

Konetekniikan tutkinto-ohjelman opetus järjestetään luonnontieteen opintoja lukuunottamatta yhteisopetuksena kansainvälisen Mechanical Engineering -ohjelman kanssa. Näin ollen suuri osa opetusmateriaalista on englanniksi ja opetuksessa käytetään paljon englantia. Opettajat ovat kuitenkin suomenkielentaitoisia ja saat koko opintojen ajan suomeksi tukea opintojesi läpiviemiseen. Sinulla on mahdollisuus tehdä opinnäytetyö, tentit ja tehtäviä joko suomeksi tai englanniksi.
Kaikki opiskelijat suorittavat konetekniikan ammatilliset perusopinnot. Niistä opiskelija saa sähkö- ja automaatiotekniikan, materiaalien käyttäytymisen, tuotteiden valmistustekniikoiden, rakenteiden ja komponenttien mitoituksen sekä suunnitteluohjelmistojen käytön perusosaamisen. Vaihtoehtoiset ammattiopinnot mahdollistavat opiskelijan ammatillisen suuntautumisen joko suunnitteluun tai tuotantoon. Ammattiopintoja suoritetaan osallistumalla luentoihin ja tekemällä harjoitustehtäviä sekä itsenäisesti että ryhmätyöskentelynä. Opittua osaamista sovelletaan käytännössä konetekniikan laboratorioharjoituksissa. Opintoihin kuuluu 30 op harjoittelua, mikä on mahdollista suorittaa kesätöissä tai osa-aikaisessa työsuhteessa lukuvuoden aikana. Konetekniikassa on mahdollista suorittaa opintoja laajemman projektikokonaisuuden parissa, jolloin pääset haastamaan suunnittelu-, valmistus- ja projektiosaamistasi käytännössä.
Voit lukea lisää tutkinto-ohjelman sisällöstä opintosuunnitelmasta.
Opetuksen toteutus
Opetus järjestetään arkipäivisin lähiopetuksena SAMK-kampuksella Porissa. Teoriaopintojen oppeja päästään soveltamaan ja harjoittelemaan konetekniikan laboratoriossa.
Opintosuunnitelma Linkki avautuu uuteen välilehteenKaikki opiskelijat suorittavat konetekniikan ammatilliset perusopinnot. Niistä opiskelija saa sähkö- ja automaatiotekniikan, materiaalien käyttäytymisen, tuotteiden valmistustekniikoiden, rakenteiden ja komponenttien mitoituksen sekä suunnitteluohjelmistojen käytön perusosaamisen. Vaihtoehtoiset ammattiopinnot mahdollistavat opiskelijan ammatillisen suuntautumisen joko suunnitteluun tai tuotantoon. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.
Konetekniikan insinöörit voivat työskennellä moninaisissa tehtävissä. Koulutus antaa valmiuksia työskennellä esimerkiksi suunnittelutehtävissä, tuotannonsuunnittelussa, projektitehtävissä, hankinta- ja myyntitehtävissä, kehitys- ja laatutehtävissä. Alan työllisyysnäkymät ovat hyvät.
Tehtävänimikkeitä:
Kaikissa eri ammateissa toimenkuva voi kokemuksen karttuessa johtaa päällikön tehtäviin.
Ville Reuna valmistui konetekniikan insinööriksi SAMKista vuonna 2019, 37-vuotiaana, ja pääsi unelma-ammattiinsa opettajaksi, mutta tie sinne ei ole ollut aina selvä. Tällä hetkellä hän opiskelee töiden ohessa SAMKissa tekniikan ylempää insinööritutkintoa monimuotona.
Leevi Leppälammi opiskelee konetekniikan insinööriksi SAMKissa. Hän on erityisen tyytyväinen valintaansa ja rakastaa Porin kaupunkia.
Konetekniikan opiskelijat opiskelevat jatkossa yhdessä englanninkielisen Mechanical Engineering -tutkinto-ohjelman kanssa. Opetuskieli on pääsääntöisesti englanti. Englanniksi toteutettava opetus rikastaa kulttuurien välistä vuorovaikutusta, vahvistaa kielitaitoa ja avaa ovia työelämään – Suomessa ja kansainvälisesti.