Etänä Enemmän -sote-työ uudistuu

Etänä Enemmän -sote-työ uudistuu -hankkeessa vastataan sote-työn muutokseen juuri etäjohtamista, etätyönohjausta, etävertaistukea, muutosjohtamista sekä etätyötä kehittämällä ja uudelleen muotoilemalla sekä edellä mainittuihin kehittämiskohtiin liittyvää osaamista vahvistamalla. Hankkeen kokonaistavoitteena on lisätä sotehenkilöstön työhyvinvointia ja tuottavuutta sekä osallisuutta ja tukea henkilöstöä muutosjohtamisen kautta.

Valtakunnallista hanketta hallinnoi ja koordinoi Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) ja osatoteuttajina ovat Itä- Suomen yliopisto, Lapin yliopisto sekä Satakunnan ammattikorkeakoulu. Pilottimaakunnat hankkeen kokeiluvaiheessa ovat: Pirkanmaa, Satakunta, Pohjois-Savon maakunta ja Lapin maakunta. Hankkeen toteuttamis- ja levittämisvaiheessa pilotoituja toimintamalleja ja käytäntöjä kehitetään edelleen sekä levitetään valtakunnallisesti.

Hankekonsortioon on valittu osatoteuttajat ja toimijat sekä sote-maakuntia, joilla on vahva tahtotila ja tarve kehittää etäpalveluita sekä tässä hankkeessa erityisesti etäjohtamista, etätyönohjausta, etävertaistukea, muutosjohtamista sekä etätyötä muuttuvassa sote -toimintaympäristössä. Hanketta on valmisteltu yhteistyössä pilottimaakuntien maakuntaliittojen sekä sote-organisaatioiden kanssa.

Hankkeen kokonaistavoitteena on lisätä sote- alan henkilöstön työhyvinvointia, työn hallintaa sekä tuottavuutta seuraavien tavoitteiden kautta.
HANKKEEN TAVOITTEET OVAT:
1) Kehittää sosiaali- ja terveysalan hajautettujen organisaatioiden henkilöstölle soveltuva etäjohtamisen toimintamalli ja vahvistaa tähän liittyvää osaamista
2) Kehittää sosiaali- ja terveysalan hajautettujen organisaatioiden henkilöstölle soveltuva etätyönohjauksen ja -vertaistuen toimintamallia ja vahvistaa tähän liittyvää osaamista.
3) Kehittää muutosjohtamisen toimintamalleja sekä vahvistaa muutoksen johtamiseen liittyvää osaamista
4) Kehittää henkilöstön osallisuuden rakenteita ja menetelmiä

Hanke tuottaa lisäarvoa ja uudenlaista osaamista ja toimintamalleja sekä konkreettisia työkaluja sote-alan johdolle sekä koko henkilöstölle muuttuvassa sote-toimintaympäristössä valtakunnallisesti. Hankkeen tuloksena syntyy:
– Etäjohtamisen malli hajautettuihin ja etätyötä tekeviin sote- organisaatioihin
– Etätyönohjauksen ja vertaistuen toimintamalli hajautettuihin ja etätyötä toteuttaviin sote-organisaatioihin
– Tuotetaan muutosjohtamisen toimintamalli
– Tuotetaan henkilöstön osallisuuden rakenteita ja menetelmiä

Tutkimuskeskus

Tiedolla johtamisen keskus BIC

Aikataulu

1.1.2019 – 31.12.2022

Hankkeen tila

Päättynyt

Rahoittaja

STM ESR 2014-2020 (17 %)

Kimmo Kallama

Projektipäällikkö
+358 44 710 6102 kimmo.kallama@samk.fi
Vastuualueyksikkö
Palveluliiketoiminta
Toimintayksikkö
Johtaminen, juridiikka ja liiketoiminta
Toimipaikka
SAMK-kampus Pori

Pirjo Tuomi

Projektisihteeri
+358 44 710 3156 pirjo.tuomi@samk.fi
Vastuualueyksikkö
Talous- ja hallintopalvelut
Toimintayksikkö
Hankepalvelut
Toimipaikka
SAMK-kampus Pori
Kaksi ihmistä lavalla yleisön edessä.
Tiedolla johtamisen keskus BIC

Rakennamme Satakunnasta tiedolla johtamisen edelläkävijän

Tiedolla johtamisen keskus BICissä keskitymme organisaatioiden kilpailukyvyn, tehokkuuden, tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantamiseen.
Tiedolla johtaminen