näin uutta maaperää yhteiselle kehittämiselle ja toimintakulttuurille.
Miksi opiskella hyvinvointiteknologiaa SAMKissa?
- hyvinvointianalyytikon pätevyyden suorittaneiden kohdalla ylemmän korkeakoulutasoisen data-analysoinnin osaaminen
- käyttäjälähtöisen teknologian innovaatio- ja kehittämisosaaminen
- asiakaslähtöisen ja moniammatillisen projektihallinnan osaaminen.
Opinnot toteutetaan kontaktiopetuksena kampuksella tai etäyhteyden avulla ja itsenäisenä opiskeluna. Kontaktiopetusta on pääsääntöisesti 1-2 koko päivää kuukaudessa ja 1-5 iltaa kuukaudessa 1-2 tuntia kerrallaan. Kontakti- ja itsenäisen opiskelun määrä vaihtelee eri opintojaksoilla. Opinnoissa käytetään SAMKin Moodle -oppimisympäristöä ja etäopetukseen soveltuvia verkkoympäristöjä. Opinnot voi tehdä kokonaan etänä mutta suositellaan osallistumista kampuksella ainakin aloituspäivinä ja teknologialabrassa työskenneltäessä.
Voit lukea lisää tutkinnon sisällöstä opintosuunnitelmasta.