Energia- ja ympäristötekniikka on tulevaisuuden ala

Porilainen Oskari Hietamäki opiskelee kolmatta vuotta SAMKissa energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi.

Oskari poseeraa lähikuvassa.
Oskari Hietamäki opiskelee energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi.

Oskari Hietamäki opiskelee energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi.

Aikaisemmalta koulutukseltaan Oskari on urheiluhieroja. Tätä työtä hän teki työkseen useamman vuoden ennen kuin sai idean hakea insinööriksi. Insinöörin koulutus kestää noin neljä vuotta on laajuudeltaan 240 opintopistettä, joten se on useita muita ammattikorkeakoulututkintoja laajempi.

– Minua kiinnostivat tulevaisuuden energiamuodot ja niiden kehittäminen. Päätös koulutukseen hakemisesta oli helppoa, kertoo Oskari.

– Opinnot ovat todella monipuolisia. Niihin kuuluu energia, ympäristö ja prosessitekniikkaa, sekä paljon matematiikkaa. Opinnoissa painotetaan myös ympäristökysymyksiä, esimerkiksi hiilijalanjälkeä. Opiskelemme myös paljon projektitaitoja, koska ne ovat iso osa tulevaa työtämme.

Opinnot voivat tuntua vaikeilta ja matematiikkaa on paljon, mutta kaikki opetetaan alusta alkaen.

– Lukiomatematiikalla pärjää oikein hyvin, kunhan on motivaatiota oppia uusia asioita.

Valmistuttuaan Oskari aikoo työskennellä ja hankkia työkokemusta alaltaan, mutta jossakin vaiheessa hän aikoo hakea jatkokoulutukseen diplomi-insinööriksi. Hän suosittelee alaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tulevaisuuden energiamuodoista ja niiden kehittämisestä. Energia- ja ympäristötekniikka on hyvin tärkeä ala, jonka tarkoituksena on rakentaa turvallista huomista.

Tutustu ennergia- ja ympäristötekniikan koulutukseen

Jaa tämä sivu

Laitamilla-näyttelyn avajaiset.

Laitamilla-opinnäytetyönäyttely juhlistaa 60-vuotiasta kuvataiteen opetusta

Galleria Ars Porissa avautui Kankaanpään Taidekoulun kampukselta kuvataiteilijoiksi valmistuvien Laitamilla-opinnäytetyönäyttely.

SAMK uusi kampus

12 ammattikorkeakoulua valmistelee ehdotusta ammatillisesta tohtoritutkinnosta

Ammattikorkeakoulut haluavat, että Suomi seuraa eurooppalaista kehitystä ja mahdollistaa ammatilliset tohtoritutkinnot. Tavoitteena on Suomen kilpailukyvyn kasvattaminen.

SAMKin opiskelijoita luokkatilanteessa, osa etualalla sumeana, tarkennus taaempana oleviin opiskelijoihin.

Verkkototeutukset vetivät hakijoita – SAMKin hakijamäärä nousussa kevään yhteishaussa

SAMKiin oli kevään yhteishaussa ensisijaisia hakijoita 3 900 ja hakemuksia jätettiin yhteensä lähes 12 000. Vetovoima oli aloituspaikkoja kohden keskimäärin 2,97 ensisijaista hakijaa.