Ajankohtaista nyt!

Avoimen AMKin opinnot

Avoimessa AMKissa voit opiskella ammattikorkeakouluopintoja iästäsi ja koulutustaustasi riippumatta. Voit opiskella joko yksittäisiä opintojaksoja tai laajempia kokonaisuuksia, verkko-opintoina tai tutkintoryhmien mukana kampuksillamme. Avoimessa AMKissa opiskelu ei johda tutkintoon, mutta opinnot tarjoavat vaihtoehtoisen reitin esimerkiksi AMK- ja YAMK-tutkinto-opintoihin.

Opiskeluvaihtoehdot

Sinulla on mahdollisuus

  • opiskella yksittäisiä opintojaksoa, joihin ilmoittaudutaan avoimen AMKin verkkokaupassa. Voit opiskella myös ajasta ja paikasta riippumattomia Nonstop-verkko-opintojamme.
  • opiskella tutkinto-opintoihin tähtääviä polkuopintoja. Polkuopinnoissa opiskelet tutkintoryhmän mukana opetussuunnitelmien mukaisia ammattikorkeakouluopintoja. Polkuopintojen suorittamisen jälkeen voit hakeutua erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi.
  • päivittää tai täydentää osaamistasi korkeakouludiplomiopinnoilla tai muilla opintokokonaisuuksilla.
  • toisen asteen opiskelijana kurkistaa AMK-opintoihin tai aloittaa väyläopinnot AMK-tutkinto-opiskelijaksi. Voit suorittaa maksutta ammattikorkeakouluopintoja omien opintojesi aikana.

Avoimen AMKin opiskeluvaihtoehdot

Ennen ilmoittautumista huomioitavat asiat

Hae tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa

Voit hakea joustavassa erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi meille aiempien korkeakouluopintojesi perusteella, jos jokin alla listatuista vaihtoehdoista 1–5 täyttyy. Opintosi voivat olla suoritettu tutkinto-opiskelijana tai avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana. Opinnot eivät voi olla osa valmista tutkintoa tai voimassa olevan tutkinto-opiskeluoikeuden opintoja. Haku on auki 1.4.-30.9. ja 1.10.-14.3. eli muulloin paitsi kevään toisen yhteishaun aikaan.

1. Olet suorittanut avoimessa ammattikorkeakoulussa (SAMKissa tai muualla) 45 opintopisteen laajuiset polkuopinnot tai vastaavat avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ja haet tutkinto-opiskeluoikeutta. Katso tarkemmat kriteerit alempaa tältä sivulta.

2. Olet suorittanut avoimessa ammattikorkeakoulussa (SAMKissa tai muualla) 30 op laajuiset ylemmän amk-tutkinnon polkuopinnot tai vastaavat avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ja haet tutkinto-opiskeluoikeutta. Katso tarkemmat kriteerit alempaa tältä sivulta.

3. Sinulta on jäänyt SAMKissa amk-tutkinto tai ylempi amk-tutkinto kesken yli vuosi sitten. Olet suorittanut tutkinnosta puuttuvat opinnot SAMKin avoimessa ammattikorkeakoulussa ja voit valmistua heti. Katso tarkemmat kriteerit alempaa tältä sivulta.

4. Olet suorittanut vähintään 60 op SAMKin järjestämään amk-tutkintoon soveltuvia opintoja suomalaisessa korkeakoulussa. Suoritettujen opintojen tulee olla osa aiemmin toisessa suomalaisessa korkeakoulussa kesken jäänyttä korkeakoulututkintoa. Katso tarkemmat kriteerit alempaa tältä sivulta.

5. Olet suorittanut vähintään 10 op (tutkinnon laajuus 60 op) tai 30 op (tutkinnon laajuus 90 op) SAMKin järjestämään ylempään amk-tutkintoon soveltuvia opintoja suomalaisessa korkeakoulussa. Suoritettujen opintojen tulee olla osa aiemmin toisessa suomalaisessa korkeakoulussa kesken jäänyttä korkeakoulututkintoa. Katso tarkemmat kriteerit alempaa tältä sivulta.

Eikö mikään näistä vaihtoehdoista koske sinua?

