Koulutustyyppi
ErikoistumiskoulutusKoulutusala
Sosiaali- ja terveysalaOpiskelumuoto
VerkkototeutusOpiskelukieli
SuomiLaajuus
5 opintopistettäHakuaika
1.10. - 13.12.2024Opinnot alkavat
Kevät 2025Suorituspaikka
-Aloituspaikat
Hinta
250 € (alv 0 %)Pohjakoulutusvaatimus
Kts. Kohderyhmä-kohtaKohderyhmä
Kenelle koulutus on tarkoitettu?
Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan digitaalisten palveluiden käyttämis- ja kehittämisosaamista tarvitseville korkeakoulututkinnon suorittaneille ammattilaisille, joita ovat työelämässä olevat sote-alan koulutuksen omaavat ammattilaiset (esim. sairaanhoitajat, sosionomit, fysioterapeutit jne.) sekä muiden alojen, esim. digitalisaation, muotoilun, IT-alan tai liike-elämän ammattilaiset, jotka työskentelevät sote-alalla, edellä mainittujen ammattiryhmien työttömät työnhakijat tai työttömyysuhan alla olevat työntekijät ja henkilöt, jotka miettivät alan vaihtoa.
Koulutukseen voidaan valita myös alemman opistotason tutkinnon suorittanut.
Koulutuskuvaus
Palvelumuotoilun koulutuksen sisältö
Opintojaksolla työskentelet aitojen työelämän haasteiden parissa ja opit teoriatiedon lisäksi soveltamaan palvelumuotoilun toimintamalleja ja työkaluja haasteiden ratkaisussa. Palvelumuotoilu tarjoaa sinulle ja työnantajallesi innostavia ja nopeasti omaksuttavia yhteiskehittämisen menetelmiä. Painopiste on sote-alan kehittämisessä, mutta palvelumuotoilun lainalaisuudet soveltuvat kaikkialle.
Opintojakso on Monialainen osaaminen sosiaali- ja terveysalan digitalisaation kehittämisessä 30 op -erikoistumiskoulutuksen osio.
Tässä koulutuksessa on verkkototeutus.
Koulutuksen suoritettuasi
- opit palvelumuotoiluajattelua ja syvennät asiakasymmärrysosaamistasi
- opit palvelumuotoilun prosessin vaiheet
- opit suunnittelemaan ja toteuttamaa palvelumuotoiluprojektin sekä kehittämään innovatiivisia ratkaisuja
- opit soveltamaan palvelumuotoilun ja yhteiskehittämisen menetelmiä aitoon työelämän haasteeseen monialaisesti samalla vahvistaen ammatillisia verkostojasi
Koulutuksessa hyödynnetään DigiCampus-alustaa, jossa työtila on osallistujien käytettävissä 20.1.-1.5.2025.
DigiCampukseen osallistuja saa kirjautumisohjeet sen jälkeen, kun koulutuksen toteutuminen on varmistunut. Toteutumiseen tarvitaan 15 opiskelijan ryhmä (minimi).
Johdantotehtävä tehdään viikkojen 4-5 aikana (20.1.-2.2.2025).
Opetuksen ajankohdat (webinaarit) järjestetään:
1. ma 3.2.2025
2. ma 10.3.2025
3. ma 24.3.2025
4. ma 7.4.2025
Kolme ensimmäistä webinaaria pidetään klo 9-15 ja viimeinen klo 12-15.
Itsearviointi huhtikuussa 2025.
Vastuuopettajana koulutuksessa toimii lehtori Heli Rosenqvist.
Ilmoittautumisen yhteydessä sinun tulee liittää linkki Oma Opintopolkuun todentaaksesi suorittamasi tutkinnon. Vaihtoehtoisesti voit lisätä lomakkeen loppuvaiheessa kopion tutkintotodistuksestasi.
HUOM! Pohjakoulutuksen todentaminen on ehto koulutukseen osallistumiselle.
Opintojakso toteutetaan, jos ilmoittautuneita on min. 15 hlöä. Ryhmän maksimikoko on 50 hlöä.
Tämän opintojakson järjestävät yhteistyössä SAMK, VAMK sekä TurkuAMK.
Koko erikoistumiskoulutukseen pääset tutustumaan tästä https://oamk.fi/erikoistumiskoulutukset/monialainen-osaaminen-sosiaali-ja-terveysalan-digitalisaation-kehittamisessa-30-opintopistetta/
Peruutusehdot
Tärkeää tietoa peruutusehdoista
Opiskelupaikka tulee vastaanottaa kirjallisesti. Tämän jälkeen osallistuminen on sitova. Opiskelupaikan vastaanotettuaan ja ilmoittauduttuaan läsnä olevaksi opiskelijaksi opiskelija sitoutuu koulutusmaksuun henkilökohtaisesti, vaikka koulutuksen maksaja olisikin työnantaja. Koulutuspaikan vastaanottamisen jälkeen tapahtuvasta perumisesta tai peruuttamatta jättämisestä laskutetaan koulutuksen hinta kokonaisuudessaan. Koulutusmaksut veloitetaan kokonaisuudessaan siitäkin huolimatta, että opiskelija keskeyttää koulutuksen, ei saa opintoja valmiiksi annetussa ajassa tai vaihtaa työnantajaa kesken koulutuksen. Opiskelupaikka on henkilökohtainen eikä sitä voi luovuttaa toiselle.
Yhteystiedot
Heli Rosenqvist
LehtoriHyvinvointi ja terveys Toimintayksikkö
Sosiaaliala, vanhustyö ja kuntoutus Tiimi
Sosiaaliala, vanhustyö ja kuntoutus (monimuoto) -tiimi Toimipaikka
SAMK-kampus Pori
Tiina Pakkasela
KoulutussuunnittelijaOpetuksen vararehtori Toimintayksikkö
Jatkuvan oppimisen palvelut Toimipaikka
SAMK-kampus Pori
Uutiset
Lue lisääOpenSAMK toi jälleen toisen asteen opiskelijoita kampukselle
SAMKissa vietettiin avoimia ovia eli OpenSAMK-tapahtumaa Porissa. Kävijöillä oli mahdollisuus tutustua koulutustarjontaan ja saada opiskelijoilta vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin eri koulutusaloista ja opiskelusta yleisesti.
Business Week keskittyi lähiruokaan ja vastuullisuuteen – Katso kuvagalleria
SAMK järjesti kansainvälisen Business Week -tapahtuman, joka keskittyi lähiruokaan ja sen vastuullisuuteen. Tapahtuma keräsi yhteen SAMKin tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita sekä Erasmus+ -kumppanikorkeakouluista saapuneita opiskelijoita Kroatiasta, Belgiasta ja Hollannista.
Tuoreen Johtajuusbarometrin mukaan suomalaiset karttavat johtotehtäviä liiallisen vastuun ja vaatimusten vuoksi
Suomalaisten mielestä hyvän johtajan ominaisuuksissa korostuvat reiluus, tasapuolisuus ja kuuntelutaidot ennemmin kuin kunnianhimoisuus, tuloshakuisuus ja rohkeus. Tulokset selviävät tänään julkistetusta Johtajuusbarometrista, joka selvitti suomalaisten suhtautumista johtajuuteen ja johtamiseen nyt ja tulevaisuudessa.