Konetekniikan opiskelijan kuva.

Insinööri (AMK), Konetekniikka, päivätoteutus

Valitse monipuolinen polku insinööriksi, jonka ammattitaidolla on kova kysyntä!

Saat sähkö- ja automaatiotekniikan, tuotteiden materiaalien ja valmistustekniikoiden, mitoituksen sekä suunnitteluohjelmistojen perusosaamisen. Vaihtoehtoisilla ammattiopinnoilla voit suunnata opintosi joko suunnitteluun tai tuotantoon. Voit toimia vaikka tuotekehitys-, suunnittelu-, tuotanto- tai laatuinsinöörinä.

Tutkinnon nimi

Insinööri (AMK)

Koulutusala

Tekniikka

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Opiskelukieli

Suomi

Laajuus

240 opintopistettä

Hakuaika

11.3. - 25.3.2025

Opinnot alkavat

Syksy 2025

Suorituspaikka

Pori

Kesto

4 vuotta

Aloituspaikat

25

Valintatapa

Todistusvalinta, AMK-valintakoe

Koulutuksen kuvaus

Mitä opintosi sisältävät?

Opintojen myötä:

  • Hallitset konetekniikan perusteiden ja alan ohjelmistojen käytön
  • Olet sisäistänyt teknisen ajattelutavan
  • Omaat suunnittelu- ja laskentataitoja.

Näitä opiskellaan:

  • tietokoneavusteinen suunnittelu
  • rakenteiden mekaniikka
  • materiaalitekniikka
  • koneensuunnittelu
  • työstö- ja liittämistekniikka
  • projektinhallinta
  • tuotesuunnittelu/kehitys
  • tuotannon ohjaus ja johtaminen.

Opetus on pääasiassa englanniksi

Huomaathan, että opetus, tehtävät ja tentit ovat englanniksi. Luonnontieteen opinnot ovat tästä poikkeus, ne pidetään suomalaisille opiskelijoille suomeksi. Muutoin suomalaiset opiskelijat ovat samassa ryhmässä kansainvälisten opiskelijoiden kanssa, jossa opetuskieli on englanti. Ohjausta on mahdollista saada myös suomeksi.

Kaikki opiskelijat suorittavat konetekniikan ammatilliset perusopinnot. Niistä opiskelija saa sähkö- ja automaatiotekniikan, materiaalien käyttäytymisen, tuotteiden valmistustekniikoiden, rakenteiden ja komponenttien mitoituksen sekä suunnitteluohjelmistojen käytön perusosaamisen. Vaihtoehtoiset ammattiopinnot mahdollistavat opiskelijan ammatillisen suuntautumisen joko suunnitteluun tai tuotantoon. Ammattiopintoja suoritetaan osallistumalla luentoihin ja tekemällä harjoitustehtäviä sekä itsenäisesti että ryhmätyöskentelynä. Opittua osaamista sovelletaan käytännössä konetekniikan laboratorioharjoituksissa. Opintoihin kuuluu 30 op harjoittelua, mikä on mahdollista suorittaa kesätöissä tai osa-aikaisessa työsuhteessa lukuvuoden aikana.


Koulutuksessa opiskellaan sekä kontaktiopetuksessa että verkkoympäristössä. Merkittävä osa opinnoista on kontaktiopetusta. Teoriaopintojen oppeja päästään soveltamaan ja harjoittelemaan konetekniikan laboratoriossa. Konetekniikassa on mahdollista suorittaa opintoja laajemman projektikokonaisuuden parissa, jolloin pääset haastamaan suunnittelu-, valmistus- ja projektiosaamistasi käytännössä.

Voit lukea lisää tutkinto-ohjelman sisällöstä opintosuunnitelmasta.

Opetussuunnitelma Linkki avautuu uuteen välilehteen
Ohita upotus: Konetekniikan insinööri Veera Korpiniitty kertoo videolla opinnoistaan ja urastaan.

Insinööri (AMK) Veera Korpiniitty vaihtoi sairaanhoitajan työt konetekniikkaan. Veeran mielestä konetekniikka on monipuolinen ja kiinnostava tekniikan ala, jolta voi päätyä mielenkiintoisiin työtehtäviin ja jatko-opintoihin.

Suuntautumisvaihtoehdot

Mikä kiinnostaa eniten? Suuntaa opintojasi

Kaikki opiskelijat suorittavat konetekniikan ammatilliset perusopinnot. Niistä opiskelija saa sähkö- ja automaatiotekniikan, materiaalien käyttäytymisen, tuotteiden valmistustekniikoiden, rakenteiden ja komponenttien mitoituksen sekä suunnitteluohjelmistojen käytön perusosaamisen. Vaihtoehtoiset ammattiopinnot mahdollistavat opiskelijan ammatillisen suuntautumisen joko suunnitteluun tai tuotantoon. Suuntautuminen valitaan toisen opiskeluvuoden kuluessa. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.

Uramahdollisuudet

Mahdollisuuksia valmistumisen jälkeen

Konetekniikan insinöörit työllistyvät lähialueelle erittäin hyvin ja voivat työskennellä erittäin moninaisissa tehtävissä. Koulutus antaa valmiuksia työskennellä esimerkiksi suunnittelutehtävissä, tuotannonsuunnittelussa, projektitehtävissä, hankinta- ja myyntitehtävissä, kehitys- ja laatutehtävissä. Alan työllisyysnäkymät ovat hyvät.

Tehtävänimikkeitä:

•projekti-insinööri

•osto/myynti-insinööri

•kehitysinsinööri

•suunnitteluinsinööri

•tuotantoinsinööri

•laatuinsinööri

Kaikissa eri ammateissa toimenkuva voi kokemuksen karttuessa johtaa päällikön tehtäviin.

Yhteyshenkilö

Leena Nolvi

Lehtori
+358 44 710 3634 leena.nolvi@samk.fi
Vastuualueyksikkö
Teknologia
Toimintayksikkö
Teollinen ympäristö
Tiimi
Kone-tiimi
Toimipaikka
SAMK-kampus Pori
Kuva kahdesta opiskelijasta.

Näillä ohjeilla haet SAMKiin sujuvasti!

Näillä ohjeilla haet SAMKiin sujuvasti!
Hakeminen