Aurora Botnian matkaa voi nyt simuloida

Aurora Botnia, joka on rakenteilla Rauma Marine Constructionsin (RMC) telakalla, on saanut oman simulaattorin. Tämä hanke on yhteistyö RMC:n, Wasalinen ja SAMKin välillä.

Komentosilta ja merta/Bridge and sea

Simulaattorilla voidaan ajaa Vaasan satamaan ihan samalla tavalla, kun sinne tullaan ajamaan todellisella laivalla, Aurora Botnialla.

– Tällä simulaattorilla voidaan tehdä koulutusta ja hätätilanneharjoituksia. Myös esimerkiksi propulsion käyttöä voidaan harjoitella, kertoo myyntijohtaja Håkan Enlund telakalta.

– Puolet luotsiajoista voidaan myös tehdä tällä simulaattorilla. Näillä harjoituksilla parannamme turvallisuutta laivalla, kertoo Johannes Sjöholm, Aurora Botnian tuleva kapteeni.

Rauman merenkulkualan koulutus ja telakka ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jo 1990-luvulta lähtien. Aurora Botnia toimii myös SAMKin vetämissä hankkeissa, LaivaDigiLab (laivarakennusprosessin turvallisen testausalustan kehittäminen digitaalisiin järjestelmiin) ja AlusAkku (alusten akustojen ja niissä kuljetettavien sähköautojen turvallisuus) referenssialuksena.

Aurora Botnia, joka tulee valmistumaan tänä keväänä ja tulee ajamaan Vaasa-Uumaja reittiä, tulee olemaan maailman ympäristöystävällisin matkustaja-autolautta.

 

Johannes Sjöholm, Wasaline, puh: 040 503 5007,
johannes.sjoholm@wasaline.com

Jaa tämä sivu

Roope Töykkälä seisoo sillalla kahvikuppi kädessä.

Roope Töykkälä tekee opinnäytetyönsä liittyen tekoälyn käyttöön B2B-myynnissä

Roope Töykkälä opiskelee kolmatta vuotta SAMKissa tradenomiksi. Poriin tie vei yhteishaun todistusvalinnan kautta.

Ryhmä valmistuvia opiskelijoita seisoo lavalla SAMK-screenin edessä.

SAMKissa vietettiin valmistumisjuhlaa 12.6.2024

SAMKissa vietettiin viime viikolla vuosittaista valmistumisjuhlaa eli publiikkia. Juhlaan oli kutsuttu kaikki lukuvuonna 2023–2024 SAMKista AMK- tai YAMK-tutkintoon valmistuneet opiskelijat.

Maarika Iijolainen pitää puhetta valmistumisjuhlassa.

Opinnäytetöiden parhaimmisto palkittiin jälleen Osaaja-kilpailussa

Osaaja on SAMKin opinnäytetyökilpailu, jossa palkitaan vuosittain edellisen kalenterivuoden opinnäytetöiden parhaimmisto. Palkittavan työn arvosanan tulee olla korkein mahdollinen eli 5. Yhteensä kilpailuun osallistui tänä vuonna 134 työtä.