Henkilöstöpäivä huipentui ansioituneiden samkilaisten palkitsemiseen

SAMKin syyslukukauden avasi perinteisesti henkilöstöpäivä ja tämän vuoden teemana oli “Katse tulevaisuuteen SAMKin strategialla". Päivän aikana pohdittiin uutta Meidän SAMK -strategiaa ja sen merkitystä niin SAMKille kuin koko maakunnalle.

Mies ja viisi naista seisoo kukkapuskat kädessään ison näytön edessä.
Henkilöstöpäivässä palkittiin ansioituneita samkilaisia. Kuvassa eturivi vas. Santeri Saari, Jaana Sävel ja Hanna Hannukainen, takarivi vas. Jaana Halme, Airi Westergård ja Pia Halttunen. Kuvasta puuttuvat Tomi Kuusimäki ja Mirka Leino.

SAMKAreenassa henkilökunnan jäsenet kertoivat näkemyksiään strategian merkityksestä organisaatiolle ja yksilölle. Paneelin jälkeen lauteille nousivat Porin, Rauman, Huittisten ja Kankaanpään kaupunginjohtajat. SatakuntaAreenassa he pohtivat miten SAMK näkyy ja asemoituu kaupunkien strategioissa.

Haastattelija ja neljä haastateltavaa istuvat lavalla.
Kaupunginjohtajat olivat yhtä mieltä siitä, että SAMK on tärkeä tekijä maakunnan elinvoiman kannalta. Vas. Lauri Inna (Pori), Esko Poikela (Rauma), Viveka Lanne (Huittinen) ja Mika Hatanpää (Kankaanpää).

Ja palkinnon saa…

Päivä huipentui vuoden 2023 aikana ansioituneiden samkilaisten palkitsemiseen. Palkinnon saajina olivat vuoden menestystarina, aloite, jatkuvan oppimisen toimija, hanketoimijat, julkaisija, viestijä, opettaja sekä samkilainen.

Vuoden menestystarinaksi valittiin tutkintojen tavoitemäärän saavuttaminen. Tunnustus oli suunnattu koko SAMKin henkilöstölle.

Vuoden aloitteessa ehdotettiin heijastinliivien hankintaa SAMKin autoihin. Aloitteen tavoitteena oli lisätä turvallisuutta liikenteessä tilanteissa, joissa autosta joutuu poistumaan pimeän aikaan. Aloitepalkinnon sai tutkija Santeri Saari.

SAMKissa tehdään vuosittain noin 100 hankehakemusta, joista noin puolet saa rahoituksen. Hyvän läpimenoprosentin taustalla on monta tekijää ja henkilöä. Yksi merkittävä rooli on hankesuunnitteluprosessilla ja vuoden hanketoimijoilla Jaana Sävelellä ja Pia Halttusella.

Vuoden jatkuvan oppimisen toimijaksi valittiin lehtori Hanna Hannukainen. Perusteluissa häntä  kuvattiin aktiivisena toimijana täydennyskoulutuksissa ja työyhteisöjen tilauskoulutuksissa. “Vastuullinen, todella pidetty ja kiitelty kouluttaja ja asiantuntija, jolla asenne jatkuvaan oppimiseen täysi kymppi.” “Aina valmis työyhteisöjen täydennyskoulutustehtävään.”

Vuoden julkaisijana palkittiin yliopettaja Mirka Leino. Hän on useampana vuonna ansioitunut monipuolisella ja aktiivisella julkaisutoiminnalla, joka kattaa laajasti erilaisia julkaisuja, kuten tieteellisiä konferenssiesityksiä, videoita ja ammatillisia artikkeleita.

Vuoden viestijänä palkittiin lehtori Tomi Kuusimäki. Hän on tuonut aktiivisesti SAMKia näkyviin eri sidosryhmille. ”Tomi puhuu todella aktiivisesti SAMKin tutkimuslinjoista yrityspäättäjille ja kuntalaisille. Hän löytää aina jonkin asiayhteyden, mitä kautta asiat ja hankkeet voidaan yhdistää SAMKin hankkeisiin, tutkimukseen tai henkilöihin.” ”Tomi on vahva verkostoituja.”

Opiskelijakunta SAMMAKKO valitsi vuoden opettajan opiskelijoiden äänestyksen perusteella. Vuoden opettajana palkittiin lehtori Airi Westergård. Opiskelijat luonnehtivat häntä muun muassa seuraavasti: ”Aivan ihana ja sydämellinen opettaja. Airi on läsnä, kuuntelee ja ymmärtää. Opetus on priimaa ja tasokasta. Hän ottaa kaikki huomioon ja avustaa aina tarvittaessa. Maailman ihanin opettaja.”

Henkilökunta valitsi keskuudestaan myös vuoden samkilaisen. Tänä vuonna palkinnon sai opetuksen kehittämispäällikkö Jaana Halme.

SAMK onnittelee kaikkia palkittuja!

Jaa tämä sivu

Aurinkopaneelijärjestelmä SAMKin kampuksen katolla

SAMKissa lasketaan hiilijalanjälkeä – miten voimme vähentää päästöjä?

SAMKin hiilijalanjälkeä on laskettu Arenen hiilijalanjälkilaskentaohjeen mukaisesti vuodesta 2020 lähtien. Tämän hetken tavoitteena on tunnistaa merkittävimpiä päästölähteitä eri kategorioissa ja parantaa laskennan tarkkuutta. Mitä hyötyä laskennasta on, tutkija Sanna Lindgren?

Porin kampus ylhäältäpäin kuvattuna.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa 2025

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.

Szilvia Simon-Nagy SAMKin neuvotteluhuoneessa.

SAMKissa panostetaan vahvasti kansainvälisten opiskelijoiden kotoutumiseen

Moni SAMKiin saapuva kansainvälinen opiskelija kohtaa heti opintojen ensimetreillä Szilvia Simon-Nagyn, joka toimii kansainvälisten asioiden koordinaattorina. Mitä kaikkea hänen työkenttäänsä kuuluu ja mitä SAMKissa tehdään kotoutumisen helpottamiseksi?