  • Jos sinulla on jäänyt meillä tutkinto-opiskelu kesken alle viisi vuotta sitten, voit hakea opinto-oikeuden palautusta tai jatkaa opintosi loppuun avoimessa ammattikorkeakoulussa.
  • Jos sinulla on voimassa oleva opiskeluoikeus suomalaisessa korkeakoulussa ja haluat hakea siirtoa meille, hae siirtohaussa.
  • Jos olet suorittanut SAMKin väyläopintoja toisella asteella, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi väylähaussa.
  • Jos sinulla ei ole aiempia tai kesken olevia korkeakouluopintoja, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi yhteishaussa. Löydät kaikki yhteishaussa mukana olevat koulutuksemme Hae opiskelemaan -sivulta.

Yhteystiedot

Avoin AMK

avoinamk@samk.fi
Käyntiosoite
Satakunnankatu 23, 28100 Pori
Postiosoite
PL 1001, 28101 Pori

Yhteydenotot yleisesti avoimen AMKin opiskeluun liittyvissä asioissa. Opintojakson suorittamiseen ja sisältöön liittyviin kysymyksiin vastaa opintojakson opettaja.

Jarna Puro

Opiskelijapalvelusihteeri
0447 10 351 1 jarna.puro@samk.fi
Sosiaali- ja terveysala
Vastuualueyksikkö
Opetuksen vararehtori
Toimintayksikkö
Jatkuvan oppimisen palvelut
Toimipaikka
SAMK-kampus Pori

Matleena Verho

Opiskelijapalvelusihteeri
0447 10 343 9 matleena.verho@samk.fi
Kuvataide, liiketalous, matkailu, merenkulku, tekniikka
Vastuualueyksikkö
Opetuksen vararehtori
Toimintayksikkö
Jatkuvan oppimisen palvelut
Toimipaikka
SAMK-kampus Pori

Karoliina Törmälä

Opiskelijapalvelusihteeri
0447 10 337 5 karoliina.tormala@samk.fi
Nopsa-väyläopinnot
Vastuualueyksikkö
Opetuksen vararehtori
Toimintayksikkö
Jatkuvan oppimisen palvelut
Toimipaikka
SAMK-kampus Pori

Anu-Mari Elohaka

Koulutussuunnittelija
+358 44 710 3121 anu-mari.elohaka@samk.fi
Vastuualueyksikkö
Opetuksen vararehtori
Toimintayksikkö
Jatkuvan oppimisen palvelut
Toimipaikka
SAMK-kampus Pori

Pia Lamminen

Koulutuspäällikkö
+358 44 710 3128 pia.lamminen@samk.fi
Vastuualueyksikkö
Opetuksen vararehtori
Toimintayksikkö
Jatkuvan oppimisen palvelut
Toimipaikka
SAMK-kampus Pori
Kirsi Vierunketo seisomassa aurinkoisessa talvisäässä.

Hyvinvointipalveluiden kehittämisen ja johtamisen YAMK-tutkinto-ohjelma ennätysajassa

Kun Kirsi Vierunkedon ammatillinen kehittyminen tuli ajankohtaiseksi, häntä houkutteli hyvinvointipalveluiden kehittämisen ja johtamisen YAMK-tutkinnon monipuoliset opinnot. Alkuperäinen tarkoitus oli suorittaa opinnot rauhassa kahden vuoden aikana, mutta opinnot valmistuivatkin jo reilussa vuodessa.

Piia Lamminen ja Anu-Mari Elohaka seisovat yhdyskäytävällä Porin kampuksella.

Polkuopinnot tarjoavat toisenlaisen reitin tutkintoon

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen. Kenelle ne oikein on tarkoitettu ja miten niihin voi hakeutua?

Timo Mattila seisoo vihreä seinän edessä.

Avoimen AMKin opinnot huikeassa kasvussa

Suomalaisen korkeakoulutuksen tulevaisuutta on visioitu pitkään. Esiin on noussut erityisesti jatkuvan oppimisen tarve ja korkeakoulutettujen määrän kasvattaminen ikäluokkakohtaisesti nykyisestä alle 40 %:sta 50 %:iin vuoteen 2030 mennessä.