Menestysresepti – Työn sujuvoittaminen, tuottavuus ja työhyvinvointi ravintola-alalla
Menestysresepti – työn sujuvoittaminen, tuottavuus ja työhyvinvointi ravintola-alalla -hanke vastaa moninaisiin tuottavuuden ja työhyvinvoinnin haasteisiin ravintola-alalla. Hankkeen tärkeänä lähtökohtana on se, että ravintola-alalla voidaan luoda kilpailuetua panostamalla työntekijöiden hyvinvointiin sekä tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kehittämiseen rinnakkain, huomioiden alan lähtökohdat ja erityispiirteet esimerkiksi digitaalisissa ratkaisuissa. Hankkeessa keskitytään esimerkiksi ravintoloiden tuotanto- ja palveluprosessien kehittämis- ja nykyaikaistamistarpeisiin sosio-eettisellä otteella.
Hanke vahvistaa ravintola-alan pk-yritysten työntekijöiden, esihenkilöiden ja yrittäjien tuottavuus- ja työhyvinvointiosaamista Suomessa. Pitkällä aikavälillä ravintola-alan veto- ja pitovoima vahvistuu, alan oman työn arvostus kasvaa ja tuottavuus- ja työhyvinvointipanostuksista tulee osa toimintakulttuuria.
Menestysresepti -hankkeen tärkeimpinä tavoitteina on mm.
-parantaa ravintola-alan pk-yritysten tuottavuutta ja työhyvinvointia kohdemaakunnissa, pilottiyrityksissä ja valtakunnallisesti
-vahvistaa ravintola-alan pk-yrityksissä työskentelevien (yrittäjien, esihenkilöiden ja työntekijöiden) osaamista liittyen työn sujuvoittamiseen, tuottavuuteen ja työhyvinvointiin
-edistää henkilökunnan osallistumista ja osaamis- ja oppimislähtöisyyttä työyhteisön, pk-yrityksen ja oman työnsä jatkuvaan kehittämiseen
Hankkeen varsinainen kohderyhmä on ravintola-alan pk-yritysten työntekijät, esihenkilöt ja yrittäjät Suomessa ainakin seitsemän maakunnan (Uusimaa, Päijät-Häme, Etelä-Karjala, Pirkanmaa, Satakunta, Etelä-Pohjanmaa ja Lappi) alueella ja tulosten levittämisen osalta koko maassa.
Hankkeen päätoteuttaja on TAMK. Hankkeen osatoteuttajia ovat Satakunnan ammattikorkeakoulu Oy, Lab-ammattikorkeakoulu Oy, Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy.