Aurora Botnian matkaa voi nyt simuloida

Aurora Botnia, joka on rakenteilla Rauma Marine Constructionsin (RMC) telakalla, on saanut oman simulaattorin. Tämä hanke on yhteistyö RMC:n, Wasalinen ja SAMKin välillä.

Komentosilta ja merta/Bridge and sea

Simulaattorilla voidaan ajaa Vaasan satamaan ihan samalla tavalla, kun sinne tullaan ajamaan todellisella laivalla, Aurora Botnialla.

– Tällä simulaattorilla voidaan tehdä koulutusta ja hätätilanneharjoituksia. Myös esimerkiksi propulsion käyttöä voidaan harjoitella, kertoo myyntijohtaja Håkan Enlund telakalta.

– Puolet luotsiajoista voidaan myös tehdä tällä simulaattorilla. Näillä harjoituksilla parannamme turvallisuutta laivalla, kertoo Johannes Sjöholm, Aurora Botnian tuleva kapteeni.

Rauman merenkulkualan koulutus ja telakka ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jo 1990-luvulta lähtien. Aurora Botnia toimii myös SAMKin vetämissä hankkeissa, LaivaDigiLab (laivarakennusprosessin turvallisen testausalustan kehittäminen digitaalisiin järjestelmiin) ja AlusAkku (alusten akustojen ja niissä kuljetettavien sähköautojen turvallisuus) referenssialuksena.

Aurora Botnia, joka tulee valmistumaan tänä keväänä ja tulee ajamaan Vaasa-Uumaja reittiä, tulee olemaan maailman ympäristöystävällisin matkustaja-autolautta.

 

Johannes Sjöholm, Wasaline, puh: 040 503 5007,
johannes.sjoholm@wasaline.com

Jaa tämä sivu

Nainen lukee kirjaa ikkunan ääressä.

Opiskeluarjen tasapaino ja yhteisöllisyys korostuvat SAMKin opiskelijahyvinvointikyselyssä

SAMKin opiskeluhyvinvointikysely toteutettiin edellisvuosien tapaan keväällä 2024. Kyselyn tulokset tarjoavat arvokasta tietoa opiskelijoiden kokemuksista.

Kuvassa kilpailun voittajat vasemmalta oikealle: Niilo Forsström, Apukärry, Porin Lukio Nestori Vettenranta, Apukärry, Porin Lukio Viivi Virtanen, Digikaveri, Satakunnan ammattikorkeakoulu Juho Tuomaala, Fixly, Satakunnan ammattikorkeakoulu

ALL IN PITCH -yritysideakilpailu kisattiin perjantaina SAMKissa

ALL IN Pitch, Uusyrityskeskus Enter Satakunnan ja SAMKin yhdessä järjestämä yritysideakilpailu järjestettiin viime viikolla. Nuoret pääsevät kilpailussa esittelemään liikeideoitaan perinteisen hissipuheen muodossa ja saamaan palautetta tuomaristolta.

Osaamisaluejohtajat Tiina Savola, Riitta Tempakka, Jari Iisakkala ja Heikki Haaparanta sekä opetuksen vararehtori Timo Mattila (keskellä) ovat tyytyväisiä uudistukseen.

SAMK Master School – YAMK-opinnot yhtenä joustavana kokonaisuutena

Uusi SAMK Master School kokoaa yhteen suomenkieliset YAMK-tutkinto-ohjelmat ja tarjoaa opiskelijoille joustavan tavan kehittää osaamistaan. Master School tukee opiskelijoiden ammatillista kasvua ja antaa valmiuksia muuttuvan työelämän tarpeisiin.