Palvelumuotoilu

Opi kehittämään toimintaa ihmislähtöisesti

Palvelumuotoilu lisää osallistujien halua ja taitoa kehittää julkisia, yksityisiä ja kolmannen sektorin hyvinvointi- ja sote-palveluita ihmislähtöisemmiksi sekä vaikuttavammiksi. Opintojaksolla työskentelet aitojen työelämän haasteiden parissa. Palvelumuotoilu tarjoaa sinulle ja työnantajallesi innostavia ja nopeasti omaksuttavia yhteiskehittämisen menetelmiä.

Koulutustyyppi

Erikoistumiskoulutus

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Opiskelumuoto

Verkkototeutus

Opiskelukieli

Suomi

Laajuus

5 opintopistettä

Hakuaika

-

Opinnot alkavat

Kevät 2025

Suorituspaikka

-

Aloituspaikat

Hinta

250 € (alv 0 %)

Pohjakoulutusvaatimus

Kts. Kohderyhmä-kohta

Kohderyhmä

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan digitaalisten palveluiden käyttämis- ja kehittämisosaamista tarvitseville korkeakoulututkinnon suorittaneille ammattilaisille, joita ovat työelämässä olevat sote-alan koulutuksen omaavat ammattilaiset (esim. sairaanhoitajat, sosionomit, fysioterapeutit jne.) sekä muiden alojen, esim. digitalisaation, muotoilun, IT-alan tai liike-elämän ammattilaiset, jotka työskentelevät sote-alalla, edellä mainittujen ammattiryhmien työttömät työnhakijat tai työttömyysuhan alla olevat työntekijät ja henkilöt, jotka miettivät alan vaihtoa.

Koulutukseen voidaan valita myös alemman opistotason tutkinnon suorittanut.

Koulutuskuvaus

Palvelumuotoilun koulutuksen sisältö

Opintojaksolla työskentelet aitojen työelämän haasteiden parissa ja opit teoriatiedon lisäksi soveltamaan palvelumuotoilun toimintamalleja ja työkaluja haasteiden ratkaisussa. Palvelumuotoilu tarjoaa sinulle ja työnantajallesi innostavia ja nopeasti omaksuttavia yhteiskehittämisen menetelmiä. Painopiste on sote-alan kehittämisessä, mutta palvelumuotoilun lainalaisuudet soveltuvat kaikkialle.

Opintojakso on Monialainen osaaminen sosiaali- ja terveysalan digitalisaation kehittämisessä 30 op -erikoistumiskoulutuksen osio.

Tässä koulutuksessa on verkkototeutus.

Koulutuksen suoritettuasi

  • opit palvelumuotoiluajattelua ja syvennät asiakasymmärrysosaamistasi
  • opit palvelumuotoilun prosessin vaiheet
  • opit suunnittelemaan ja toteuttamaa palvelumuotoiluprojektin sekä kehittämään innovatiivisia ratkaisuja
  • opit soveltamaan palvelumuotoilun ja yhteiskehittämisen menetelmiä aitoon työelämän haasteeseen monialaisesti samalla vahvistaen ammatillisia verkostojasi

Koulutuksessa hyödynnetään DigiCampus-alustaa.
DigiCampukseen osallistuja saa kirjautumisohjeet sen jälkeen, kun koulutuksen toteutuminen on varmistunut. Toteutumiseen tarvitaan 15 opiskelijan ryhmä (minimi).

Vastuuopettajana koulutuksessa toimii lehtori Heli Rosenqvist.

Ilmoittautumisen yhteydessä sinun tulee liittää linkki Oma Opintopolkuun todentaaksesi suorittamasi tutkinnon. Vaihtoehtoisesti voit lisätä lomakkeen loppuvaiheessa kopion tutkintotodistuksestasi.

HUOM! Pohjakoulutuksen todentaminen on ehto koulutukseen osallistumiselle.

Opintojakso toteutetaan, jos ilmoittautuneita on min. 15 hlöä. Ryhmän maksimikoko on 50 hlöä.

Tämän opintojakson järjestävät yhteistyössä SAMK, VAMK sekä TurkuAMK.

 

Peruutusehdot

Tärkeää tietoa peruutusehdoista

Opiskelupaikka tulee vastaanottaa kirjallisesti. Tämän jälkeen osallistuminen on sitova. Opiskelupaikan vastaanotettuaan ja ilmoittauduttuaan läsnä olevaksi opiskelijaksi opiskelija sitoutuu koulutusmaksuun henkilökohtaisesti, vaikka koulutuksen maksaja olisikin työnantaja. Koulutuspaikan vastaanottamisen jälkeen tapahtuvasta perumisesta tai peruuttamatta jättämisestä laskutetaan koulutuksen hinta kokonaisuudessaan. Koulutusmaksut veloitetaan kokonaisuudessaan siitäkin huolimatta, että opiskelija keskeyttää koulutuksen, ei saa opintoja valmiiksi annetussa ajassa tai vaihtaa työnantajaa kesken koulutuksen. Opiskelupaikka on henkilökohtainen eikä sitä voi luovuttaa toiselle.

Yhteystiedot

Heli Rosenqvist

Lehtori
+358 44 710 3948 heli.rosenqvist@samk.fi
Koulutuksen sisältö.
Vastuualueyksikkö
Hyvinvointi ja terveys
Toimintayksikkö
Sosiaaliala, vanhustyö ja kuntoutus
Tiimi
Sosiaaliala, vanhustyö ja kuntoutus (monimuoto) -tiimi
Toimipaikka
SAMK-kampus Pori

Tiina Pakkasela

Koulutussuunnittelija
+358 44 710 3236 tiina.pakkasela@samk.fi
Koulutuksen käytännön järjestelyt.
Vastuualueyksikkö
Opetuksen vararehtori
Toimintayksikkö
Jatkuvan oppimisen palvelut
Toimipaikka
SAMK-kampus Pori
Opetuksen vararehtori Timo Mattila on mielissään opiskelijoiden hyvästä työllistymisprosentista.

SAMKista valmistuneet työllistyneet erinomaisesti

Ammattikorkeakouluissa tehdään uraseurantaa viisi vuotta aiemmin AMK- tai YAMK-tutkinnon suorittaneille. Viimeisimmän uraseurantakyselyn mukaan jopa 94 % SAMKista valmistuneista oli työsuhteessa tai työskenteli yrittäjänä. Lisäksi 3 % oli opiskelu- tai perhevapaalla.

Leevi Leppälammi seisoo hämärään aikaan pihassa.

SAMK tarjosi Leeville opiskelupaikan ja mahdollisuuden jäädä Poriin

Leevi Leppälammi opiskelee konetekniikan insinööriksi SAMKissa. Hän on erityisen tyytyväinen valintaansa ja rakastaa Porin kaupunkia.

Sini Kiljala katsoo Amarillossa ulos ikkunasta.

Opiskelijamme työllistyvät: Sini Kiljala työllistyi ravintola-alalle

Sini Kiljala valmistui SAMKista restonomiksi vuonna 2022. Hän työskentelee Porin Amarillossa, jossa hän aloitti hiukan ennen valmistumistaan. Hän toimi ensin tarjoilijana ja 2023 vuoden syksystä lähtien vuoropäällikkönä.

Sinipaitainen mies näyttää seinänäytöltä nettisivua.

Päivitä osaamistasi tai suuntaa uudelle uralle!

Avoin AMK on sinun vaihtoehtosi, jos tavoitteenasi on uusi ura, osaamisen päivittäminen, asiantuntijuuden laajentaminen tai myöhemmin suoritettava ammattikorkea
Avoin AMK