![Kuvassa on kaksi opiskelijaa.](https://ekctaw4iypc.exactdn.com/app/uploads/sites/2/2024/01/Rakennustekniiikka_AMK_monimuoto.jpg?strip=all&lossy=1&ssl=1)
![Kuvassa on kaksi opiskelijaa.](https://ekctaw4iypc.exactdn.com/app/uploads/sites/2/2024/01/Rakennustekniiikka_AMK_monimuoto.jpg?strip=all&lossy=1&ssl=1)
Kevään yhteishaku suomenkielisiin tutkinto-ohjelmiin 11.–25.3.
Haku päättyy 25.3. klo 15. Opinnot alkavat syksyllä 2025.
SAMKissa koulutus sisältää mm:
Voit lukea lisää tutkinnon sisällöstä opintosuunnitelmasta.
Joustavaa monimuoto-opiskelua työn ohella
Opetus toteutetaan pääsääntöisesti arki-iltaisin ja lauantaisin. Opetus koostuu sekä lähi- että etäopetuksesta. Opintojaksoista riippuen voi toteutus olla kokonaan verkossa tai lähitunteina kampuksella, esim. laboratoriotöitä tehdään pääasiassa laboratorioissa. Arki-iltojen opetukselle pyritään mahdollistamaan myös etäosallistuminen.
Opetussuunnitelma Linkki avautuu uuteen välilehteenRakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksessa voi suuntautua rakennustuotantoon, rakennesuunnitteluun tai LVI-suunnitteluun.
Valmistumisen jälkeen rakennustekniikan insinööri voi toimia mm. rakennus- tai LVI-alan suunnittelu-, työnjohto-, projektinhoito-, valvonta-, tuotekehitys-, myynti- ja markkinointi-, ylläpito- ja viranomaistehtävissä.
Tehtävänimikkeitä
Valtteri Lähteenmäki haki joitakin vuosia sitten yhteishaussa Satakunnan ammattikorkeakouluun opiskelemaan rakennus- ja yhdyskuntatekniikkaa. Nyt hän on neljännen vuoden LVI-alalle suuntautunut insinööriopiskelija.
Salosta kotoisin oleva 21-vuotias Max Mäntylä opiskelee toista vuotta SAMKissa rakennusinsinööriksi. Opinnot kestävät kolme ja puoli vuotta ja opiskelijat valitsevat suuntautumisensa ensimmäisen vuoden lopussa.
Porilainen Joonas Ketonen valitsi rakennus- ja yhdyskuntatekniikan suuntautumiseksi tuotantopainotteiset opinnot. Hänen toiveissaan olivat työnjohtotehtävät rakennustyömailla. Harjoittelujakson pohjalta hänet palkattiin työnjohtajaksi Astora-Rakennus Oy:lle.